Aanhouding verdachten van autoinbraken Leiden
De politie heeft vorige week een 19-jarige man uit Leiden buiten heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal uit auto's in Leiden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij ongeveer vijftien autoinbraken. Eerder in de maand hield de politie al een 36-jarige Alphenaar en een 22-jarige Leidenaar aan voor autoinbraken. Doordat getuigen zagen dat deze personen zich verdacht ophielden bij auto's op de Noorderstraat en de Henriëtte van der Meijstraat en vervolgens ook inbraken werd de politie direct gealarmeerd. De politie kon de verdachten in de omgeving aanhouden.
De politie heeft eerder al bericht van een groot aantal autoinbraken afgelopen maanden. Bij de inbraken wordt met name audio-apparatuur en mobiele telefoontjes buitgemaakt. In de meeste gevallen komt men de auto in door de ruiten in te slaan of het slot te forceren. Uit onderzoek is gebleken dat met name op de donderdagen, vrijdagen en de zaterdagen wordt ingebroken. Naast de reguliere surveillances, surveilleert het bikersteam van het politiedistrict Leiden-Voorschoten extra op deze dagen.
Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal.
De politie heeft een aantal praktische en eenvoudige tips:
§ Sluit alle portieren van uw auto af;
§ Neem altijd alle spullen mee uit de auto;
§ Berg niets onder stoelen op;
§ Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.

Bedrijfsinbraak Benthuizen
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een supermarkt aan de Prins Willem Alexanderplein in de nacht van vrijdag 26 juli. Men kwam de winkel binnen door een ruit in te gooien. Er werden vermoedelijk sigaretten weggenomen.

Taxi gestolen Alphen aan den Rijn
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een taxi. De 19-jarige chauffeur uit Alphen aan den Rijn was op vrijdag 26 juli even voor 10.00 uur op de Hooftstraat, ter hoogte van de sportschool, gestopt en een pand binnengegaan. Kort daarop werd de chauffeur door een vrouw op de hoogte gesteld dat er een persoon met de taxi, een witte Volkswagen (Passat), Variant TDI, ervandoor was gegaan. Het voertuig staat inmiddels gesignaleerd. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Verdachte poging inbraak aangehouden Gouda
De polite heeft op vrijdag 26 juli omstreeks 05.45 uur een 26-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Kampenringweg. De politie kreeg een melding van de poging inbraak en trof de Gouwenaar hevend bloedend aan in de omgeving. Bij het bedrijf zou de verdachte een ruit hebben ingegooid maar trof in het pand bij de ingang een medewerker van het bedrijf aan die hem direct weer wegjaagde. De verdachte werd aangehouden en voor behandeling overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.Verkeerscontrole Moerkapelle
De politie heeft deze maand naar aanleiding van een aantal klachten verkeerscontroles gehouden op de Dorpstraat waar tijdelijk tussen de Raadhuisstraat en de Moerkapelse Zijde een éénrichtingssituatie geldt. De politie heeft vier overtreders bekeurd voor het rijden tegen de richting. Ook de komende tijd zal de politie toezicht blijven uitoefenen op de naleving van het éénrichtingsverkeer.

Vrachtauto kantelt Nieuwerkerk a/d Ijssel
Een met grond beladen vrachtwagen van een bedrijf in Nieuwerkerk a/d IJssel is op vrijdag 26 juli omstreeks 11.00 uur gekanteld op de 2e Tochtweg. De 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ouddorp wilde een personenauto passeren maar kwam in de zachte berm waardoor de vrachtwagen kantelde en in het water terechtkwam. De chauffeur wist tijdig uit de wagen te springen en bleef ongedeerd. Vanuit de brandstoftank stroomde vervolgens olie het water in. De berm raakte zwaar beschadigd, maar ook net aangelegde waterleidingen en PTT-kabels raakte beschadigd. Voor de waterleidingen werden door Hoogheemraadschap en het waterleidingsbedrijf noodmaatregelen getroffen waarbij de drinkwatervoorziening voor de bewoners behouden bleef. De olie werd met behulp van een vacuumzuiger verwijderd. De 2e Tochtweg is in


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 juli 2002

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 26-07-2002 '
Lees ook