Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 juni 2002
·

Overvaller meldt zich Katwijk
Een 31 jarige Katwijker heeft zich dinsdag 25 juni omstreeks 17.00 uur gemeld bij het politiebureau Hij vertelde dat hij verantwoordelijk was voor de overval op de supermarkt aan het Hoornesplein op 21 juni jl. De man is aangehouden en wordt in de loop van de woensdag nader verhoord.

Auto weg bij woninginbraak Oegstgeest
In de nacht van 24 op 25 juni is in een woning aan het Jan Wilspark ingebroken. Bij deze woninginbraak werd een zilvergrijze Audi gestolen die voor de woning geparkeerd had gestaan. De sleutels daarvan waren uit de woning gestolen. De inbreker bleek door gaatjes te boren in het kozijn van de openslaande deuren aan de achterzijde van de woning binnengekomen te zijn. Er is uit de woning verder onder andere nog een mobiele telefoon gestolen.

Illegalen in vrachtauto Alphen aan den Rijn
De politie heeft op dinsdag 25 juni even na 08.00 uur tien illegalen vreemdelingen aangetroffen tussen de lading van een vrachtauto op de Eikenlaan. De chauffeur die wilde lossen trof de personen aan in de oplegger van de vrachtauto. De politie werd direct in kennis gesteld waarna de illegalen werden overgedragen aan de vreemdelingendienst. Uit onderzoek is gebleken dat de personen afkomstig zijn uit China en Sri Lanka.

Te veel gedronken Alphen aan den Rijn
Een 33-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed woensdag 26 juni rond 2.00 uur met een snelheid van 20 kilometer per uur over de Rijnzichtweg. Zijn linkervoorband bleek lek te zijn. Hij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 565 ug/l. De man bleek geen rijbewijs te hebben. De Alphenaar kreeg een proces-verbaal.

Man rijdt tegen slagboom Alphen a/d Rijn
Een 28-jarige Alphenaar is dinsdag 25 juni rond 15.00 uur tegen de slagboom van de Alphense brug gereden. Hij kwam aanrijden over de Pieter Doelmanstraat toen de slagbomen net dicht gingen. De Alphenaar dacht nog onder de bomen door te kunnen fietsen, maar kreeg de slagboom tegen zijn hoofd aan. Hij is mogelijk met een hersenschudding naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Fietser valt Alphen a/d Rijn
Een 71-jarige Alphenaar is dinsdag 25 juni rond 16.10 uur gevallen met zijn fiets met hulpmotor. Hij reed achter een andere fietser op het Europaplein. Bij de Provinciepassage wilde de voorste fietser rechtsaf slaan. De Alphenaar die rechts achter hem fietste, raakte met zijn voorwiel het achterwiel van de voorste fietser en viel. De Alphenaar is met een hoofdwond een gekneusde pols en een gekneusde ribbenkast naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Kop-staartaanrijding Leiden
In de Stationstunnel op de Rijnsburgerweg is dinsdag 25 juni rond 16.45 uur een aanrijding geweest waarbij drie auto's betrokken waren. Een 50-jarige Leidenaar, bestuurder van een taxibus, kon niet op tijd remmen toen de auto voor hem in de tunnel remde en tot stilstand kwam. De Leidenaar botste tegen zijn voorganger, een 32-jarige Leidenaar, aan die op zijn beurt tegen zijn voorganger, een 29-jarige Leidse, botste. De 32-jarige Leidenaar hield aan het ongeluk nekletsel over.

Laptop weggenomen Leiden
Uit een woning aan de Hoflaan is dinsdag 25 juni een laptop meegenomen. Mogelijk is men via een ladder door een openstaand raam geklommen. De diefstal werd ontdekt toen een van de bewoners vroeg in de avond thuiskwam en zag dat de laptop weg was.

Woninginbraken Nieuwerkerk a.d. IJssel
In de nacht van 24 op 25 juni is ingebroken bij twee woningen aan de Wolga. In het eerste geval bleef het bij een poging om het slot van de woning te verbreken. Bij de tweede woning werd inderdaad het slot aan de achterzijde van de woning verbroken. Hoewel de dader binnen is geweest, wordt er niets vermist.
In diezelfde nacht werd ook nog geprobeerd in te breken in twee woningen aan de Prinses Beatrixstraat. Vanaf de Wolga had de politie al drie meldingen van woninginbraken gekregen. Inmiddels is een vierde aangifte binnengekomen. Bij deze woning werd aan de voorzijde van de woning in het kozijn van het keukenraam gaatjes geboord om binnen te komen. Uit de woning worden onder andere sieraden vermist.




Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 26-06-2002 '




Lees ook