Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459802
Fax 0715414881
Afkomstig van: Frank Vergeer
Datum: 21 december 1999
·

Anti vandalisme campagne start in district Waag en Wiericke

Pal voor de Millenniumwisseling start de politie in het district Waag en Wiericke met een anti-vandalisme campagne, gericht op jongeren / potentiële daders van vandalisme gedurende millenniumwisseling. Met de campagne wil de politie dit jaar vernielingen van met name telefooncellen en bushokjes terugdringen. Tijdens de jaarwisseling van vorig jaar bedroeg de schade aan bushokjes en telefooncellen in het district ongeveer 140.000 gulden. Toen werden tijdens de oud- en nieuwviering in het district 6 telefooncellen en 11 bushokjes vernield.

Centraal in de campagne staat de boodschap: 'vind jij het slopen van een bushokje of telefooncel normaal?' Hiermee wil de politie de doelgroep aanspreken op hun gedrag gedurende de Millenniumwisseling. Daarnaast wijst de campagne erop dat degene die zich schuldig maakt aan vernieling ook de rekening gepresenteerd krijgt in de vorm van schadeverhaal. De kosten van reparatie van een telefooncel bedragen al gauw zo'n 16.500 gulden per stuk; van een bushokje bedragen die kosten ongeveer 10.000 gulden per stuk. Tenslotte worden in de campagne eventuele getuigen opgeroepen om dit soort vernielingen te melden via het politie-servicenummer 0900-8384.

De uitingen worden in week 52 in een 40-tal Abri's geplaatst in de gemeente Gouda en in de weken 52 en week 1 op de achterkant van bussen op de lijnen in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven.

Het districtscollege (politie, burgemeesters en Openbaar Ministerie) heeft tot deze canpagne besloten. Het betreft een experiment dat na afloop met de deelnemende partners zal worden geëvalueerd. De kosten, ongeveer 20.000 gulden, worden mede gefinancierd door KPN Telecom, busmaatschappij Connexxion en de gemeenten Gouda, Reeuwijk en Bodegraven.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden antivandalisme-campagne '
Lees ook