Politiebericht Hollands Midden

Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 december 1999
·

Rijden onder invloed Hillegom
Surveillerende agenten hebben op vrijdag 17 december omstreeks 01.40 uur op de Hoofdstraat een 25-jarige automobilist uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 470 ug/l (1.03 prom.).

Aanrijding Leiden
Gistermiddag ontstond op de kruising Oegstgeesterweg met de Boerhavelaan een aanrijding tussen een auto en een bromfietser. Een 34-jarige automobilist uit Oegstgeest raakte bij rechts afslaan een 17-jarige bromfietser uit Oegstgeest. Deze reed over het naast de Oegstgeesterweg gelegen fietspad. De bromfietser liep daarbij schaafwonden op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Overval Free-recordshop Leiden
Gistermorgen rond half elf werd een winkelbediende van de Free-recordshop aan de Haarlemmerstraat, nabij de Vrouwensteeg, door een nog onbekend gebleven man geld afhandig gemaakt onder bedreiging van een vuurwapen. Toen de man zich alleen met de winkelbediende in de zaak bevond trok hij een vuurwapen en eiste geld. Nadat hij een geldbedrag en een telefoon had gekregen, verliet hij lopend de zaak. Een direct door de politie ingesteld onderzoek is tot op heden nog zonder resutaat gebleven. De leeftijd van de overvaller wordt geschat op 27 tot 30 jaar, had half lang zwart golvend haar met vooraan krullen, een licht getinte huidskleur en droeg een zwart lederen ¾ jas.

Rijden onder invloed Alphen a/d Rijn
Een 56-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op vrijdag 17 december omstreeks 01.10 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist trok de aandacht van agenten toen hij stapvoets reed over de Boterbloemweg. De man blies 615 ug/l (1.38 prom.) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Diefstal uit woning Alphen a/d Rijn
Een 57-jarige vrouw heeft aangifte van diefstal uit haar woning aan de Roosje Vosstraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door via de tuin een raam te forceren. Weggenomen is een fotocamera en computerspellen.

Auto in de sloot Bodegraven
Een 45-jarige automobilist uit Schiedam is op donderdag 16 december omstreeks 23.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist reed over de Oud Bodegraafseweg waar hij vervolgens bij een brug wilde keren. Bij het achteruit rijden raakte de bestuurder van de weg af en gleed met de linkerzijde in de sloot. De man blies 760 ug/l (1.72 prom.). Het rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit woning Gouda
Een 29-jarige man heeft op donderdag16 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Gerard Leeuwstraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het slot van de achterdeur te forceren. Weggenomen zijn twee portemonnees met een geldbedrag, twee bankpassen en een telefoon.

Inbraak woning Ouderkerk a/d IJssel
Gistermiddag of -avond werd ingebroken in een woning aan de Aebreacht van Naaldwijklaan 43. De inbrekers kwamen binnen na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. In de woning werd een enorme ravage aangericht. Voorlopig wordt slechts een klein geldbedrag vermist. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Frontale aanrijding Waddinxveen
Gistermorgen ontstond op de Plasweg een frontale aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Moerkapelle passeerde een op de weg liggende as-verspringing. Daarbij schatte zij de afstand van een tegenligger vermoedelijk verkeerd in. Deze automobilist, een 24-jarige man uit Waddinxveen, remde nog maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De man liep hierbij lichte kneuzingen op. De vrouw bleef ongedeerd. De Plasweg is anderhalf uur afgesloten voor het verkeer.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook