Politie Hollands Midden
Datum: 25 februari 2003

(

Aanhoudingen Leiden
De politie heeft op maandagmiddag 24 februari in een pand aan de Rooseveltstraat een hennepknipperij aangetroffen. De politie kwam de knipperij op het spoor na een melding
's middags dat rond het pand een sterke henneplucht hing. De politie heeft hierna een onderzoek ingesteld. In het pand waren op dat moment vijftien personen bezig de hennepplanten te toppen. De verdachten werden allen aangehouden wegens het vervaardigen van softdrugs. De verdachten, mannen en vrouwen en in leeftijd variërend tussen de 19 en 52 jaar werden na verhoor weer heengezonden. Tegen de verdachten, Polen en Leidenaren, wordt proces verbaal opgemaakt. De politie nam 60 kilo hennepplanten in beslag. Deze zullen worden vernietigd.


Controle 15-tonswegen Vlist
Bij een controle van een trekker met oplegger op de Oost Vlisterdijk is op maandag 24 februari proces verbaal opgemaakt tegen een bedrijf in Bergambacht wegens het overschrijden van de 15-tons beperking. Bij weging bleek dat de totale combinatie met bouwbenodigheden 143% meer woog dan toegestaan.

Preventiebericht politie Krimpenerwaard

De laatste weken zijn in de Krimpenerwaard verschillende woninginbraken danwel pogingen daartoe geweest en dan met name in Haastrecht, Stolwijk en Schoonhoven. Uit aangiften blijkt dat de inbraken voornamelijk in de avonduren plaatsvinden. In de meeste gevallen wist het dievengilde eenvoudig binnen te komen door een raam te forceren. De politie vermoedt dat het bij de inbraak gaat om klein goed. Uit de woningen werden vooral sieraden en geld weggenomen.

Het voorkomen en oplossen van woninginbraken is een zaak waaraan de politie hard werkt.
Een inbraak is immers een grote inbreuk op uw privacy- en veiligheidsgevoel.

Bij een gepleegde woninginbraak zal de politie in uw woning en de directe omgeving, de nodige informatie proberen te verzamelen wat kan leiden tot de aanhouding van een dader.

De politie wil hier omtrent extra aandacht vragen voor het volgende;

Bel direct verdachte situaties door aan de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Doe altijd aangifte bij de politie van een inbraak danwel een poging tot inbraak.

Voorkom een inbraak door goed hang- en sluitwerk.
Bij de laatste inbraken kon de dader relatief makkelijk de woning binnen, omdat de sloten van de ramen c.q. deuren niet waren "beschermd" door veiligheidsbeslag.
Informatie hierover is te verkrijgen bij de goede ijzerhandel en de politie.
Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis er uitzien alsof u nog aanwezig bent.
Inbrekers worden niet graag gezien. Maar u wilt graag zien wie er voor de deur staat. Zorg daarom voor goed licht en zicht.

Registreer uw waardevolle bezittingen.

SAMEN werken aan veiligheid en leefbaarheid.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 25-02-2003 '
Lees ook