Politie Hollands Midden
Datum: 30 januari 2003

(


HET BUREAU COMMUNICATIE IS VAN 10.00 TOT ONGEVEER 12.30 UUR IN VERGADERING. DE PIKETFUNCTIONARIS IS VOOR DRINGENDE ZAKEN VOLGENS DE PIKETREGELING BEREIKBAAR.


Inbraak in woning Katwijk

Op klaarlichte dag of in de vroege avond van woensdag 29 januari werd er ingebroken in een woning aan de Hyacintstraat. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door een slot van een deur open te flipperen. Uit de woning is een computer gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Voorhout

In de avond van woensdag 29 januari werd er ingebroken in een woning aan het Basilicumhof. De inbrekers kwamen binnen na het boren van gaatjes in een raamsponning en door via deze boorgaatjes de sluitboompjes van het raam te ontsluiten. Uit de woning zijn in ieder geval sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Oegstgeest

In de ochtend van woensdag 29 januari werd er ingebroken in een woning aan de Admiraal de Ruyterlaan. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Voor zover nu bekend is is er niets uit de woning gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Leiden

In de middag van woensdag 29 januari werd er ingebroken in een woning aan de Rijnsburgerweg. Vermoedelijk kwam men de woning binnen na insluiping. Uit de woning is een laptop en een agenda gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie pakt vier straatrovers op Leiderdorp

De politie hield op woensdag 29 januari rond 16.00 uur nabij de Kerveltuin vier verdachten van een kort daarvoor gepleegde straatroof aan. De mannen rukten op de Klimopzoom een tas van de schouder van een 55-jarige vrouw uit Leiderdorp. Er werd direct bij de politie alarm geslagen. Die kreeg al snel de vier van 22, 18, 19 en 20 jaar en komend uit Den Haag en Zoetermeer rijdend in een auto in zicht. Na een korte achtervolging eindigde de rit aan de Kerveltuin. De verdachten renden vervolgens weg maar werden alsnog door agenten in de boeien geslagen. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Zoeterwoude - dorp

In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 januari werd er ingebroken in een woning aan de Klaverwydenstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Een 56-jarige vrouw uit Ter Aar werd op haar bromfiets op woensdag 29 januari rond 11.10 uur op de kruising Thorbeckstraat met de Aarkade aangereden door een 23-jarige automobilist uit Boskoop. De automobilist verleende bij het afslaan geen voorrang aan de bromfietser. De vrouw werd met hand- en beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Een 18-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn werd op woensdag 29 januari rond 18.55 uur op een voetgangersoversteekplaats van de kruising Eisenhouwerlaan met het Oude Ambacht aangereden door een 30-jarige automobiliste uit Amsterdam. De vrouw stak bij groen licht over. De automobiliste reed door het rode licht. De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen aan het hoofd, overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn.


Laffe mishandeling Gouda

Politie zoekt getuigen
Een 56-jarige man uit Gouda is in de middag van woensdag 29 januari op een voor hem onbekende plaats in Gouda, mogelijk het Van Bergen IJzendoornpark, op laffe wijze mishandeld door vier nog onbekende jongeren. De ernstig zieke man had net zware behandeling in het ziekenhuis gehad en wandelde naar zijn woning aan het Lisplantsoen. Onderweg werd hij aangevallen door de jongeren. Hij werd ingesloten, geschopt en in het gezicht gestompt. Een tand van zijn bovengebit brak daardoor af. Het vermoeden bestaat dat iemand getuige is geweest van de mishandeling. Volgens het slachtoffer stoven de jongeren uiteen nadat iemand naar ze had geschreeuwd. De politie is op zoek naar deze getuige. Ook vraagt de politie andere mensen die iets van dit incident hebben gezien zich bij haar te melden. Zij kunnen daarvoor bellen met 0900-8844.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Dienst Bureau communicatie
Telefoon (071) 545 9800
Fax (071) 545 9326

Afkomstig van: Derk van 't Spijker
Datum: 30 januari 2003

(Samenvoeging teams Schoonhoven/Vlist en Lekkerkerk


De politieteams Schoonhoven/Vlist en Lekkerkerk zullen vanaf 15 februari samengaan tot één team Krimpenerwaard. Met de samenvoeging wil de politie bereiken dat de dienstverlening aan het publiek verbetert. Tegelijkertijd moet de werkdruk en roosterdruk van het personeel beter in balans komen. Wijkagenten zullen daardoor meer tijd krijgen om het gebiedsgebonden werken verder te ontwikkelen. De vorming van een team in de Krimpenerwaard sluit nauw aan bij de bestuurlijke ontwikkelingen in de vijf betrokken gemeenten. Uiterlijk 1 november 2003 moet de samenvoeging zijn doorgevoerd.

De omvang van beide afzonderlijke teams is nu te klein om goed zelfstandig te functioneren. Schoonhoven/Vlist telt dertig formatieplaatsen en Lekkerkerk 28,5. Een zelfstandig politieteam moet zelf ongeveer tachtig procent van het werkaanbod kunnen verwerken. Beide teams hebben nu moeite op normale wijze het werkrooster uit te voeren. Dit gaat ten koste van de medewerkers zelf als ook van de werkplannen zoals die met de vijf gemeenten (Bergambacht, Nederlek, Oudekerk aan den IJssel, Schoonhoven en Vlist) zijn overeengekomen. Zo kunnen wijkagenten maar vijftig procent van hun tijd aan het wijkgericht werken besteden in plaats van de gewenste tachtig procent. De burgemeesters hebben via het districtscollege aandacht gevraagd voor de beperkte uitvoering van de werkplannen. De samenvoeging, die is voorbesproken met de burgemeesters, moet het juiste antwoord bieden.

Omvang en huisvesting team
Voorlopig zullen in Schoonhoven en Nederlek twee volwaardige politiebureaus gevestigd blijven om de dienstverlening naar het publiek te waarborgen. De definitieve huisvesting zal nog onderwerp van studie zijn, waarover overleg plaatsvindt met de burgemeesters. Wijkagenten blijven wel beschikken over faciliteiten om lokaal aanspreekbaar te zijn. De organisatie en huisvesting van het nieuwe team moet rekening houden met het tijdig kunnen afhandelen van spoedmeldingen; in landelijk gebied moet de politie in minimaal negentig procent van die gevallen binnen vijftien minuten ter plaatse kunnen zijn. Ook moet de politie goed bereikbaar zijn voor het publiek, onder andere voor doen van aangifte.

Hoofdinspecteur Jan van den Heuvel, nu nog teamchef van het politieteam Gouda-Oost, zal als nieuwe teamchef vanaf 15 februari leiding geven aan beide bestaande teams en de samenvoeging doorvoeren. Het nieuwe team Krimpenerwaard zal ongeveer 55 formatieplaatsen hebben. In de loop van het jaar wordt de definitieve omvang van het team vastgesteld. Deze moet passen bij de grootte van het gebied en het aantal woonkernen daarbinnen. De personele reductie zal via natuurlijk verloop plaatsvinden.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 30-01-2003 '
Lees ook