Politie ontmantelt hennepkwekerij Roelofarendsveen
De politie heeft op donderdagmorgen 25 juli een professionele hennepkwekerij in een loods aan de Sotaweg ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor door rechercheonderzoek. De politie hield twee mannen, een 32-jarige Vener en een 21-jarige Haarlemmer, in de woning naast de loods aan. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. In de loods werden naast assimilatielampen, een afzuiginstallatie, koolstoffilters ook verpakkingsmaterialen, een vacuummachine, weegschalen en diepgevroren hennepplanten aangetroffen. De goederen en 3000 planten worden vernietigd.

Controle 15-tonswegen Schoonhoven/Stolwijk/Bergambacht
De politie heeft in juni opnieuw een aantal controles gehouden op de 15-tonswegen in Schoonhoven, Stolwijk en Bergambacht. De politie heeft processen verbaal opgemaakt tegen twee transportbedrijven uit Stolwijk. Een 26-jarige vrachtwagenchauffeur werd op de Opweg in Schoonhoven staande gehouden voor een controle. De vrachtauto met aanhangwagen met daarop een hoge open containerbak bleek te zwaar te zijn; namelijk ruim 50 ton. Bovendien bleek dat van de aanhangwagen een velg defect was.
In Stolwijk op de Benedenkerkseweg werd een 33-jarige chauffeur gecontroleerd. De politie constateerde na de weging dat ook deze vrachtwagen boven het toegestane gewicht uitkwam; ruim 30 ton. Tevens kon de chauffeur op vraag van de politie bepaalde documenten, zoals het rijbewijs en ontheffing, niet tonen. Hij moest de documenten alsnog laten zien op het politiebureau. De politie maakt ook tegen dit bedrijf proces verbaal op.
Ook tegen een transportbedrijf uit Hazerswoude-Dorp is proces verbaal opgemaakt. De 36-jarige chauffeur reed met een vrachtauto met combinatie met twee hoge containerbakken over de Fransekade in Bergambacht. De containers waren geladen met onder andere bagger/grond/boomtakken. Na weging van het voertuig bleek het gewicht boven de 60 ton te zijn. De politie blijft controleren op de 15-tonswegen.

Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 juli 2002


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 25-07-2002 '
Lees ook