Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 mei 2002


Verkeersongeval Noordwijkerhout
Bij een verkeersongeval op donderdag 30 mei omstreeks 09.15 uur liep een peuter uit Noordwijkerhout letsel op aan het hoofd. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Warmond reed over de Schippersvaartweg en sloeg rechtsaf op de kruising met de Parallelweg/Kerkstraat/Havenstraat. Op dat moment liep over het trottoir van de Schipperstraatweg een 26-jarige vrouw uit Noordwijkerhout met een wandelwagen met daarin haar zoon. Bij het afslaan van de vrachtwagen werd de wandelwagen geraakt. De jongen viel uit de wagen en liep een buil op aan zijn hoofd.

Verlaten plaats ongeval na aanrijding Katwijk
Een onbekende bestuurder van een donkerblauwe of donkergroene vierdeurs Opel sedan is op woensdag 29 april even na 01.00 uur nadat hij een fietser had aangereden doorgereden. De fietser, een 18-jarige Katwijker, reed op de rotonde bij de Industrieweg/Koningin Julianalaan in de richting van de Vreugdeweg toen hij werd aangereden door een van linkskomende automobilist. De fietser kwam ten val en liep schaafwonden op aan het hoofd en letsel aan een vinger. De automobilist is zonder te stoppen doorgereden. Volgens de Katwijker reed het voertuig met gedoofde lichten. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen met de politie in Katwijk, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Onder invloed Lisse
Een 25-jarige man uit Hillegom is vrijdag 31 mei rond 2.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij pleegde verzet tijdens zijn aanhouding. De Hillegommer moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal. De man is inmiddels weer vrijgelaten.

Te veel gedronken Leiden
Een 38-jarige automobilist uit Leiden reed vrijdag 31 mei rond 3.30 uur met 80 kilometer per uur over de Zijldijk. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De Leidenaar moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Bromscooter gestolen, politie zoekt getuigen Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een bromscooter op woensdag 29 mei even voor 16.30 uur. Een 17-jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal. De Leidenaar was aan het pinnen op het Ina Boudier-Bakkerplein toen de bromscooter die op enige afstand van hem stond werd weggenomen. De Leidenaar zag twee jongens van ongeveer 17 jaar de scooter starten en ermee vandoor gaan. Zij reden weg in de richting van het park achter het Ina Boudier-Bakkerplein. De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van deze blauwe scooter van het merk Kymco, type DJ Yes. Getuigen kunnen tijdens kantoortijden contact opnemen met het wijkbureau Stevenshof, telefoonnummer 071 5258000.

Fietser gewond door slagboom Alphen aan den Rijn
Een 74-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 30 mei omstreeks 15.10 uur gewond geraakt toen hij onder een slagboom door fietste. De fietser reed bij de Alphense Brug onder de slagboom door toen op dat moment vervolgens de slagboom naar beneden ging. De fietser kwam ten val en werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei heeft de politie een 47-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Tijdens een surveillance zag de politie dat de man met zijn auto slingerend over de President Kennedylaan reed. Na de blaastest is hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Zijn ademalcoholgehalte was 665 (de limiet is 220). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval Boskoop
Een 73-jarige automobilist uit Boskoop reed op donderdag 30 mei nadat hij onwel geworden was tegen twee geparkeerde auto's aan op de Zijde. De automobilist reed omstreeks 08.30 uur vanaf de hefbrug in de richting van het Noordeinde toen hij volgens een getuige plotseling op de andere weghelft terechtkwam. Daar reed hij tegen de geparkeerde voertuigen aan. De auto's moesten worden weggesleept. De automobilist werd voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op donderdag 30 mei omstreeks 14.50 uur raakte een 53-jarige bromfietsster uit Gouda gewond aan een been. De bromfietsster reed over de Julianasluis komende vanuit de richting van Gouda. Vanuit dezelfde richting reed een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sprang-Capelle. De vrachtwagen sloeg al rechtsaf in de richting van het industrieterrein de Gouwestroom toen de bromfietsster tegen de rechterzijkant van de oplegger reed waardoor zij ten val kwam. Zij werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Man valt van steiger Gouda
Een 33-jarige man is op donderdag 30 mei even voor 12.30 uur tijdens werkzaamheden aan een pand aan de Krugerlaan van een steiger gevallen. De man kwam op een afdak van een school terecht. De man werd met een gebroken been, arm en vermoedelijk nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. De Arbeidsinspectie is in kennisgesteld.

Controle 15 tonswegen Bergambacht/Schoonhoven/Lekkerkerk
De politie heeft op woensdag 29 mei tussen 14.00 en 18.30 uur een controle gehouden op 15 tonswegen. Diverse tractoren en vrachtauto's op de Zuidbroek en de Fransekade in Bergambacht, de Opweg in Schoonhoven en de Kerkweg in Lekkerkerk werden gecontroleerd. Er werd drie processen verbaal opgemaakt voor overgewicht, twee voor het ontbreken van de verlichting en één voor loszittende wielbouten.

Verdachten winkelinbraak aangehouden Schoonhoven
In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei heeft de politie een 31-jarige man uit Gouda en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Lange Weistraat. Rond 5.00 uur meldde een getuige de inbraak bij de politie. Hij meldde dat de vermoedelijke daders wegliepen in de richting van de Haven en hij kon ook een signalement van de twee daders geven. De politie heeft daarop de omgeving afgezocht en zag op de Tol twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. Zij zijn aangehouden en worden vandaag gehoord. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. Uit de winkel wordt niets vermist.

Tanken zonder betalen Nieuwerkerk a/d Ijssel
Een automobilist heeft op donderdag 30 mei even na 11.30 uur getankt bij een station aan de Europalaan en is zonder betalen doorgereden. Volgens een getuige reed de bestuurder van de auto, een rode VW Golf, weg in de richting van de Spoorlaan.


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 31-05-2002 '
Lees ook