Afkomstig van: Sandra Slaghekke
Datum: 13 oktober 1999
·
Persberichten van dinsdag 12 oktober/7.00 uur tot woensdag 13 oktober/7.00 uur

Rijden onder invloed Noordwijk
Tijdens een surveillance in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 oktober heeft de politie een 33-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalysetest op het bureau bleek dat de man teveel had gedronken. Hij heeft een boete van zeshonderdvijftig gulden en een rijverbod van drie uur gekregen.

Verkeersongeval Sassenheim
Dinsdagavond 12 oktober is een 31-jarige motorrijder uit Sassenheim onderuit gegaan op de A-44. De man wilde een personenauto inhalen, maar schrok van de verlichting van het voertuig. Toen hij afremde, blokkeerde de voorrem waardoor hij viel. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC.

Woninginbraak Oegstgeest
Dinsdag 12 oktober is er ingebroken in een woning aan de Hofdijck. Toen de bewoner thuiskwam, ontdekte hij dat de hele woning was doorzocht. De dader(s) zijn op het dak van een aanbouw geklommen en hebben een raam op de eerste verdieping geforceerd. De bewoner mist vooralsnog alleen een creditcard. De technische recherche onderzoekt of de dader(s) sporen hebben achtergelaten.

Snelheidscontrole Leiderdorp
De politie heeft op maandag 11 oktober op de Buitenhoflaan een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.40 en 13.40 uur zijn 297 motorvoertuigen gecontroleerd. Zes passanten reden te hard dan de toegestane snelheid van 50 kilometer. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer. Ook op de Achthovenerweg is gecontroleerd. Tussen 13.50 en 14.50 uur zijn 328 motorvoertuigen gecontroleerd. 42 passanten werden betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 88 kilometer.

Snelheidscontrole Zoeterwoude-Dorp
De politie heeft op dinsdag 12 oktober op de Nieuwe Weg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 07.35 en 09.00 uur zijn 358 motorvoertuigen gecontroleerd. 41 passanten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 118 kilometer.

Snelheidscontrole Hazerswoude-Dorp
De politie heeft op dinsdag 12 oktober op de Provincialeweg N 455 een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.42 en 10.42 uur zijn 466 motorvoertuigen gecontroleerd. 24 passanten werden betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 117 kilometer. Op de Provincialeweg 22 is tussen 10.45 - 11.30 uur gecontroleerd. Van de 316 gecontroleerde motorvoertuigen reden er 32 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 134 kilometer.

Woninginbraak Leiderdorp
Tussen zaterdagavond 9 en dinsdagavond 12 oktober is er ingebroken in een woning aan de Klimopzoom. De dader(s) hebben een raam aan de achterkant geforceerd en de woning doorzocht. Ze hebben een computer en kleingeld ontvreemd. De politie heeft woensdagochtend een buurtonderzoek uitgevoerd.

Verkeersongeval Leiden
Dinsdagmorgen 12 oktober is een 16-jarige fietsster uit Leiden gewond geraakt aan haar hoofd bij een verkeersongeval op de kruising Willem de Zwijgerlaan/Irenestraat. De fietsster reed over de Willem de Zwijgerlaan en kreeg geen voorrang van een 30-jarige automobilist die uit een uitrit kwam. Ze kwam ten val en is voor enkele hechtingen overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp .

Doorrijden na een aanrijding Voorschoten
Dinsdagmiddag 12 oktober, omstreeks 16.00 uur, heeft een 13-jarige fietsster uit Voorschoten twee pijnlijke knieën opgelopen bij een aanrijding op de Veurseweg. De tot nu toe onbekend gebleven automobilist reed daarna door. Het meisje wilde de Veurseweg oversteken toen er van links een auto aankwam. Volgens het meisje gaf deze richting aan om rechtsaf de Karel Doormanlaan in te slaan. Toen zij overstak, reed de auto toch rechtdoor en raakte haar, waardoor ze viel. Hierbij beschadigde eveneens de lamp van haar fiets.

Frituurpan in brand Leiden
Dinsdagavond 12 oktober heeft er een keukenbrandje gewoed in een woning aan de Joke Smitstraat. Vermoedelijk is een frituurpan die op het fornuis stond te heet geworden en heeft vlam gevat. Een buurtbewoner zag dit en heeft de bewoonster gewaarschuwd die op de bank in slaap was gevallen. Toen de politie ter plaatse kwam stonden zij beiden buiten en was er inmiddels sprake van een flinke rookontwikkeling. Een politieman heeft met een brandblusser de vuurhaard gedoofd, waarna de brandweer het overnam. Omdat de bewoonster ademhalingsklachten had, is ze voor controle overgebracht naar het LUMC.

Getuigenoproep Zevenhuizen
Op woensdag 6 oktober 1999, omstreeks 09.08 uur, vond een aanrijding plaats in de Dorpsstraat, nabij de hoek van de Tweemanspolder/Opril. Twee auto's die elkaar tegemoet reden, raakten elkaar aan de zijkant. De politie verzoekt getuige(n) die iets van het ongeval hebben gezien, zich in verbinding te stellen met de politie IJssel & Gouwe, telefoon 0182 - 642666.

Insluipingen Waddinxveen
Dinsdag heeft een bewoonster van de Weidezoom aangifte gedaan van de diefstal van haar tas. Terwijl zij thuis was moet er maandagmiddag iemand de tas uit de hal hebben weggenomen. Zowel de garagedeur als een binnendeur waren niet afgesloten. Van de diefstal heeft de bewoonster op dat moment niets gemerkt. In de tas zat naast geld en een mobiele telefoon ook haar rijbewijs. Een bewoonster van de Lindengaarde zag maandag rond 17.00 uur, terwijl zij thuis was, een man de keuken uitrennen. Er is niets gestolen. Zij is de man nog achterna gerend, maar heeft hem niet meer gezien. Ook wanneer bewoners thuis zijn, maar geen direct zicht hebben op de buitendeuren, adviseert de politie de deur gewoon in het slot te draaien. Diefstal van waardepapieren of credit-cards kan voor de eigenaar heel vervelende gevolgen hebben.

Insluipingen Gouda
Een bewoonster van een woning aan het Raam heeft aangifte gedaan van diefstal van een schoudertas. Maandag tussen 20.00 en 22.30 uur zou de tas, terwijl zij thuis was, uit haar woning weggenomen moeten zijn. Met de credit-card die in de tas, is inmiddels geld opgenomen. De poort naar de tuin was niet afgesloten en ook de achterdeur was niet op slot. Ook uit een woning aan de Graaf Florisweg werd een handtas gestolen. Dit moet maandagochtend zijn gebeurd. 10.15 uur kwam de bewoonster de keuken weer in en bemerkte dat de achterdeur openstond. In de tas die gestolen bleek te zijn, zat behalve geld en credit-cards ook het kentekenbewijs van de auto. Ook wanneer bewoners thuis zijn, maar geen direct zicht hebben op de buitendeuren, adviseert de politie de deur gewoon in het slot te draaien. Diefstal van waardepapieren of credit-cards kan voor de eigenaar heel vervelende gevolgen hebben.

Controle Bodegraven
In samenwerking met de arbeidsinspectie heeft de politie dinsdag bij een kaashandel in Bodegraven een controle uitgevoerd naar illegale vreemdelingen. In eerste instantie konden tien medewerkers zich niet legitimeren. Daarvan vroegen twee meteen asiel aan. Vier personen zitten nog in vreemdelingenbewaring in afwachting van het vaststellen van hun identiteit.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook