Afkomstig van: Sandra Slaghekke
Datum: 17 september 1999
·
Persberichten van dinsdag 5 oktober/7.00 uur tot woensdag 6 oktober/7.00 uur

Woninginbraak Lisse
Tussen maandagochtend 4 en dinsdagnacht 5 oktober is er ingebroken in een woning aan de Zwanendreef. Toen de bewoners thuiskwamen ontdekten ze dat het tuinhek was ingetrapt en dat de achterdeur was opengebroken. Er zijn sieraden, waardepapieren en geld ontvreemd. De technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Woninginbraak De Zilk
Dinsdagmorgen 5 oktober is er ingebroken in een woning aan de Zilkerbinnenweg. De dader(s) hebben de achterdeur geforceerd en sieraden en kleingeld ontvreemd. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Verkeersongeval Oegstgeest
Dinsdagochtend 5 oktober is een 67-jarige automobilist uit Oegstgeest op de Rhijngeesterstraatweg tegen een electriciteitshuisje gereden. Een gedeelte van de wijk had hierdoor enige uren geen electriciteit. De man wilde de Duinzichtstraat inrijden, maar zag dat de weg versperd was door vrachtwagen. Hij reed daarop met een flinke vaart achteruit de Rhijngeesterstraatweg op en tegen het electriciteitshuisje. Bij het achteruitrijden raakte de man ook nog een fietser die net de Duinzichtstraat in kwam rijden. Deze kwam ten val, maar bleef ongedeerd. De automobilist en een 62-jarige inzittende klaagden over pijn in hun nek en zijn voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. De man heeft verklaard niet te weten waarom de auto met zo'n hoge snelheid achteruit reed. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden gaat de auto onderwerpen aan een technisch onderzoek.

Beroving in woning Oegstgeest
Gisteravond, omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat een persoon was overvallen in zijn woning, gelegen aan de Piet Heinlaan in Oegstgeest. Hierbij was een klein geldbedrag buitgemaakt. Het slachtoffer, een 66-jarige man, had één van de daders binnengelaten nadat een smoes was opgehangen bij de man. Toen die dader binnen was, verschenen nog twee mannen, die ook de woning betraden. De gehele woning werd doorzocht en er werd om geld gevraagd. De mannen waren ongewapend, maar de bewoner voelde zich zodanig bedriegd dat hij een klein geldbedrag aan één van de daders afgaf. Hierna verlieten de daders de woning en liepen weg in de richting van de Hazeboslaan. Inmiddels heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld en een aantal getuigen zijn inmiddels verhoord. Uit die verklaringen blijkt het hier gaat om netjes uitziende, getinte jongemannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Zij komen vriendelijk over. Uit het onderzoek bleek ook dat er eerder die dag bij andere woningen in de omgeving is geprobeerd op die manier binnen te komen. De politie van Oegstgeest wil graag in contact komen met eventuele getuigen van dergelijke voorvallen. Het telefoonnummer van de politie in Oegstgeest luidt 071-4090200.

Diefstal met geweld Oegstgeest
Op zaterdag 2 oktober vond omstreeks 4.15 uur een diefstal met geweld plaats op de Terweeweg in Oegstgeest. Een 18-jarige inwoner uit Leiden fietste met zijn vriendin over de Terweeweg toen twee jongens hem om geld vroegen. De man gooide zijn portemonnee weg en wilde wegfietsen. De daders hielden hem tegen en een van de daders gaf hem een stomp in het gezicht, waarna een kleine vechtpartij ontstond. De man kon zich uiteindelijk losworstelen en heeft hulp gezocht bij een woning aan de Terweeweg. De politie is op zoek naar de inzittenden van een grijskleurige personenauto die ten tijde van dit voorval over de Terweeweg reden en eventuele andere getuigen. Zij kunnen bellen naar: 071-4090101.

Jongen geslagen Zoeterwoude-Rijndijk
De politie heeft dinsdagmorgen 5 oktober een 49-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk aangehouden omdat hij maandagavond een 17-jarige plaatsgenoot geslagen zou hebben onder een afdak naast zijn huis. Volgens de man wordt dit afdak gebruikt als hangplek en geeft dat regelmatig overlast. Maandagavond werd er volgens hem vuurwerk afgestoken door de aanwezige jongeren. Zijn vrouw zou gevraagd hebben of de jongeren weg konden gaan. Toen ze er na tien minuten nog waren, is de man naar hen toegegaan en heeft gevraagd wie het vuurwerk heeft afgestoken. Toen de jongeren ontkenden het vuurwerk te hebben afgestoken, werd de man kwaad en greep de dichtstbijzijnde jongen vast, waarna een worsteling volgde. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuring voor hangjongeren Roelofarendsveen
Tijdens een surveillance op dinsdagavond 5 oktober heeft de politie drie 19-jarige jongens uit Roelofarendsveen een bekeuring gegeven omdat ze onder een afdak op een schoolplein aan de Rembrandt van Rijnsingel stonden. Ze werden bekeurd op grond van het zich zonder recht bevinden op verboden grond.

Verkeersongeval Leiden
Dinsdagmiddag 5 oktober is een 37-jarige motorrijder uit Leiden licht gewond geraakt aan zijn been bij een verkeersongeval op de Vondellaan. De motorrijder reed over de Vondellaan en kreeg geen voorrang van een 55-jarige automobilist uit Den Haag die uit een oprit kwam. De Leidenaar is overgebracht naar het LUMC.

Snelkraak benzinestation Leiden
In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 oktober, omstreeks 2.20 uur, hebben getuigen bij de politie gemeld dat er een snelkraak werd gepleegd bij een benzinestation aan de Vijf Meilaan. De daders zijn met een gestolen auto de pui van de winkel ingereden. Hierbij zijn de winkelpui en de kassiersruimte zwaar beschadigd. Vervolgens zijn ze te voet zonder buit weggegaan in de richting van de Rooseveltstraat. Een medewerker van het benzinestation heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsenkijkdag politiebureau Waddinxveen Waddinxveen Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. Met regelmaat pikt de politie fietesen op die op de openbare weg achterblijven maar niet gemerkt zijn, en niet passen bij een aangifte van fietsendiefstal. Met de kijkdag hoopt de politie toch nog wat fietsen weer met hun eigenaar te kunnen herenigen. Op zaterdag 9 oktober wordt een kijkdag gehouden bij het politiebureau aan de Limaweg 35 in Waddinxveen. De fietsen zijn te bezichtigen van 10.00 - 15.00 uur.

Straatroof Waddinxveen
Gistermiddag, omstreeks 17.00 uur vond en straatroof plaats op de Tollenslaan in Waddinxveen. Een 76-jarige man, die daar met een rollator liep, werd van twee tassen beroofd die in het mandje lagen. De dader, een blanke jongeman in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, met achterovergekamd haar, rende hierna weg tussen de daar aanwezige flats. De politie in Waddinxveen is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Telefoon 0182-642666.

Aanrijding met letsel Gouda
Op de kruising Schielands Hoge Zeedijk / Bosweg vond gisterochtend vroeg een aanrijding plaats tussen een bromfietster en een personenauto. De bromfietster, een 52-jarige Goudse brak hierbij haar been. Zij reed over de Bosweg en wilde de Schielands Hoge Zeedijk oversteken. De automobilist kon haar niet meer ontwijken met de aanrijding als gevolg. Het slachtoffer is vervoerd naar het Bleuland.

Aanrijding met letsel Bodegraven
Geen voorrang verlenen was gistermiddag de oorzaak van een ongeval met letsel tussen een automobilist en een bromfietster. De bromfietster reed op het fietspad, parallel aan de Broekveldselaan. De automobilist wilde ter hoogte van het gezinsvervangend tehuis 'De Akker' rechtsaf slaan en schepte de bromfietster. Zij kwam ten val en brak hierdoor haar been.

Controle afvaltransport Bodegraven
Gisteren is op de A-12, in samenwerking met het Korps Landelijke Politie Diensten, de Regionale Milieu Inspectie en de provincie Zuid-Holland een milieucontrole gehouden van 07.00 uur tot 13.00 uur. Er werden in totaal 25 transporten gecontroleerd. Er zijn drie transporteurs verbaliseerd, omdat deze transporten niet voorzien waren van de benodigde bescheiden. Acht processsen-verbaal werden uitgeschreven vanwege technische gebreken.

Vernieling vogelkijkhut Gouderak
Op zaterdag 2 oktober constateerde een opzichter van het Landschap aan de vogelkijkhut aan de Snippejagerskade in Gouderak, de nodige vernielingen. Het informatiebord bij de ingang was omgegooid, routepaaltjes en een aantal bomen waren omgezaagd en de loopbruggen waren deels vernield. Het Milieuhandhavingsteam-zuid is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Zij worden verzocht te bellen naar: 0182- 389500.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook