Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 juli 2002


Zeven gewonden bij ongeval Katwijk
Bij een aanrijding tussen twee bestelauto's op woensdag 24 juli rond 07.00 uur op de kruising Lageweg met de Scheepmakerstraat raakten zeven mensen gewond. Op de kruising verleende een 28-jarige man uit Den Haag geen voorrang aan de bestelauto bestuurd door een 23-jarige man uit Noordwijk. Bij de aanrijding die daarop volgde werden zowel de Hagenaar als zijn vier inzittenden, allen afkomstig uit Den Haag en met de leeftijden 20, 17, 33 en 26 jaar, uit de auto geslingerd. Met diverse verwondingen zijn zij overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis. De bestuurder uit Noordwijk en zijn inzittende, een 23-jarige man uit Voorhout, liepen licht letsel op. Zij behoefden niet overgebracht te worden naar een ziekenhuis.

Keukenbrand Katwijk
Op woensdagavond 24 juli omstreeks 22.10 uur heeft een brand gewoed in een woning aan de Ligusterstraat. Een pan vet die op een electrische kookplaat stond heeft vlamgevat. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De vijf aanwezige personen die een snack wilden bakken waren allen vermoedelijk in slaap gevallen. Twee personen die boven in het pand waren konden door de rookontwikkeling niet naar beneden. Om weg te komen moesten zij een ruit ingooien en is men vanaf de eerste verdieping naar beneden gekomen. Er vielen geen gewonden.

Verkeersongeval Rijnsburg
Bij een verkeersongeval op donderdag 24 juli omstreeks 20.20 uur raakten een 18-jarige snorfietser uit Katwijk en een 17-jarige bromfietser uit Rijnsburg betrokken. De bromfietser reed over de Waterboslaan in de richting van de Kleipettenlaan. Hij sloeg deze weg in maar kwam in botsing met de tegemoetkomende snorfietser. De snorfietser werd met letsel aan het gezicht en hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Van mobiele telefoon beroofd Leiden
Een 18-jarige Leiderdorpse is op woensdag 24 juli om 17.15 uur op de Haarlemmerstraat beroofd van haar mobiele telefoon. Ter hoogte van een snackbar werd de telefoon uit haar handen getrokken door jongens op een scooter. De Leiderdorpse zag de twee ervandoor gaan in de richting van de Haven en vervolgens linksaf in de richting van de Herengracht.

Verkeersongeval Voorschoten
Bij een verkeersongeval op donderdag 24 juli omstreeks 18.30 uur raakten een 23-jarige bromfietser uit Voorschoten en een 59-jarige automobilist uit, eveneens Voorschoten, betrokken. De automobilist reed over de Wijngaardenlaan komende uit de richting van het Oude Stationslaantje. Bij de kruising met de Donklaan sloeg hij rechtsaf. Hij liet hierbij de tegemoetkomende bromfietser die over het fietspad reed niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep letsel op aan beide knieën.

Auto gestolen na inbraak in woning Roelofarendsveen
In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli werd er ingebroken in een woning aan de Noorderhemweg. De inbrekers boorden een gaatje in de raamsponning waarna ze de hefboompjes van het raam konden ontsluiten en konden inklimmen. In de woning werden autosleutels gestolen. Met deze sleutels werd een buiten geparkeerde Mercedes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gewapende overval op postkantoor Waddinxveen
Bij een overval op woensdag 24 juli rond 16.20 uur op het postkantoor aan de Kerkweg-Oost maakte een nog onbekende man een geldbedrag buit. Hij bedreigde het aanwezige personeel en een klant met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Na de overval maakte de man zich uit de voeten in de richting van de Passage. De politie stelde onmiddellijk een grootscheeps onderzoek in. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. De overvaller werd echter niet gevonden. De politie zet haar onderzoek voort.

Bedrijfsinbraak Waddinxveen
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een supermarkt aan de Koningin Wilhelminaplein op donderdagnacht 25 juli. Vermoedelijk werd de inbraak omstreeks 03.00 uur gepleegd. Men kwam het pand binnen door een ruit in te slaan. Er werden onder andere postzegels, sigaretten en telefoonkaarten weggenomen.

Inbraak in tankstation Boskoop
De politie heeft op donderdag 25 juli omstreeks 03.30 uur een 24-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. Omstreeks 03.00 uur werd bij de politie melding gedaan van jnbraak in een tankstation aan de Zijde. Men wist het station binnen te komen door een ruit in te slaan. De politie zag uit de richting van het Noordeinde een personenauto rijden die er met hoge snelheid vandoor ging in de richting van de Dreef.Ter hoogte van de kruising Beijerincklaan/Dreef verloor de bestuurder de controle over de auto. De auto begon te tollen en kwam in de berm aan de linkerzijde van de weg terecht. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor in de richting van de viaduct bij het spoor. Na een achtervolging werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 25-07-2002 '


Lees ook