· Hollands Midden
· Bureau Communicatie


Afkomstig van: Persdienst
Datum: 2 januari 2000

Stenen gegooid

Oegstgeest
Tijdens de jaarwisseling zijn er door jongeren stukken trottoirtegel gegooid naar woningen aan de Lobeliuslaan. Naast kapotte ruiten, werden de gevels beschadigd en raakte de motorkap van een auto gedeukt. Verschillende bewoners hebben aangite gedaan. De politie wil zien of gesprekken tussen de benadeelden en de jongeren en hun ouders aan een oplossing kunnen bijdragen.

Vuurwerkrommel

Rijnsburg
Bewoners van het Waterbospark kregen net na de jaarwisseling ruzie met elkaar over de rommel die achterbleef na het afsteken van vuurwerk. Hoewel de afstekers van zins waren de papiersnippers die op het terrein van de buurman terecht waren gekomen, meteen op te ruimen, zou een buurman twee jongetjes van 10 en 16 jaar al geslagen hebben. De vader van één van de twee heeft aangifte gedaan.

Gebroken neus

Oegstgeest
Een 59-jarige man uit Oegstgeest heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Toen hij nieuwjaarsdag 02.15 uur zijn hond uitliet op de Balistraat, kwam er een busje langs rijden waar zo'n acht jongens uitstapte. Eén van de jongens sloeg de man een gebroken neus. De man heeft aangifte gedaan. Hij vermoedt dat hij geslagen is omdat hij eerder de politie informeerde over het feit dat jongeren materiaal verzamelden voor een vreugdevuur.

Total loss

Benthuizen
Nieuwjaarsmorgen zagen surveillerende agenten dat langs de Hoogeveenseweg een rode personenauto tegen een schuur was gebotst. De bestuurder was niet meer aanwezig. De agenten hebben de gezorgd dat de auto is afgesleept. Na wat zoekwerk werd de bestuurder gevonden. De aanrijding was eerder die nacht gebeurd. De man lette even niet goed op, waarna de auto tolde en tegen de schuur tot stilstand kwam. De 30-jarige man uit Hazerswoude en de eigenaar van de schuur regelen de schade onderling.

Alcoholcontrole

Alkemade / Jacobswoude
In de nacht van 1 op 2 januari heeft de politie in de gemeenten Alkemade en Jacobswoude een alcoholcontrole gehouden. Er werden 208 bestuurders gecontroleerd. Drie bleken er teveel gedronken te hebben. Op de Pastoor Kwakmanlaan in Rijpweteirng werd een 29-jarige man uit Rijpwetering aangehouden. Hij blies 390 microgram; 0,80 promille en kreeg een boete van ƒ 600,-.

Fietser aangereden

Alphen aan den Rijn
Een 19-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 1 januari omstreeks 17.00 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een nog onbekende automobilist. De automobilist reed over de Australielaan komende uit de richting van het Europaplein. Op het verkeersplein Australielaan/Noorder Keerkring verleende hij geen voorrang aan de fietser die op het fietspad reed. De fietser kwam door de aanrijding ten val, en liep letsel op aan een knie, kneusingen aan een bovenbeen. In een ziekenhuis in Leiderdorp werd tevens een lichte hersenschudding geconstateerd. De automobilist heeft de fietser even aangesproken zonder zich kenbaar te maken, en
vervolgde vervolgens zijn weg.

Bedreiging/mishandeling

Alphen aan den Rijn
Een 28-jarige man en zijn eveneens, 28-jarige vriending uit Alphen hebben op zondag 2 januari aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Het stel liep in de Van Nesstraat toen een groep mensen die uit een café kwam begon met schoppen en slaan. Tevens zouden er bedreigingen zijn geuit naar het tweetal. De politie constateerde letsel aan een oor, een bult op het voorhoofd, schaafwonden, een blauwe plek op een bovenbeen en diverse bloeduitstortingen op been en heup.

Aanhouding

Boskoop
Zondagmorgen 2 jaunari is in zijn woning een 14-jarige jongen uit Boskoop aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de jaarwisselingsnacht ingebroken te hebben in een woning aan de Sprengerstraat. De inbraak moet zijn gepleegd door iemand die redelijk 'de weg wist in de woning'. Ook werden voetsporen gevonden. In overleg met justitie is de jongen aangehouden en ingesloten.

Geweldpleging

Zevenhuizen
Twee jongens, 16 en 17 jaar, uit Rotterdam hebben aangifte gedaan van openlijk geweld. Dat gebeurde zondagmorgen rond 03.00 uur nabij de Zuidplasweg waar een discotheek is gevestigd. De jongens waren met nog twee vrienden met de fiets op weg naar huis toen een groepje jongens hen achterna kwam. Zij werden geslagen en geschopt, van één van de jongens werd ook nog de fiets gestolen. De politie heeft een 17-jarige jongen uit Bodegraven die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandelingen aangehouden en ingesloten. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk. De politie zal nog verschillende getuigen uitnodigen voor een verhoor.

Verkeersongeval

Gouda
Op vrijdag 31 december omstreeks 08.45 uur heeft tussen twee personenauto's een aanrijding op deJoubertstraat plaatsgevonden. Een 48-jarige automoblist uit Gouda reed over de Briandstraat komende uit de richting van de De Rijkestraat. Op de kruising met de Joubertstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 26-jarige automobilist uit Utrecht. De bestuurders liepen geen letsel op.

Personenauto in de brand

Gouda
Op zaterdag 1 januari omstreeks 19.20 uur is een personenauto door nog onbekende oorzaak in de brand gevlogen. Het voertuig stond geparkeerd op de Bleulandweg ter hoogte van het postkantoor.

Diefstal uit woning

Gouda
Een 33-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Aakwerf. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam aan de achterzijde van de woning open te wrikken. Weggenomen is onder andere twee fotocamera's, een laptop.

Rijden onder invloed

Gouda
Surveillerende agenten hebben op zondag 2 januari omstreeks 02.40 uur een 31-jarige automobilist uit Haastrecht betrapt op het rijden onder invloed. De man ging ervandoor toen hij de agenten opmerkte. Na een achtervolging en niet stoppen voor het stopteken van de politieauto, maakte de bestuurder op de kruising van de Westhaven en de Nieuwe Veerstal een stuurfout, en reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen het tolhuis. De man blies 380 ug/l, terwijl 230 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

Brand


Voorhout
Een 46-jarige inwoonster uit Voorhout deed aangifte van vernieling van haar camper aan de Haarlemmertrektvaart in Voorhout. In de camper was brand gesticht en aan de binnen- en buitenzijde waren diverse vernielingen gepleegd. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding

Noordwijk
Op zondag 2 januari werd omstreeks 02.00 uur een 18-jarige inwoner uit Leiden op de Grent aangehouden. De man beledigde politieagenten. Hierop volgde zijn aanhouding.

Onder invloed

Noordwijkerhout
Op zondag 2 januari werd omstreeks 02.30 uur een 19-jarige inwoner uit Leiden op de Gooweg in Noordwijkerhout aangehouden. De man bestuurde met losse handen zijn Spartamed. Ttoen hij hierop werd aangesproken, werd hem tevens gevraagd te blazen. De man blies 675 ugl, de limiet is 220 ugl. De man kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Op zondag 2 januari werd omstreeks 04.30 uur een 19-jarige inwoner uit Leiden op de Gooweg in Noordwijkerhout gevraagd te blazen. De man blies 530 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Noordwijkerhout
Op zondag 2 januari deed een 35-jarige inwoonster uit Noordwijkerhout aangifte van mishandeling. De vrouw liet op de Gentiaan haar hond uit toen er een meningsverschil ontstond met een 27-jarige inwoonster uit Noordwijkerhout die ook haar hond uitliet. Een woordenwisseling was het gevolg, waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld. De 35-jarige vrouw liep hierbij letsel aan haar hoofd op. D e 27-jarige vrouw had eveneens letsel aan nek en hoofd.

Auto in brand

Leiden
In de nacht van 31 december op 1 januari is aan de Beethovenlaan in Leiden een auto uitgebrand. Waarschijnlijk is vuurwerk hiervan de oorzaak. Een naastgeparkeerde auto had door de brand ook de nodige schade opgelopen.

Aanrijding

Leiden
Op zaterdag 1 januari vond omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaats op de Rijnsburgerweg in Leiden. Een 40-jarige automobilist uit Leiden reed over de Rijnsburgerweg, komend uit de richting van het Schuttersveld. Links achter hem reed een 21-jarige automobilist uit Rijnsburg. Toen de 40-jarige man van rijstrook wisselde en naar links uitweek, zag hij de 21-jarige automobilist over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Snelheid

Voorschoten
Op zaterdag 1 januari reed een 22-jarige automobilist uit Zoeterwoude-Rijndijk met hoge snelheid over de Leidseweg in Voorschoten. Dit trok de aandacht van surveillerende agenten die de man op de Europaweg aanhielden. De man reed ongeveer 120 km/u binnen de bebouwde kom. Zijn rijbewijs in ingevorderd en zijn auto is in beslaggenomen. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Leiden
Op zondag 2 januari is op de Haagweg en de Haagse Schouwweg een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 53 personen gecontroleerd. Een 46-jarige inwoner uit Leiden blies 650 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de man nog een gevangenisstraf had openstaan is de man aangehouden.

Brand

Leiden
Op zondag 2 januari werd de politie gewaarschuwd voor een brand aan de Nieuwsteeg, waar rook uit een woning op de 1e etage kwam. Kortsluiting van een pin-automaat van een horecagelegenheid, was de oorzaak van de brand. De bewoners konden na enige tijd terugkeren in de woning.

Aanhouding

Leiden
Op zondag 2 januari werd omstreeks 05.00 uur een reclamezuil op de Haarlemmerstraat vernield. De politie kon hiervoor een 16-jarige inwoner uit Amsterdam en een 16-jarige inwoner uit Leiden aanhouden.

De eerstvolgende verzending van politieberichten vindt plaats maandagochtend 3 januari 2000 omstreeks 10.00 uur.

Persdienst Bureau Communicatie
Politie Hollands Midden

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook