Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 oktober 1999
·

Verkeersongeval met letsel Hillegom
Op zaterdag 16 oktober omstreeks 20.00 uur is een 27-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden nadat hij, zonder zich bekend te maken, doorgereden was na een aanrijding. De automobilist reed over de Weerestein richting Leiden toen hij de weg geblokkeerd zag door een bus. De automobilist reed om de achterzijde van de achteruitkerendende bus, waarbij hij een 51-jarige collega van de buschauffeur over het hoofd zag. De man kon niet tijdig wegspringen en werd aan het rechterbeen geraakt. Na een woordenwisseling tussen de twee is de automobilist doorgereden. De politie kon de automobilist later in de omgeving van zijn woning aanhouden. De automobilst bleek tevens onder invloed te zijn van alcohol, en blies 590 ug/l. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Mishandeling op voetbalveld Voorhout
Een 15-jarige jongen uit Voorhout heeft op zaterdag 16 oktober omstreeks 16.00 uur aangifte gedaan van mishandeling. De jongen kreeg tijdens een voetbalwedstrijd aan de Sportlaan van een tegenstander een klap op het oog. De politie onderzoekt het voorval.

Aanhouding mishandeling Noordwijk
De politie heeft op maandag 18 oktober omstreeks 03.00 uur een 44-jarige bewoner van de Weerskant aangehouden nadat tegen hem door een 40-jarige buurman aangifte was gedaan van mishandeling. De aangever kwam bij hem aan de deur vanwege vermeende overlast. Aan de deur werd de aangever in het gezicht geslagen en op andere plaatsen geschopt. De politie kon de verdachte aanhouden bij zijn woning. De man bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. De aangever klaagde over een pijnlijke kaak en last van zijn been.

Extra controle parkeren Katwijk
De politie gaat binnenkort in verband met de gewijzigde verkeerssituatie extra parkeercontroles uitvoeren op het parkeerverbod aan de Koningin Julianalaan tussen het Bosplein en de Nachtegaallaan. De controle is nodig om de vrije doorgang naar de nieuwbouwwijk waarborgen.

Alcoholcontrole Katwijk/Oegstgeest
Zaterdag werd om 00.45 uur een automobilist gecontroleerd op het gebruik van alcohol op de Hoorneslaan in Katwijk. Agenten hadden de indruk dat de bestuurder de blaastest opzettelijk onjuist uitvoerde. Op het politiebureau heeft de 45 jarige Katwijker alsnog de ademanalyse ondergaan. De uitslag was 615 Ugl, de limiet is 235. De Katwijker heeft een proces-verbaal en een rijverbod voor zeven uur gekregen. Zondagmiddag was het de beurt aan een 59 jarige man uit Lisserbroek. Hij werd op de Jan Campertlaan gecontroleerd nadat een agent in zijn vrije tijd deze automobilist had zien slingeren op de Jan Camptertlaan in Oegstgeest. De man uit Lisserbroek moest omdat de blaastest niet lukte een bloedproef ondergaan. In afwachting van de uitslag heeft hij gisteren een rijverbod voor zes uur gekregen.

Snelheidscontroles Sassenheim/Oegstgeest
Vrijdagmorgen heeft de politie op de Willibrorduslaan in Sassenheim een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg werd tussen 09.30 en 10.30 uur het verkeer uit beide richtingen gecontroleerd. In totaal passeerden 17 automobilisten de radarplaats. Geen van hen is bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was namelijk 51 km/u. Vervolgens werd het verkeer op de Hoofdstraat gecontroleerd tussen 10.30 en 12.00 uur. In totaal werden een kleine duizend automobilisten gecontroleerd. 180 bestuurders krijgen een bekeuring in de bus. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. In de middag werd tussen 13.30 en 15.30 gecontroleerd op de Warmonderweg in Oegstgeest. Van de 252 automobilisten reden er hier 128 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Aanrijding met letsel Leiderdorp
Zaterdag vond omstreeks 04.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Persant Snoepweg, Provinciale weg, Rijksweg A4. Een 46 jarige man uit Leiden die over de provinciale weg reed botste tegen de auto van een 26 jarige vrouw uit Leiderdorp die vanaf de Rijksweg aan kwam rijden. De vrouw kwam hierdoor aan de overzijde van de weg terecht en raakte met haar benen bekneld. De vrouw is door de brandweer bevrijd en met de ambulance met botbreuken naar het LUMC vervoerd. De Leidenaar werd na de aanrijding onwel en is vervoerd naar het Rijnland. De man heeft botbreuken in zijn voet. De man bleek alcohol gebruikt te hebben. De ademanalyse had een uitslag van 300 Ugl. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. Bovendien wordt er van de aanrijding proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser onder invloed Zoeterwoude-Dorp
Een 21 jarige bromfietser uit Leidschendam is zondag om 22.00 uur aangehouden in verband met alcoholgebruik. De man werd door agenten gecontroleerd tijdens een verlichtingscontrole op de Nieuwe Weg. De bromfietser trok de aandacht omdat hij slingerend aan kwam rijden. De adem-analyse wees 485 Ugl. uit. De man krijgt proces-verbaal.

Alcoholcontrole Hazerswoude-Rijndijk
Zaterdag heeft de politie in de vroege morgen een alcoholcontrole gehouden. Op de Rijndijk werd een 36 jarige man uit Alphen aangehouden die een stopteken negeerde. Uiteindelijk bleek de man een adem-alcoholgehalte van 340 Ugl te hebben. Hij kreeg daarvoor een bekeuring en een rijverbod. Een 48 jarige man uit Alphen moest eveneens mee naar het bureau. In eerste instantie mislukte namelijk de blaastest. Bij de test op het bureau bleek dat hij geen alcohol gedronken had. Ook een 26 jarige man uit Leiden mocht na de test op het bureau zonder proces-verbaal vertrekken.

Alcoholcontrole Zoeterwoude-Rijndijk
Een 40 jarige Leidse werd vanmorgen op alcohol gecontroleerd op de Hoge Rijndijk. De vrouw had bij controle een alcoholgehalte van 270 Ugl. Ze kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring van f 390,-.

Alcoholcontrole Oude Ade
Een 41 jarige man uit Leiden is zaterdagavond om 23.00 uur aangehouden in verband met het gebruik van alcohol. De automobilist reed over de Hofdijklaan. Bij de ademanalyse had de man een alcoholgehalte van 400 Ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Achteruit rijden met drank op; een slechte combinatie Leiden Een 28-jarige automobilist uit Leiden heeft gisteravond op de Langebrug aan den lijve ervaren hoe het is om met een flinke slok op een auto achteruit te rijden. Een slechte ervaring zo bleek. Hij ramde tot twee keer toe de bekende Leidse paaltjes. De man was met zijn manoeuvre begonnen nadat hij door de politie was gesnapt op het tegen het verkeer in rijden. Een ademanalyse aan het bureau wees uit dat de man een promillage had van 1,84.

Inbrekers overlopen Voorschoten
Zaterdagavond rond half negen werden twee inbrekers in een woning aan de Willem Barentzlaan in Voorschoten overlopen door de 49-jarige bewoonster. De inbrekers bleken de woning binnen te zijn gekomen na het forceren van een raam aan de voorzijde van de woning. Inmiddels hadden ze de woning op de kop gezet en zich in ieder geval meester gemaakt over enkele c.d.'s. Toen de bewoonster thuiskwam vluchtten de inbrekers via de achterzijde van de woning. De politie zette direct de buurt af en liet een speurhond zoeken, echter zonder resultaat. Een van de inbrekers was een slanke blanke jongeman van ongeveer 17/18 jaar, donker bruin haar en gekleed met een opvallend rood jack.

Inbreker op heterdaad aangehouden Leiden
De politie heeft in de vroege zaterdagmorgen een 37-jarige inwoner van Leiden op het Vijf Meiplein aangehouden. Kort daarvoor had hij ingebroken in een winkel aan het plein. Getuigen hoorden glasgerinkel en belden de politie. Deze kon terplaatse tot aanhouding overgaan. Nog even probeerde de man, bij het zien van de politie, het op een lopen te zetten. Het lukte hem echter niet om te ontkomen. In de auto van de verdachte werden nog diverse nieuwe onderlakens aangetroffen. De man zit vast.

Brand in PTT-brievenbus Leiden
Gistermiddag ontdekte een voorbijganger dat op de Oude Vest een PTT-brievenbus in de brand stond. De brandweer bluste het brandje. De PTT heeft zich ontfermd over de inhoud van de brievenbus. Deze is aangetast door het vuur en het bluswater. De politie is op zoek naar de daders van deze baldadigheid.

Fietsongeval Alphen a/d Rijn
Op vrijdagavond 15 oktober omstreeks 20.30 uur fietste een 28-jarige inwoonster uit Alphen via het Raoul Wallenbergplein de Laan der Continenten op. Over het fietspad lag een afvoerslang in verband met het nieuwbouwproject naast het fietspad. Over de slang lag een plank waar men overheen kon fietsen. Zo reed de vrouw ook over het plankje dat echter brak. Hierdoor kwam de vrouw ten val en is met letsel aan de schouder overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis. De aannemer is gevraagd om extra waarschuwingsborden te plaatsen.

Vechtpartij Ter Aar
Op zaterdag 16 oktober omstreeks 1.30 uur vond er bij een horecagelegenheid aan de Essenlaan een vechtpartij plaats tussen twee groepen jongeren. In de horecagelegenheid ontstond een woordenwisseling over een al dan niet gestolen jas, waarna de eigenaar een van de jongeren verzocht het pand te verlaten. Een vriend van hem kwam terug om nog eens rustig te praten, toen dit niet werkte verzocht de eigenaar ook hem het pand te verlaten. De heren kwamen in een groepje van ongeveer zes terug, waarna iets door de ruit werd gegooid. Een van de bezoekers van de horecagelegenheid raakte gewond door het rondslingerend glas en er ontstond een vechtpartij. De politie heeft verschillende aanhoudingen verricht.

Rijden onder invloed Zevenhuizen
Een 21-jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp is op zondag 17 oktober omstreeks 04.40 uur aangehouden op de Noordeinde wegens rijden onder invloed. De automobilist blies 480 ug/l en kreeg een rijverbod van vier uur.

Rijden onder invloed Bleiswijk
Een 27-jarige automobilist uit Bleiswijk is op maandag 18 oktober omstreeks 02.40 uur aangehouden op de Rijksweg A12 Noord/Bleiswijk wegens rijden onder invloed. De automobilst blies 290 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur.

Diefstal uit woning Boskoop
Een 58-jarige man heeft op zondag 17 oktober aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Vogellaan. De insluiper kon zich via een niet afsloten keukendeur toegang tot de woning verschaffen. Uit de woning werden twee handtassen met daarin een portemonnee met een geldbedrag en bankpassen weggenomen.

Regionale Alcoholcontrole District Waag en Wiericke Vanaf vrijdagavond 15 oktober 22.00 uur tot 04.00 uur in de vroege ochtend van zaterdag 16 oktober werd in het district een alcohol controle gehouden. In totaal werd van 454 bestuurders een blaastest afgenomen. Gecontroleerd werd in Bodegraven op de Broekveldselaan, in Waarder op de Molendijk en in Gouda op de Bodegraafsestraatweg, de Blekerssingel en Stolwijkersluis. Van de 454 gecontroleerde bestuurders werden er 11 aangehouden voor nader onderzoek waarvan er 8 een proces-verbaal kregen voor rijden onder invloed. De hoogst gemeten hoeveelheid alcohol bedroeg 560 ug/l.

Fietser onder invloed Gouda
Vrijdagavond omstreeks middernacht zagen surveillerende politieagenten dat een man op een fiets juist een flinke slok uit een fles nam. Vervolgens werd de man staande gehouden. De 17 jarige Gouwenaar bleek flink onder invloed van alcohol te verkeren. De jongeman werd aangehouden. Een blaastest gaf een uitslag van 575 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Ook op een fiets is rijden onder invloed van alcohol verboden.

Inbraak Gouda
In een woning aan de Vrouwepoort werd afgelopen weekeinde ingebroken. Men kwam binnen via een achterdeur. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen.

Vrijdag werd aangifte gedaan van een inbraak in een bedrijf op bedrijfsterrein in Gouda . Uit het bedrijf werd een drietal nieuwe motoren onderdelen en motorkleding weggenomen. Diefstal voorkomen Gouda
Medewerkers van een horeca gelegenheid aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde waren getuige van de diefstal van een geldbakje. De dader vluchtte met het bakje de zaak uit. Medewerkers achtervolgden de man. Deze gooide vervolgens het gestolen bakje weg en wist te ontkomen. Het bakje is terecht.

Ruiten ingegooid. Gouda
Zaterdagavond werd gemeld dat van een winkel aan de Prins Hendrikstraat een ruit was vernield. Apparatuur in de etalage werd beschadigd. Tevens werd aangifte gedaan van vernielingen van een ruiten van een koffieshop en van nieuw bouwwoningen nabij de Prins Hendrikstraat.

Vechtpartij. Gouda
In een horeca gelegenheid aan de Lange Tiendeweg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een vechtpartij plaatsgevonden waarbij meerdere personen betrokken waren. Een gedeelte van het interieur liep schade op. Volgens getuigen waren enkele personen gewond geraakt waarbij er een naar een ziekenhuis is gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Motorrijder breekt arm Bergambacht
Zaterdagmiddag botste een 27-jarige motorrijder uit Streefkerk op de Provinciale weg op de auto van een 23-jarige inwoner uit Bergambacht. De motorrijder passeerde een rij wachtende auto's aan de rechterkant. Een automobilist uit tegengestelde richting sloeg juist linksaf en kruiste zo zijn weg. Beide weggebruikers zagen elkaar zo niet met het bekende gevolg. De motorrijder is overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda.

Inbraak bejaardenwoning Schoonhoven
Bij een bejaardenwoning aan de Jan Kortlandstraat werd afgelopen vrijdag op de dag of vroeg in de avond ingebroken. Inbrekers hadden een slot van de voordeur geforceerd waarna de woning werd doorzocht. Onbekend is of de daders ook daadwerkelijk iets hebben kunnen meenemen. Het vermoeden bestaat dat zij halsoverkop via de achterdeur zijn vertrokken toen de 80-jarige bewoonster thuis kwam. De bewoonster was ontdaan over de inbraak. Betrokkenen van het huis zorgden ervoor, door het opruimen van de rommel en het herstellen van het slot, dat mevrouw zich toch weer prettig kon voelen in haar woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deur open, spullen weg Schoonhoven
Een 20-jarige bewoonster van een studentenwoning aan de Koestraat verliet vrijdagavond even haar appartement. Daarbij sloot zij de deur van haar appartement niet af. Een dief maakte van deze gelegenheid gebruik uit haar appartement een videorecorder, twee mobiele telefoons en een beauty-case weg te nemen.

Overbelasting stroomnet, leidt tot bijna brand Bergambacht Een overbelasting in het stroomnet zorgde in een woning aan de Wilgenstraat in Bergambacht voor een bijna brand. Doordat er 380 Volt op de O kwam te staan waren in de woning elektrische apparaten gaan roken. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet in actie te komen omdat door de overbelasting de stroom er in het hele woonblok afging. Al twee weken eerder had zich een stroomprobleem in dat woonblok voorgedaan waarvoor toen een noodoplossing was gecreeerd. Het EMH/ERW ging aan de slag om de oorzaak van de storing op te sporen. Het woonblok zat voorlopig zonder stroom en verwarming.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook