Politie Hollands Midden
Datum: 31 maart 2003

(


Gordelcontroles regio

Afgelopen week heeft het Regionaal Verkeershandhavingteam (RVHT) van Politie Hollands Midden gordelcontroles gehouden op verschillende plaatsen in de regio. Maandag 24 maart heeft het team in Noordwijk, Noordwijkerhout (68 processen-verbaal) en Alphen a/d Rijn (27 processen-verbaal) gecontroleerd. In totaal hebben 95 automobilisten een proces-verbaal gekregen voor het niet dragen van de autogordel.
Dinsdag 25 maart controleerde het team in Ter Aar (24 processen-verbaal) en in Nieuwerkerk a/d IJssel en Moordrecht (21 processen-verbaal). Woensdag 26 maart controleerde het team in Alphen a/d Rijn (83 processen-verbaal). Donderdag 27 maart controleerde het team in Leiden (59 processen-verbaal) en vrijdag 28 maart in Voorhout en Hillegom (36 processen-verbaal).
Het RVHT houdt deze controles bijna dagelijks door de hele regio heen om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Half maart is een landelijke gordelcampagne van start gegaan. Deze campagne benadrukt vooral het dragen van de gordel achter in de auto. Met de slogan 'Gordels om. Daar kun je mee thuiskomen' beoogt de campagne het dragen van de gordel te bevorderen.
De draagplicht voor de autogordel geldt ook voor passagiers die achter in de auto zitten. Het dragen van de gordel voor in de auto verlaagt bij een botsing de kans op dodelijk letsel met 40% en de kans op letsel waarbij ziekenhuisopname nodig is met 25%. Bij passagiers achter in de auto liggen deze percentages op respectievelijk 30% en 20%.


Alcoholcontrole Gouda

De politie heeft zondagavond 30 maart een alcoholcontrole gehouden bij de Potterspoort en Goudse Houtsingel. Hierbij zijn geen processen verbaal opgemaakt. In totaal zijn 410 blaastesten afgelegd door passerende automobilisten en brommerrijders. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 31-03-2003 '
Lees ook