Politie Hollands Midden
Datum: 31 maart 2003

(


Ongeval De Zilk

Een 17-jarige bromfietser uit Sassenheim raakte op zaterdag 29 maart rond 22.10 uur op de Zilkerbinnenweg de macht over zijn stuur kwijt. De bromfietser raakte vervolgens een naast de weg staand paaltje en kwam ten val. Met hoofdletsel is de jongeman overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Regio
De politie heeft afgelopen weekend een aantal automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. In Leiden werd op zondagnacht 30 maart een 40-jarige bestelautobestuurder uit Nieuwegein aangehouden. De bestuurder reed zonder autoverlichting over de Ketelmeerlaan waarna agenten over gingen tot een controle. De bestuurder reageerde echter niet op het stopteken van de politie en stuurde zijn voertuig om de politiewagen heen de Ijsselmeerlaan op. Een uiteindelijke blaastest gaf een resultaat aan van 745 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces verbaal opgemaakt. Tevens werd een rijverbod van negen uren opgelegd. In dezelfde nacht zagen agenten een auto met zeer hoge snelheid door de stad rijden. Na een korte achtervolging en het negeren van een stopteken reed de bestuurder zich vast op de Koolstraat. Twee van de drie inzittenden waren direct het voertuig uitgestapt en weggelopen. Onduidelijk was wie de bestuurder was. De politie hield vervolgens de drie aan. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder een 26-jarige man uit Warmond was. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan is nog niet bekend. De twee andere inzittenden, een 26-jarige Oegstgeestenaar en een 24-jarige Leidenaar, werden na verhoor weer heengezonden. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Zijn voertuig werd in beslaggenomen. Een 52-jarige fietser uit Leiden werd op zaterdag 29 maart omstreeks 18.00 uur aangehouden. De fietser was op de Franchimontlaan tegen een auto aangereden en was hierna weggefietst. Agenten hielden de fietser aan. Hij blies 1000 ug/l. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van dertien uren.Op de Koninginneweg in Lekkerkerk werd in de nacht van zondag 30 maart een geparkeerde auto aangereden door een 49-jarige automobilist uit Lekkerkerk. De bestuurder van de aangereden auto zat in zijn voertuig ten tijde van de aanrijding. De verdachte is na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Agenten die al in de omgeving stonden te controleren gaven de automobilist die met hoge snelheid in hun richting reden een stopteken. Nadat bij hem een alcohollucht werd geroken is een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag van 730 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Op zaterdag 29 maart omstreeks 23.30 uur zagen agenten in Leiderdorp een automobilist over de verkeerde rijbaan van de Persant Snoepweg rijden. Na een korte achtervolging werd de 58-jarige bestuurder uit Leiden op het parkeerterrein bij het AC restaurant staande gehouden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 570 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van zes uren.
Verder heeft het RVHT op vrijdag 28 maart zes automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 47-jarige man uit Den Haag moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn ademanalyse wees 600 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Boven 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Politie houdt 28 brommerrijders aan Leiden

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 28 maart 28 brommerrijders aangehouden voor het niet dragen van de valhelm. De controle vond plaats in de namiddag en de avond op verschillende plekken in Leiden. Veel brommerrijders gaven aan slechts een korte afstand binnen de bebouwde kom te hoeven afleggen. Ook binnen die bebouwde kom is het dragen van de helm echter belangrijk voor de eigen veiligheid en beschermt tegen hoofd- en hersenletsel.

Brand in flatgebouw Alphen aan den Rijn
Op zaterdag 29 maart omstreeks 20.30 uur heeft een uitslaande brand gewoed in een woning op de tweede etage van een flat aan de Preludeweg. In de woning was ten tijde van de brand niemand meer aanwezig. In verband met grote rookontwikkeling kwamen naast de brandweer ook vijf ambulances ter plaatse. Een aantal personen uit het blok waar de brand woedde moest uit hun woningen. De geëvacueerden konden voor opvang naar de Rijnstreekhal met een bus van Connexxion, echter niemand maakte hiervan gebruik. Drie personen zijn met ademhalingsklachten voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC. De Preludeweg is afgesloten geweest. De woonkamer van de woning waar de brand is ontstaan brandde geheel uit. Twee andere woningen liepen water en rookschade op.
De brandweer moest deuren van twee kelderboxen forceren in verband met waterschade. De brand is vermoedelijk ontstaan door oververhitting van of kortsluiting aan een halogeenlamp. Vermoedelijk heeft hierdoor een gordijn vlamgevat. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Een 31-jarige automobilist uit Boskoop wist op zondag 30 maart rond 14.25 uur op de Goudse Schouw een met zijn fiets overstekend 10-jarig jongetje uit Alphen aan den Rijn niet meer te ontwijken. Bij de aanrijding die volgde brak het jongetje vermoedelijk zijn been. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Aangehouden Oude Wetering

De politie heeft zondagavond 30 maart twee mannen uit Oude Wetering aangehouden. De twee mannen, 40 en 46 jaar, worden ervan verdacht een 35-jarige buurtgenoot te hebben geslagen. De onenigheid begon door voetballende jongelui (van 11, 12 jaar) waar de 35-jarige man wat van zei. Ook zou hij één van de jongens hebben aangepakt. Twee vaders gingen hierop verhaal halen. Met een gebroken neus moest het slachtoffer naar het ziekenhuis. Later in de avond heeft de politie de twee buurtbewoners aangehouden.


Aanhoudingen na inbraak Leiden

De politie heeft maandagmorgen 31 maart iets na 03:00 uur twee mannen uit Den Haag aangehouden, leeftijd 29 en 34 jaar. Kort nadat gemeld werd dat er op op de Pelikaanstraat een ruit van een verfwinkel vernield was, was er politie ter plaatse. Een 14-jarige jongen gaf aan de agenten door dat twee mannen te voet de Oude Singel waren opgegaan. Even later werden de twee ingerekend. De 29-jarige Hagenaar had een flinke wond aan zijn been en is eerst langs het ziekenhuis geweest om deze wond te laten hechten. Beide mannen zijn na hun aanhouding ingesloten. Op het eerste zicht miste de winkeleigenaar geen goederen.


Ongeval Leiden

Een 19-jarige automobilist uit Leiden raakte op vrijdag 28 maart rond 22.30 uur in een bocht van de Gooimeerlaan de macht over zijn stuur kwijt. De auto kwam tot stilstand tegen een boom en vloog in brand. De bestuurder en twee inzittenden wisten zich op tijd uit de auto te bevrijden. Na een bezoek aan het ziekenhuis konden ze huiswaarts. Van de auto bleef weinig over.


Politie houdt geweldplegers aan Leiden

De politie hield op zondag 30 maart rond 14.00 uur in de Walraven van Hallstraat een 43-jarige man uit Leiden en een 42-jarige vrouw uit Voorschoten aan. Beiden werden er van verdacht kort daarvoor een 28-jarige man uit Leiden aan de Walraven van Hallstraat te hebben mishandeld. Het slachtoffer
hield aan het voorval blauwe plekkne, en kleine wondjes aan wang en scheenbeen over. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt wat de aanleiding was voor dit geweld.


Ongeval Gouda

Een 19-jarige bromfietser uit Gouderak kwam op vrijdag 28 maart rond 23.15 uur op de Gouderaksedijk ten val. Volgens zijn zeggen moest hij uitwijken voor een tegemoetkomende personenauto. Deze is tot op heden niet bekend geworden. De bromfietser liep een gebroken scheenbeen op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie liet van het slachtoffer een bloedproef afnemen in verband met verdenkingen van het gebruik van alcohol.


Inbraak in woningen Bodegraven

Van zaterdag 29 op zondag 30 maart werd er ingebroken in een woning aan de Koniginneweg en de Tuinstraat. Om binnen te komen werd bij één woning een deur en bij de andere woning een raam opengebroken. Vooralsnog is niet bekend wat er uit de woningen is weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt geweldpleger aan Bodegraven

De politie hield op zondag 30 maart rond 10.25 uur in Bodegraven een 23-jarige man uit Bodegraven aan. De man werd er van verdacht enkele uren eerder aan de Gravenstein een 30-jarige man uit Hilversum te hebben mishandeld. Hij had de man tegen het hoofd geslagen. In het ziekenhuis constateerde men een gebroken kaak. De politie hield daarop de verdachte aan. De politie onderzoekt wat de aanleiding is geweest voor dit incident.


Inbraak in woningen Gouda

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart werd er ingebroken in een woning aan de Van Baerlestraat en de C. Busken Huetstraat. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door via de brievenbus het slot van de deur te ontsluiten. Uit de woningen worden pasjes, geld en paspoorten gestolen. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart werd er ingebroken in een woning aan de Reigerstraat. Om de woning binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werd geld en werden enkele pakjes shag gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Ongeval Nieuwerkerk aan den IJssel

Een 36-jarige automobiliste uit Zwanenburg raakte op vrijdag 28 maart rond 23.00 uur met haar auto van de Zuidplaslaan. Haar auto kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw is met hoofdletsel over gebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 31-03-2003 '
Lees ook