Politie Hollands Midden
Bureau communicatie

Afkomstig van Chris van Egmond
Datum 9 januari 2000
Telefoon 071-5459801.

Persbericht

Dodelijk ongeval Rijnsaterwoude
Zondagavond rond 19.00 uur vond er op de Provinciale weg N207 onder Rijnsaterwoude een ongeval plaats waarbij twee doden vielen. Beide slachtoffers, een man en een vrouw, zaten in een auto die reed in de richting van de Haarlemmermeer. In een flauwe bocht van de weg raakte de auto door nog onbekende oorzaak van de weg. De auto kwam tegen een boom tot stilstand en vloog direct in brand. Een passant zag nog kans de vrouw uit de auto te halen. Zij overleed echter ter plaatse. De man overleed in zijn auto. De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De Provinciale weg N207 is tot ongeveer 22.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer werd via Rijnsaterwoude omgeleid.

Dodelijk ongeval A12 onder Waarder
Zondagavond rond 20.05 uur vond er op de Zuidbaan van de A12 onder Waarder een ernstig ongeval plaats waarbij één dode en gewonde viel. Door nog onbekende oorzaak schoof een Duitse automobilist met zijn auto naar rechts. Daarbij smeet hij als het ware een rechts van hem rijdende auto tegen de vangrail. Door de klap werd de bestuurder van deze auto uit zijn auto geslingerd. Hij was op slag dood. Door de klap stuiterde de auto weer terug op de rijbaan en werd daar aangereden door een vrachtauto. De schoonvader van het slachtoffer dat zich nog in de auto bevond, is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De identiteit van betrokkenen is op dit moment nog niet bekend. De Duitse automoblist raakte niet gewond. De politie heeft hem meegenomen voor verhoor. De verkeerspolitie stelt een onderzoek aan het Duitse voertuig in. Twee rijstroken zijn ruim een uur afgesloten geweest voor het verkeer. Er ontstond een file van ongeveer 8 kilometer in de richting Utrecht. Rond 22.00 uur stelde de politie weer alle rijstroken voor het verkeer beschikbaar.

Voor de redactie/ niet voor publicatie: Nadere informatie over dit persbericht op maandag 10 januari vanaf 08.00 uur bij het bureau communicatie. Telefoon 071-5459801.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook