Politie Hollands Midden
Datum: 28 maart 2003

(

Verkeersongeval Noordwijk
Op donderdag 27 maart omstreeks 16.40 uur vond een verkeersongeval plaats op de kruising Herenweg/Zwarteweg. Een 28-jarige automobiliste uit Leiderdorp reed over de Zwarteweg komende uit de richting van Katwijk. Op de kruising met de Herenweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 25-jarige automobiliste uit Leiden. Een aanrijding was het gevolg. De Leidse werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Mishandeling Leiden
Een 41-jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man fietste met zijn echtgenote op donderdag 27 maart even voor 17.30 uur over de Aalmarkt in de richting van de Vismarkt toen zij ter hoogte van de V&D een klein groepje mannen passeerden. Een van hen deed alsof hij door de fietser geraakt zou zijn. Het zou om een grap gaan. Tussen de fietser en de groep ontstond vervolgens een woordenwisseling waarna één van de mannen uit de groep de fietser in het gezicht sloeg. De mannen zijn hierna in een auto gestapt en zijn weggereden. Agenten wisten de auto onder de Schipholtunnel staande te houden en een 27-jarige
Valkenburger aan te houden.


Zonder rijbewijs en onder invloed Leiden

De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart een 21-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed en zonder rijbewijs. De man werd ter controle rond 01.00 uur op de Montgomerystraat ter controle aan de kant van de weg gezet. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en reed bovendien onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse blies hij 450 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en onder invloed en een rijverbod van 3 uur (geldt ook voor brommerrijden).

Brand in sporthal Voorschoten
Op donderdag 27 maart omstreeks 20.15 uur is brand ontstaan in een houten schuurtje aan de achterzijde van een sporthal aan het Burgemeester Van de Haarplein. De brandweer kon de brand snelblussen. In de schuur stonden speelgoedatributen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Eenzijdig verkeersongeval Noorden
Op donderdag 27 maart rond 11.30 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Uitweg. Een 20-jarige automobilist uit Harderwijk reed over de Uitweg in de richting van Noorden en raakte in de bocht de controle over het stuur kwijt. De automobilist belandde in een tuinderij aan de overzijde van de sloot. Een lantaarnpaal, een verkeersbord, een personenauto en enkele planten raakten hierbij beschadigd. De bestuurder die door een buurtbewoner werd geholpen raakte gewond aan een schouder. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Beroofd van tas Gouda
Een 61-jarige vrouw uit Zoetermeer is op donderdag 27 maart in de avond beroofd van haar tas. De politie kreeg omstreeks 22.40 uur de melding van de beroving. Nabij het Crabethpark werd de vrouw met een hoofdwond aangetroffen door een getuige die vervolgens de politie belde. Volgens de getuige die op een afstand stond zou een persoon een trekbeweging hebben gemaakt. Waarna er vermoedelijk een vechtpartij ontstond tussen de vrouw en de persoon. De donkergeklede persoon is vervolgens weggelopen. De vrouw mist naast een tas ook een laptop. De vrouw werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser negeert stopteken Lekkerkerk
De politie heeft op donderdag 27 maart een 18-jarige bromfietser uit Lekkerkerk aangehouden voor het negeren van een stopteken. Te voet surveillerende agenten op de Kerkweg wilden omstreeks 15.40 uur de bromfietser controleren omdat zijn voertuig veel motor- en uitlaatgeluid maakte. De bromfietser negeerde echter het stopteken van een agent en probeerde met hoge snelheid tussen de agent en de trottoirband door te rijden. De bromfietser raakte hierbij de agent en kwam ten val. De Lekkerkerker liep letsel op aan een arm en een been. Hij werd aangehouden en zijn bromfiets werd in beslaggenomen. De bromfiets werd op snelheid gecontroleerd op de rollenbank. Het resultaat was ruim 68 km/h.

Verkeersongeval Lekkerkerk
Op donderdag 27 maart omstreeks 17.15 uur vond op de Koninginneweg een verkeersongeval plaats tussen een fietster en een automobiliste. Een 80-jarige fietster uit Lekkerkerk reed over de Koninginneweg toen zij volgens een getuige de controle over de fiets verloor. De fietster viel naar links tegen een auto die in tegenovergestelde richting reed. Vermoedelijk raakte de fietster met het hoofd de auto van een 34-jarige plaatsgenote. De fietster werd per ambulance overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Onder invloed Moordrecht

De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart een 29-jarige man uit Moordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Kort daarvoor was een bestuurder van een bestelbus, een 41-jarige man uit Moordrecht, van achteren aangereden terwijl hij over de Sportlaan reed. Vervolgens is de veroorzaker van de aanrijding doorgereden. Hierop heeft de politie de omgeving afgezocht naar een auto die voldeed aan de beschrijving die getuigen van de aanrijding gaven. Hierbij werd de 29-jarige man uit Moordrecht op de Koningin Julianastraat aangetroffen. Zijn auto bleek niet bij de aanrijding betrokken te zijn geweest. Wel bleek hij onder invloed van alcohol te rijden. Bij de ademanalyse blies hij 815 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Hij heeft een proces verbaal gehad, een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.
De bestuurder die wel bij de aanrijding betrokken is geweest, is niet meer gevonden.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Afkomstig van: Claudia van Osnabrugge
Datum: 28 maart 2003

(

Caravancontrole door Politie, Brandweer en 3VO Noordwijk

Politie Hollands Midden, Brandweer Hollands Midden en 3VO organiseren op vrijdag 25 april 2003 op het terrein van de politie en brandweer te Noordwijk een gratis veiligheidscontrole van caravans en vouwwagens.

Tijdens deze controle wordt met name gelet op de belangrijke veiligheidsaspecten en op wettelijke aspecten rondom de caravan of vouwwagen. Zo controleert de brandweer de gasdichtheid van de gasleidingen en de gasslangen. De politie let met name op wettelijke aspecten zoals het in orde zijn van de papieren, het gewicht en de staat van de banden. Indien er mankementen aan de caravan of vouwwagen geconstateerd worden, geven zij een reparatieadvies. 3VO is aanwezig om tips en adviezen te geven rondom het onderhoud van een caravan of vouwwagen.

Er blijkt nog steeds het misverstand te bestaan dat onderhoud niet nodig is, omdat de caravan of vouwwagen het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Maar juist doordat een caravan langere tijd achtereen stilstaat, bestaat er het gevaar dat banden en gasslangen uitdrogen. Het is dus van belang om jaarlijks uw caravan of vouwwagen te laten controleren.

Een ieder die benieuwd is naar de veiligheidstoestand van zijn caravan of vouwwagen en woonachtig is in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk, kan zich vóór 20 april 2003 inschrijven op het politiebureau in Noordwijk. Het politiebureau is gevestigd aan de Duinwetering 101 in Noordwijk en is 24 uur per dag geopend. (

Noot aan de redactie / niet voor publicatie: Meer informatie over de caravancontrole is te verkrijgen bij Linda Warmerdam, 0900-8844 politiebureau Noordwijk.---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 maart 2003

(


Aanhoudingen na vernielingen, berovingen en inbraken Waddinxveen

De politie heeft deze week twee minderjarigen, een 17-jarige Waddinxvener en een 16-jarige Gouderakse, op heterdaad aangehouden voor vernielingen en inbraken in drie caravans op de camping aan de Henegouwerweg. De politie trof na een melding de verdachten in één van de caravans aan. De verdachten waren binnengekomen door de deur te forceren.

Uit het verder onderzoek zijn daarbij nog meer gepleegde strafbare feiten bekend geworden, zoals de diefstal van twee fietsen, een scooter en diefstal van vissen met aquariumtoebehoren. De twee worden er ook van verdacht veertien inbraken in vrachtauto's op het industrieterrein Coenecoop te Waddinxveen en een inbraak in een woning aan de Tesselschadelaan in Waddinxveen te hebben gepleegd in februari en maart. Nabij de Passage werd acht keer getracht een personenauto open te breken.

De Waddinxvener zou bovendien bij een familielid een geldbedrag hebben ontvreemd en vier berovingen (tasjesroof) op 2 december (Jan van Bijnenpad), 11 december (Peter Zuidlaan), 11 maart (Jan van Bijnenpad) en 20 maart (Groensvoorde) hebben gepleegd.

Een gedeelte van de ontvreemde goederen is teruggevonden. De benadeelden zullen door de politie worden benaderd.

De verdachten worden op vrijdag, 28 maart, voor de officier van justitie geleid.---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 28-03-2003 '
Lees ook