Politie Hollands Midden


Doorrijden na aanrijding en onder invloed Katwijk
De politie heeft op 27 januari omstreeks 15.15 uur een 50-jarige man uit Katwijk aangehouden die even tevoren was doorgereden na een aanrijding op het Bosplein te Katwijk. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Tevens werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woningen d.m.v. flipperen Leiden
In twee woningen, een in de Breestraat en een aan de Hooigracht werd door middel van flipperen de toegang tot de woning verschaft. Beide woningen werden doorzocht. Wat de buit was aan de Breestraat is nog onbekend. Uit de woning aan de Hooigracht werd kleding en een paspoort ontvreemdt. De politie adviseert om de deur altijd op het nachtslot af te sluiten waardoor flipperen onmogelijk is.
Beroofd van mobiel LeidenEen 50-jarige Hagenaar is op maandag 27 januari omstreeks 05.30 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. De Hagenaar stond in de stationshal te bellen toen zijn telefoon uit zijn handen werd gegrist. Vervolgens werd hij door twee mannen beetgepakt waarna ook zijn zonnebril erd meegenomen. De twee zijn hierna weggerend.
Verkeersongeval Zoeterwoude-DorpOp maandag 27 januari omstreeks 23.30 uur vond op de kruising Burgemeester Detmersweg/Provincialeweg N206 een verkeersongeval plaats. Een 30-jarige automobilist uit Zoetermeer reed over de Europaweg en reed bij 'roodlicht' de kruising op. Een 31-jarige automobilist uit Leiden reed op dat moment bij 'groenlicht' de kruising op vanaf de afrit Rijksweg A4. Een aanrijding was het gevolg. Behalve schade aan de voertuigen raakte verder niemand gewond.
Woninginbraken Alphen aan den RijnEen bejaarde bewoner van een woning aan het Langewerk schrok op dinsdag 28 januari tussen 02.30 en 02.50 uur wakker toen hij gestommel hoorde en plots een onbekende man in zijn slaapkamer zag staan. De man ging er vandoor waarna de bewoner hem achterna ging. De onbekende man verliet de woning via de tuin. De bewoner zag daar dat de ruit van de tuindeur was ingeslagen en dat de woning was doorzocht. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.Kort na deze inbraak kwam een nieuwe melding van woninginbraak binnen. Even voor 03.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Witte de Withstraat. Daar bleek een keukenraam te zijn ingegooid. De bewoner zag in de hal eveneens een onbekende man in zijn woning staan. De man ging ervandoor en heeft vermoedelijk een klein geldbedrag meegenomen.

Verkeersongeval letsel Alphen aan den Rijn
Op maandag 27 januari omstreeks 13.15 uur reed een 25-jarige bestuurder van een personenauto, uit Alphen aan den Rijn, over de Emmalaan uit de richting van het Burgemeester Visserpark.Op het moment dat hij linksaf de Tolstraat in wilde rijden zag hij een voor hem uit tegengestelde richting komende bromfietser over het hoofd. De 22-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn kwam op de motorkap van de auto tot stilstand. Met onbekend letsel is de bromfietser overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp.
Woninginbraken LekkerkerkOp maandag 27 januari tussen 16.00 en 20.15 uur is ingebroken in een woning aan het Patrijspad. Men kwam de woning binnen door een keukenklapraam te forceren. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht, waarna er twee paspoorten werden weggenomen.Een bewoonster van een woning aan, eveneens, het Patrijspad werd omstreeks 20.00 uur wakker toen zij een onbekende man met een zaklantaarn in haar slaapkamer zag. De man ging er vandoor toen de vrouw haar vriend riep. Uit de woning werd niets weggenomen. De man was de woning binnengekomen door een keukenklapraam te forceren.^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 28-01-2003 '
Lees ook