Politie Hollands Midden
Datum: 25 maart 2003

(

Aanhouding Noordwijk
De politie heeft op dinsdag 25 maart omstreeks 04.10 uur een 36-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Noordzeestraat. Agenten zagen kort voor de aanhouding de deur van de woning openstaan en zagen in de woning een voor hen bekende man staan die vermoedelijk daar aan het inbreken was. De bewoners die boven lagen te slapen waren inmiddels wakker geworden van gerommel in de woning en zagen een persoon staan bij de trap. De politie kon direct de Noordwijker aanhouden. Uit de woning waren al sieraden en een mobiele telefoon weggenomen. Bij de verdachte werden de goederen aangetroffen. De verdachte was de woning binnengekomen door de voordeur te forceren. De politie onderzoekt of de verdachte mogelijk bij meer inbraken betrokken is geweest.


Inbraak woning Hillegom

Op dinsdag 25 maart tussen 00.00 uur en 04.10 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Van den Endelaan. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van openbreken van de voordeur. In de gang werden de sleutels meegenomen van 2 voertuigen die op de oprit bij de woning stonden. Een Volvo en een BMW werden weggenomen. Verder werd er uit de hal een rode rugzak ontvreemd met daarin een rijbewijs, kentekenbewijs en een creditcard.


Inbraak woning Katwijk

Op dinsdag 25 maart tussen 01.30 uur en 06.10 uur werd er ingebroken in een woning aan de Looyerslaan. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van hengelen via de brievenbus. Uit de woning werd ontvreemd twee portemonnees, twee GSM's en een fototoestel.


Inbraak in woning Oude Wetering

Tussen vrijdag 21 en maandag 24 maart werd er ingebroken in een woning aan de Poelruit. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is ondermeer een trouwring gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Hazerswoude-Rijndijk

Op klaarlichte dag van maandag 24 maart werd er ingebroken in een woning aan de Rhynenburcherlaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding Benthuizen

Op maandag 24 maart rond 16.40 uur ontstond op de Hoogeveensweg een aanrijding tussen een trekker, bestuurd door een 25-jarige man uit Rijpwetering en een 20-jarige automobiliste uit Zoetermeer. De vrouw reed in de richting van Zoetermeer. De trekker sloeg vanuit de richting Zoetermeer linksaf de Gemeneweg in. Hij verleende de Zoetermeerse daarbij geen voorrang. De vrouw raakte bekneld. Zij werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Het slachtoffer werd met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.


Inbraak in woning Alphen aan den Rijn

Tussen zaterdag 22 en maandag 24 maart werd er ingebroken in een woning aan de Groningenstraat. Om binnen te komen werd vermoedelijk een deurslot teruggedrukt. Uit de woning is een laptop, een fotocamera, zijn paspoorten en enkele staatsloten gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Auto gestolen na inbraak in woning Moerkapelle

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 maart werd er ingebroken in een woning aan de Klaproosstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werd geld en werden autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd een buiten geparkeerde grijze Mitsubishu gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Nieuwerkerk aan den IJssel
Twee nog onbekende jongens pleegden op maandag 24 maart rond 14.15 uur een straatroof op de Hoofdweg. De twee reden met een fiets tegen een 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Deze kwam met zijn mountainbike ten val. Vervolgens pakten de twee de mountainbike en reden er mee weg. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Aanhouding Moordrecht

De politie heeft op maandag 24 maart een 33-jarige vrouw uit Moordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee uit een bedrijf aan het Oosteinde. De vrouw zou eerder die morgen de portemonnee hebben weggenomen uit een tas van een klant. Medewerkers zagen dat de Moordrechtse iets gooide onder een auto en zijn bij de auto gaan kijken. Het bleek de gestolen portemonnee te zijn. Uit de portemonnee was inmiddels een geldbedrag weggenomen. Men herkende de vrouw waarna de politie de vrouw kon aanhouden.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 25-03-2003 '
Lees ook