Politie Hollands Midden
Datum: 27 februari 2003

(


Geweld Boskoop

Op woensdag 26 februari omstreeks 04.00 uur betrapte een 26-jarige man uit Boskoop een man die bezig was in zijn auto in te breken. De auto stond geparkeerd aan de J.H.V.S. van Nesplantsoen. De man hoorde een klap en ging naar buiten toe om te kijken wat er aan de hand was. Toen hij bij zijn auto kwam zag hij dat er een ruitje was ingeslagen en dat er licht brandde in zijn voertuig. Hij opende het bijrijderportier en zag dat er een manspersoon inzat die bij het uitstappen de eigenaar van de auto een klap gaf met een zaklamp uit de auto. Met meenemen van de radiocdspeler verdween de auto-inbreker.


Inbraak woningen Leiden

Op woensdag 26 februari tussen 04.00 uur en 16.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Hoflaan. Ingebroken werd er door middel van flipperen. Uit de woning werd weggenomen geld en bankpasjes. In een andere woning aan de Hoflaan en in twee woningen aan de Telderskade werd tevens gepoogd in te breken.


Rijden onder invloed Leiden

Op woensdag 26 februari omstreeks 21.20 uur controleerde de politie op de Burggravenlaan een 22-jarige man uit Leiderdorp op een snorfiets. De man verkeerde onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 330 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal er een rijverbod van 2 uur.


Inbraak in woningen Voorschoten

In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 27 februari werd er ingebroken in een woning aan de Professor Einsteinlaan, de Professor Zerniklaan en de Professor Lorentzlaan. Om binnen te komen werd bij alle woningen een deur opengebroken. Uit de woningen werd geld, werden bankpasjes en sieraden gestolen De politie onderzoekt de inbraken.


Aanrijding met gewonde Sassenheim

Op woensdag 26 februari omstreeks 17.50 uur vond er een aanrijding plaats op de Rijksweg A-44 richting Amsterdam. Op de rechterrijstrook reed een 19-jarige man uit Nieuw Vennep. Op het moment dat hij een voor hem rijdend voertuig wilde inhalen reed er naast hem op de linker rijstrook een 41-jarige motorrijder uit Castricum, waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.


Aanhouding verdachten inbraak Schoonhoven

De politie heeft na onderzoek twee verdachten, een 17 en een 18-jarige inwoners uit Schoonhoven aangehouden voor een inbraak op 1 januari in een pand aan de Spoorstraat. Een van de verdachte had een week tevoren uit het kantoor geld en een sleutelbos ontvreemdt waarna op 1 januari de toegang tot het pand werd verschaft. Uit het pand werd niets ontvreemd omdat beide verdachten werden overlopen. De beide verdachten hebben bekend en zullen zich ter zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie lost aantal misdrijven op Nieuwerkerk aan den IJssel

In een onderzoek tegen vijf inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel, heeft de politie twaalf misdrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel opgelost. De vijf, één van 15, twee van 16, één van 17 en een man van 25-jaar, worden verantwoordelijk gehouden voor diefstal, beroving, mishandeling en heling. Drie verdachten werden voorgeleid aan justitie. Twee verdachten werden na verhoor door de politie weer op vrije voeten gesteld.
De politie startte haar onderzoek na een op woensdagavond 5 februari gepleegde mishandeling. De twee 16-jarige verdachten en de 17-jarige verdachte, mishandelden een 17-jarige plaatsgenoot op het fietspad langs de Bermweg. De politie hield hen korte tijd later op de Schelde aan. Daarbij werd ook een in Nieuwerkerk aan den IJssel gestolen scooter aangetroffen. Ook werd bij één van hen een gestolen gsm aangetroffen. Op 17 januari 2003 was deze buitgemaakt bij een beroving aan het Narcisveld. Daarbij werd de eigenaar met een mes bedreigd. Tijdens het onderzoek werden de andere verdachten bekend.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 27-02-2003 '
Lees ook