Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 mei 2002
·

Inbraak in woning Noordwijk
In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 mei werd er ingebroken in een woning aan de Voorstraat. Door een luik van een berging open te breken wist men binnen te komen. Uit de woning is in ieder geval een portemonnee met inhoud, een aantal bankpassen en een videocamera gestolen.

Vrouw valt met fiets Katwijk
Een 44-jarige vrouw uit Katwijk is op woensdag 29 mei rond 12.30 uur op de Lijnbaansgracht met haar fiets gevallen. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis in Leiden. Hoe de vrouw is komen te vallen is niet bekend. De vrouw wist zich niet meer te herinneren dat toen zij weer bijkwam op de straat lag.

Onder invloed tegen brugleuning gereden Oegstgeest
De politie hield op woensdag 29 mei rond 18.30 uur op de Haarlemmertrekvaart een 56-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De man was onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een brugleuning gereden. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 490 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bij kledingzaak Oegstgeest
Op donderdag 30 mei pleegden onbekenden rond 04.45 uur een snelkraak bij een kledingzaak aan de Kempenaerstraat. De glazen voordeur van de zaak werd ingegooid. Een nog onbekend aantal truien en rokken werden uit de winkel gestolen. De politie onderzoekt deze zaak.

Automobilist rijdt door na aanrijding Leiden
Een nog onbekend gebleven automobilist is op woensdag 29 mei rond 13.30 uur op de kruising Lammermarkt met de Beestenmarkt na een aanrijding met een op een snorfiets rijdende 47-jarige vrouw uit Leiden doorgereden. De automobilist verleende haar op vermelde kruising geen voorrang. Na vrouw hield aan het voorval een dikke knie over. De politie is op zoek naar de doorrijder.

Jongens pakken legitimatie en bankpas af Leiden
Twee nog onbekende jongens wisten op woensdag 29 mei rond 23.45 uur op de Stationsweg van een 18-jarige jongen uit Leiderdorp zijn legitimatie en bankpas afhandig te maken. De Leiderdorper was net met de trein aangekomen en pakte zijn fiets. Hij werd toen aangesproken door één van de jongens. Deze wilde een lift van hem en daarbij zelf fietsen. Voor de lieve vrede stond de Leiderdorper dit toe. De jongen fietste daarop naar zijn maat. Vervolgens bedreigden ze de Leiderdorper en pakten zijn legitimatie en bankpas af. Daarna gingen ze er vandoor.

Politie houdt verdachte van inbraak bromfietsenwinkel aan Leiden
De politie hield op donderdag 30 mei rond 03.20 uur op het industrieterrein De Waard een 16-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen werd er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken bij een bromfietsenzaak aan de Middelweg. Daarbij werden twee kettingsloten en een aantal sproeiers gestolen. Nadat het inbraakalarm van de zaak afging zagen getuigen een jongen de zaak uitkomen. Het signalement dat zij daarop de politie gaven was voldoende voor de agenten om de verdachte te achterhalen en aan te houden. De gestolen goederen werden niet meer bij hem aangetroffen. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Politie houdt verdachte van inbraak bij makelaardij aan Leiden
De politie hield op donderdag 30 mei rond 04.20 uur in een makelaardij aan de Molenwerf een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man werd er van verdacht te hebben ingebroken. In de makelaardij stond al een laptop klaar om mee te nemen. Agenten waren na een melding van een beveiligingsbedrijf naar het pand gegaan. Een beveiligingsmedewerker had het pand in afwachting van de politie onder controle gehouden. Het vermoeden bestond dat de inbreker zich nog in het pand zou bevinden. Agenten doorzochten daarop het pand en troffen de verdachte achter een schuifwand aan. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Portemonnee uit handen gerukt Leiden
Een nog onbekende man stal op woensdag 29 mei rond 14.30 uur nabij een ticketautomaat in de Stationshal van het CS Leiden een portemonnee van een 22-jarige man uit Houten. Op het moment dat de man bij de ticketautomaat met zijn portemonnee klaar stond, tikte de onbekende man hem op de schouder. Hij vroeg hem om een euro. Toen de Houtenaar aanstalte maakte om een euro voor hem te pakken rukte de man de portemonnee uit zijn handen en ging er vandoor. De man verdween in de richting van het Belastingkantoor.

Inbrekers ingerekend dankzij optreden brandweer Nieuwveen
Dankzij het optreden van de vrijwillige brandweer Nieuwveen kon de politie op donderdag 30 mei rond 05.55 uur in een gebouw van huize Ursula tot aanhouding overgaan van twee verdachten, een 30-jarige en een 32-jarige man uit Woerden, die op dat moment bezig waren een inbraak te plegen.
De brandweer rukte naar Ursula uit na een binnengekomen brandmelding.Toen de brandweer op zoek ging naar de brandhaard troffen zij de twee mannen in een ruimte aan. Zij waren druk in de weer met slijptollen, kennelijk met de bedoeling een ruimte te bereiken waarvan zij vermoeden dat daar geld aanwezig was. In het gebouw hing een lucht van slijpen en slijpsel. Dit had vermoedelijk het brandalarm in werking gesteld. De brandweerlieden bedachten zich geen moment en zetten de ruimte waar de twee zich in bevonden af in afwachting van de komst van de politie Toen de agenten arriveerden was een korte zoekslag in de kantoorruimte voldoende om de twee in de kraag te vatten. De twee verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meisje breekt been Hazerswoude-dorp
Een 3-jarig meisje uit Hazerswoude-dorp brak op woensdag 29 mei rond 16.10 uur haar been nadat zij met haar fiets vanaf het trottoir in de Dorpsstraat plotseling de weg opfietste. Een naderende 37-jarige automobilist uit Leiden kon haar niet meer ontwijken ondanks een poging daartoe. Het meisje werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Motorrijder loopt zwaar rugletsel op Zwammerdam
Een 27-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn liep op woensdag 29 mei rond 17.45 uur op de Steekterweg zwaar rugletsel op nadat hij door een in een file kerende 43-jarige automobiliste uit Zwammerdam vol in de remmen moest. De motorrijder reed langs de file toen plotseling voor hem de kerende auto opdoemde. Na het forse remmen ging de motorrijder diverse keren over de kop. De motorrijder werd overgebracht naar het LUMC.

Aanhouding verdachte woninginbraak Leiderdorp
De politie heeft dinsdag 28 mei een 34-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk aangehouden op verdenking van woninginbraak in een huis aan de Waterbieskreek in Leiderdorp op 21 mei. Hierbij werden spullen als sieraden, een televisie en een fotocamera meegenomen. Doordat de eigenaar enkele dagen later een deel van de spullen aantrof bij een zaak in tweedehandsspullen, kwam de politie de verdachte op het spoor. De man is inmiddels in verzekeringgesteld.

Woning- en bedrijfsinbraak Zoeterwoude-Dorp
Na onderzoek heeft de politie een 29-jarige man als verdachte van een woninginbraak in de Dr. Kortmannstraat en een inbraak in een garage aan de Schenkelweg op 10 maart aangemerkt. Bij de woninginbraak werd onder andere een klok meegenomen en bij de garage werd een auto meegenomen. Via de gestolen auto die later in Rijswijk werd aangetroffen, kwam de politie op het spoor van de verdachte.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 30-05-2002 '
Lees ook