Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 juli 2002


Met slok op over de kop Noordwijk
Op de Gladiolusstraat is maandag 29 juli rond 22.00 uur een auto door nog onbekende oorzaak over de kop geslagen en kwam op zijn zijkant terecht. En inzittende raakte daarbij aan zijn been gewond. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie onderzoekt wie op het moment van het ongeval de auto bestuurde. De verklaringen van betrokkenen wezen in de richting van een 22-jarige man uit Noordwijk. De politie hield hem aan en nam een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 630 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. De Noordwijker wees echter een 21-jarige man uit Noordwijk aan als bestuurder. De politie hield ook deze aan. Deze verdachte weigerde echter om mee te werken aan een ademanalyse. De politie maakt een proces-verbaal op van dit incident.

Politie zoekt dief tuinbeeld Roelofarendsveen
De politie is op zoek naar de dief van een tuinbeeld. Het beeld van schuin over haar schouder kijkende vrouw die in haar handen een boeket draagt is vermoedelijk in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 juli gestolen uit de voortuin van een woning aan de Middenweg. Het beeld weegt ongeveer 100 kilogram en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 150,--. De politie hoopt dat getuigen mogelijk iets hebben gezien van de diefstal en sjouwpartij. Zij kunnen bellen met de politie in Roelofarendsveen, telefoon 0900-8844.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden Nieuwkoop
De politie heeft op maandag 29 juli omstreeks 23.10 uur een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Productieweg. De verdachte werd even voor die tijd door een werknemer overlopen in het pand. De verdachte ging er vervolgens vandoor. De politie die al was ingeseind kon de verdachte vlak bij het bedrijf aanhouden. De verdachte is het pand binnengekomen door een paneel bij de toegangsdeuren weg te nemen.

Koelkast oververhit Ter Aar
Brandweer en politie rukten op maandag 29 juli rond 15.45 uur uit naar een woning aan de Korteraarseweg. Een oververhitte koelkast had vlam gevat. Een brandblusser door de bewoner op de brandhaard gericht was niet genoeg om het vuur volledig te doven. De brandweer zorgde voor de rest. De keuken liep rookschade op.

Racefietser loopt gebroken sleutelbeen op Langeraar
Een 33-jarige man uit Hoogmade liep op maandag 29 juli rond 19.50 uur op de Geerweg een gebroken sleutelbeen op. De man maakte deel uit van een groep van racefietsers die plotseling moest uitwijken voor een van richting veranderende auto bestuurd door een 19-jarige man uit Litouwen. Door de plotselinge uitwijkmanoeuvre kwam de man uit Hoogmade met zijn fiets ten val. In het ziekenhuis constateerde men de sleutelbeenbreuk.

Politie controleert op gebruik van alcohol Voorschoten
De politie heeft 9 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens de Paardenmarkt in Voorschoten heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden een controle gehouden op het gebruik van alcohol in het verkeer. Maandagavond kregen op twee locaties, op de Papelaan en de Leidseweg, 350 bestuurders een ademtest aangeboden. De politie hield 9 personen aan, omdat ze teveel gedronken hadden. Een 54-jarige man uit Den Haag blies 635 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Wanneer de politie bij de ademtest een alcoholgehalte van meer dan 570 ug/l, 1,30 promille, constateert, kan het rijbewijs worden ingenomen.

Verdachte van woninginbraak aangehouden Leiden
De politie heeft op dinsdag 30 juli omstreeks 03.45 uur een 35-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van woninginbraak eerder die nacht. De verdachte zou hebben ingebroken in een woning aan de Pieter de la Courtstraat en een portemonnee met diverse passen hebben meegenomen. De inbreker was de woning vermoedelijk door via een raam aan de voorzijde van de woning binnengekomen. De bewoonster hoorde gerommel en belde direct het alarmnummer van de politie. Zij zag nog net de inbreker haar woning verlaten. Aan de hand van het signalement kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden.

Bewoners zetten inbreker aan hek vast Moordrecht
Een aantal bewoners van de Oranjelaan zetten op maandag 29 juli rond 14.30 uur een 24-jarige man uit Gouda met tie-rips vast aan een tuinhek in afwachting van de komst van de politie. Zij gingen over tot hun actie nadat de Gouwenaar in een woning aan de Oranjelaan betrapt werd op het moment dat inmiddels een aantal portemonnees in handen had. De Gouwenaar liet zich niet tegenhouden door de bewoner en vluchtte. Niet voor lang. Buiten wachtte hem de buren die op het tumult waren afgekomen. Gezamenlijk sloegen zij de Gouwenaar aan het hek vast. De politie hield de verdachte vervolgens aan Op woensdag 31 juli wordt de verdachte geleid voor de officier van justitie.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 30-07-2002 '
Lees ook