Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Elene de Kruijf
Datum: 31 januari 2000
·

Woninginbraken Krimpen a.d. Lek/ Lekkerkerk/Ouderkerk

Zaterdag 29 januari is ingebroken in een woning aan de Paulus Potterstraat en aan de Ooster Lekdijk in Krimpen aan de Lek. Men is de woning aan de Paulus Potterstraat binnengekomen door aan de achterzijde een raam open te wrikken. Bij de woning aan de Ooster Lekdijk is het badkamerraam geforceerd. Het is nog niet bekend wat er uit de woning gestolen is. Diezelfde dag werd in diezelfde gemeente geprobeerd in te breken in een woning aan de Rembrandtstraat. Men heeft tevergeefs geprobeerd de achterdeur open te breken. Bij een woning aan de Elzen in Lekkerkerk is de inbraak wel gelukt. Hier werd een raam opengebroken en vervolgens de woning doorzocht. Er werd onderandere geld gestolen. Zaterdag werd er ook ingebroken in woningen aan de Heemraadsweg en aan de Ganzenhof in Ouderkerk a.d. IJssel. Aan de Heemraadsweg is men binnengekomen door het badkamerraam. Aan de Ganzenhof door het openbreken van de achterdeur. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar eventueel door de daders achtergelaten sporen. De politie houdt buurtonderzoeken bij woningen waar ingebroken werd.

Grote alcoholcontrole Regio
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote alcoholcontrole gehouden. In totaal kregen achttien automobilisten een proces-verbaal. Hieronder een overzicht van de resultaten. De limiet voor het adem-alcoholgehalte is 235.

Hillegom: Een 36 jarige man uit Lisse, adem-alcoholgehalte van 900. Een 51 jarige man uit Hillegom, adem-alcoholgehalte van 680.

Noordwijk: Een 38 jarige man uit Amstelveen, adem-alcoholgehalte van 240.

Lisse: Een 62 jarige man uit Lisse, adem-alcoholgehalte van 275.

Voorhout: Een 23 jarige man uitDuitsland, adem-alcoholgehalte van 590.

Leiderdorp: Een 41 jarige man uit Leiderdorp, adem-alcoholgehalte van 310. Een 38 jarige vrouw uit Leiderdorp, adem-alcoholgehalte van 260. Een 26 jarige man uit Dordrecht, adem-alcoholgehalte van 595.

Rijpwetering: Een 27 jarige man uit Arnhem, adem-alcoholgehalte van 290. (In totaal werden in het politiedistrict Rijn- en Braassem 161 automobilisten gecontroleerd.)

Alphen: Een 53 jarige man uit Alphen, adem-alcoholgehalte van 510. Een 37 jarige man uit Alphen, adem-alcoholgehalte van 770. Een 21 jarige man uit Alphen, adem-alcoholgehalte van 235.

Ter Aar: Een 35 jarige vrouw uit Alphen, adem-alcoholgehlate van 495.

Boskoop: Een 35 jarige man uit Reeuwijk, een adem-alcoholgehalte van 575. Een 25 jarige man uit Hazerswoude Dorp, een adem-alcoholgehalte van 635.

Bodegraven: Een 40 jarige vrouw uit Bodegraven, een adem-alcoholgehalte van 305.

Gouda: Een 34 jarige man uit Gouda, een adem-alcoholgehalte van 305.

Waarder: Een 49 jarige vrouw uit Oudewater, een adem-alcoholgehalte van 220.

Parkeerovertredingen Nieuwerkerk a.d. IJssel
De politie heeft zondag 30 januari omstreeks 11.00 uur acht bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd geparkeerde personenauto's. Deze auto's stonden geparkeerd bij de gele streep en op de stoep. De agenten constateerden dat er in de omgeving genoeg ruimte was geweest om correct te parkeren.

Ongeval met stellages Leiderdorp
Een 56 jarige man uit Krimpen aan den IJssel is vrijdag 28 januari omstreeks 15.00 uur gewond geraakt aan zijn been bij het uitlagen van stellages uit een vrachtauto. De man was op de Kabelbaan stellages aan het uitladen toen een daarvan omkiepte en op zijn onderbeen terecht kwam. De man is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het voorval.

Portemonnee gestolen Leiderdorp
Op zondag 23 januari is een portemonnee gestolen vanuit een woning in het verzorgingshuis "Huis ten Does" aan de Klaprooskamp. De 91 jarige bewoner had de deur voor twee jongens opengedaan die zich voorstelden als collectanten. De man overhandigde het tweetal een paar guldens. Nadat zij weg waren bleek dat zijn portemonnee gestolen was. De man is later gebeld door de vermoedelijke daders die zich toen voordeden als politieagent en om de pincode vroegen om de pas te blokkeren. Vervolgens is er een paar honderd gulden van de rekening van de man afgehaald. De twee jongens hadden zich niet gelegitimeerd en hadden geen collectebus bij zich. De politie heeft inmiddels informatie dat het tweetal ook op het van Alphenplein, de Cor Gordijnsingel en de Klaprooskamp zijn geweest. De politie is op zoek naar getuigen die het tweetal bezig gezien hebben. Het ging om twee jongens van ongeveer 16 jaar, beiden 1.65 lang, een van hen had zwart piekend kort haar en beiden hadden donkere kleding aan. Dit incident is eerder gemeld op 24 januari onder de kop "Brutale inbraak".

Aanrijding met letsel Hazerswoude-Rijndijk
Een 15 jarige jongen en een 16 jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk zijn vrijdag 28 januari gewond geraakt op het Barrepad. De bestuurder van de bromfiets, de 15 jarige jongen, reed tegen de brugleuning op en hierdoor kwam hij met zijn passagier ten val. Het tweetal is voor onderzoek naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd met o.a. letsel aan een hand en aan een knie. De twee verklaarden dat ze aan het crossen waren geweest. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding geweldplegers Alphen aan den Rijn
De politie heeft zaterdagavond 29 januari rond 21.00 uur na een wilde achtervolging in Mijdrecht twee verdachten aangehouden die eerder op de avond een 44-jarige Alphenaar hadden mishandeld in diens kelderbox aan de Seringenstraat. Alle betrokkenen kenden elkaar. De 52-jarige en 39-jarige verdachten uit Mijdrecht kregen onenigheid over opgeslagen goederen van één van de verdachten. Daarop kreeg de Alphenaar de nodige klappen en liep daarbij onder meer een lichte zwelling boven de oogkas op. Na de mishandeling vertrokken de Mijdrechters in hun auto, achtervolgd door de gealarmeerde politie. Via Nieuwkoop en Nieuwveen werd naar Mijdrecht gereden. Soms werden snelheden van rond de 160 kilometer per uur gehaald. In Mijdrecht konden de verdachten met behulp van agenten uit Mijdrecht worden aangehouden. Ze zijn ingesloten.

Schoorsteenbrandje Oegstgeest
Op zaterdag 29 januari werd de politie geroepen naar een schoorsteenbrandje in de Van Assendelftstraat in Oegstgeest. Nadat de bewoner de kachel had aangestoken ontstond er brand in de schoorsteen. De brandweer heeft de brand geblust en de schoorsteen schoongemaakt.

Aangehouden na winkeldiefstal Leiden
Vrijdagmiddag 28 januari 15:30 uur is op het Stationsplein een 32-jarige man uit Leiden aangehouden. Een medewerker van een beveiligingsdienst zag de man op de Stationsweg een winkel ingaan en een trui stelen. De politie werd meteen gewaarschuwd, waarna de man is aangehouden. Hij moet binnenkort voor de politierechter verschijnen.

Aanrijding letsel Leiden
Vrijdagavond 28 januari rond 18:30 uur is op de Voorschoterweg een aanrijding gebeurd. Een 47-jarige man uit Leiden reed met de auto komend uit de richting van de Rooseveltstraat over de Voorschoterweg. Toen het verkeer voor hem remde, botste de man tegen de auto voor hem. Hij liep hierbij letsel op aan zijn hoofd. Met de ambulance is hij naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De bestuurder van de andere auto; een 54-jarige man uit Wassenaar, bleef ongedeerd. De Leidenaar weigerde mee te werken aan een bloedproef voor het vaststellen van eventueel alcoholgebruik.

Auto's uitgebrand Leiden
Op de Pieter Bothstraat zijn zaterdag 29 januari twee personenauto's uitgebrand. Dit gebeurde rond 23:30 uur. De brandweer Leiden heeft het vuur geblust, waarna de uitgebrande auto's zijn afgesleept. De oorzaak van de brand is niet bekend. Zondagmorgen 30 januari werd om 00:40 uur opnieuw een autobrand gemeld. Aan de Pluimgras stond een personenauto in brand. De brandweer bluste de vlammen voordat de auto volledig uitbrandde. Het vermoeden is dat deze laatste autobrand is aangestoken. Er werden resten van verbrand papier bij de auto gevonden.

Ruzie bijgelegd Leiden
Zondagmorgen 30 januari kwam rond 02:30 uur een jongen op de Beestenmarkt naar surveillerende agenten toe. Hij was zojuist geslagen op het Stationsplein. Met de agenten ging de 17-jarige jongen uit Rijnwoude terug naar het Station waar hij één van zijn belagers herkende. De 17-jarige jongen uit Leiden werd aangehouden en ingesloten. Hij bekende te hebben gevochten, maar gaf aan dat ook de andere jongen zijn aandeel had geleverd. Na een goed gesprek werd de ruzie bijgelegd en kon strafvervolging achterwege blijven.

Alcohol in het verkeer Leiden
Vrijdagavond 28 januari zagen agenten rond 23:45 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een auto rijden met de lichten gedoofd. De bestuurder werd tot stoppen gebracht waarna een blaas test werd afgenomen. De man; een 38-jarige Leidenaar, blies 625 microgram en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zaterdagmorgen 29 januari reed om 03:00 uur een 43-jarige man uit Capelle aan de IJssel op de Rijksweg A4 met zijn auto tegen de vangrail. Dit was ter hoogte van de afslag Zoeterwoude in de richting van Den Haag. De bestuurder bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Hij blies 360 microgram en kreeg een boete van ƒ 675,-. Op zondagmorgen 30 januari werd bij de kruising van de Marnixstraat met de Willem de Zwijgerlaan om 00:30 uur een 43-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. De man scoorde bij de blaastest maarliefst 855 microgram. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Later die morgen, rond 03:30 uur, zagen agenten een auto over de Plesmanlaan slingeren. De 31-jarige bestuurder uit Tilburg werkte niet mee aan een blaastest en is aangehouden. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Grove vernielingen aan auto's Oegstgeest
In de nacht van 29 op 30 januari (van zaterdag op zondagnacht) zijn in de gemeente Oegstgeest een 60-tal auto's op zeer grove wijze vernield. Een spoor van vernielingen werd aangericht in een straal van ongeveer 4 kilometer in het centrum van de gemeente. De politie schat de schade voorlopig op een bedrag van ongeveer fl. 100.000,-. De politie heeft zelf de vernielingen voor een groot deel in kaart gebracht. Van sommige auto's werden de ruiten met straatklinkers ingegooid. Andere auto's werden beschadigd door ruitenwissers om te buigen, spiegels af te trappen en anderszins deuken te veroorzaken. Van de dader(s) ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De politie neemt de zaak zeer ernstig op. De politie heeft inmiddels bewonersbrieven rondgestuurd om eventuele benadeelden te attenderen op dit feit en om getuigen op te roepen om zich te melden. Het bureau in Oegstgeest is zondag geopend geweest voor het opnemen van het grote aantal aangiften. De inmiddels binnengekomen getuigenverklaringen worden op dit moment onderzocht. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer: 071-4090200 of 071-4090111.

Controle parkeren Oegstgeest
Op zaterdag 29 januari vonden in de ochtend controles op parkeren plaats op de Lange Voort, Korenbloemlaan, Irislaan, Floralaan, Kempenaerstraat, Geversstraat en Terweeweg. Er werden 32 bekeuringen uitgedeeld voor het niet gebruiken van de parkeerschijf, het parkeren op een parkeerverbod, het parkeren buiten de vakken en parkeren op het trottoir.

Aanrijding met letsel Noordwijkerhout
Op vrijdag 28 januari vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Delfweg. Een 23 jarige automobilist uit Amersfoort reed in de richting van Lisse. Uit tegenovergestelde richting reed een 21 jarige automobilist uit Nieuw Vennep. Deze man sloeg bij een inrit linksaf en zag hierbij de tegemoetkomende auto over het hoofd. De auto van de Amersfoorter reed in de flank van auto van de automobilist uit Nieuw Vennep. De 19 jarige inzittende van deze auto is naar het LUMC overgebracht en heeft gebroken ribben aan de aanrijding overgehouden. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Inbraken Gouda
In een woning aan de Emmastraat in Gouda is ingebroken in de avond van 28 januari. Een hendel van een bovenlichtje werd geforceerd. Sieraden en een videocamera werden o.a. weggenomen. Aan de Kamras werd in een woning ingebroken in de nacht van 28 op 29 januari. Een schuifpui werd geforceerd. Onder andere werden twee computertorens weggenomen. In een woning aan de Tobias Asserstraat in Gouda werd ingebroken in dezelfde nacht. Een raam aan de achterzijde werd geforceerd. Hier werden een lap-top en een koffer met papieren en een fototoestel weggenomen. Aan de Raaigras in Gouda werd ingebroken in een woning door de glaslatten van een raam te verwijderen en zodoende de gehele ruit uit te nemen. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog onbekend wat daar is weggenomen. In een woning aan de Dobbestraat in Gouda werd ingebroken in de avond van 29 januari. Een bovenlicht werd geforceerd en o.a. werd een lap-top computer weggenomen.

Berovingen Gouda
Op 29 januari, omstreeks 18.15 uur werd een 26-jarige vrouw uit Gouderak het slachtoffer van een beroving. Zij stond op de parkeerplaats nabij het winkelcentrum Goverwelle, toen een scooter aan kwam rijden met daarop twee opzittenden. Eén van hen rukte de handtas van haar schouder. De scooter reed daarop weg in de richting van de Middenmolenlaan. In de handtas zaten documenten en een geldbedrag. In de avond van 29 januari vond een dergelijke poging plaats op de Bloemendaalseweg in Gouda. Een 45-jarige Goudse werd toen bijna het slachtoffer van een beroving. Door te schreeuwen en om zich heen te slaan koos de dader het hazepad. Het betrof hier een zwarte scooter. De dader reed weg over de Bloemendaalseweg in de richting van de rijksweg. De politie is nog op zoek naar getuigen van deze berovingen. Getuigen kunnen zich melden op 0182-587777.

Vecht/steekpartij Gouda
Op 30 januari, omstreeks 03.00 uur, zagen surveillerende agenten een vechtpartij nabij een horecagelegenheid aan de Zeugstraat. Eén en ander leidde tot een opstoot, waarop de politie ingreep en aan de aanwezige mensen vorderde zich te verwijderen. De politie trof daar twee slachtoffers aan: een 21-jarige Gouwenaar met lichte steekwonden en een 18-jarige Gouwenaar met o.a. een bloedneus. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling konden zij weer naar huis. Aanleiding voor de vechtpartij is waarschijnlijk onenigheid tussen twee groepen jongeren, ontstaan in een horecagelegheid aan de Zeugstraat. De politie heeft in totaal drie verdachten aangehouden, allen woonachtig in Gouda, in de leeftijd van 17, 19 en 23 jaar. De verdachten zijn in de loop van zondag weer heengezonden, omdat niet kon worden vastgesteld dat zij de daders waren van de steekpartij. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal met geweldpleging Gouda
Op de parkeerplaats van de Prins Hendrikstraat in Gouda werd in de nacht van 30 januari, omstreeks 04.10 uur, een 18-jarige inwoner van Bodegraven aangetroffen met een bebloed hoofd. Een ambulance kwam ter plaatse om hem te behandelen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Volgens zijn verklaring was de jongen nabij het stadhuis van zijn GSM beroofd door een groep jongeren. Toen hij er achteraan ging kwam het bij de parkeerplaats tot een handgemeen tussen hem en een nog onbekend aantal andere jongeren. Het slachtoffer kreeg klappen en schoppen. In verband met de drukte van het bovengenoemde feit werd het slachtoffer uitgenodigd om in de loop van zondag aangifte te komen doen. Ook hiervoor stelt de politie een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook