Hollands Midden
Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 februari 2000
·
Aanrijding Alphen a.d. Rijn
Op de kruising met de President Kennedylaan en de Parelvissersweg heeft op maandag 7 februari omstreeks 18.30 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 47 jarige man uit Alphen a.d. Rijn reed met zijn personenauto over de Parelvisserweg, komende uit de richting Lupinesingel. Op dat moment naderde een 18 jarige fietser uit Alphen a.d. Rijn, over het fietspad van de President Kennedylaan, komende vanuit de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Hij reed bij rood licht het kruispunt op. Hij kwam ten val en liep schaafwonden op.

Aanrijding Waddinxveen
Een 16 jarig meisje uit Waddinxveen is maandag 7 februari omstreeks 20.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Oranjelaan. Het meisje reed op de Nesse en wilde richting de Oranjelaan fietsen. Zij stak daar de kruising over zonder voorrang te verleden aan een 35 jarige automobilist uit Waddinxveen. Het meisje viel op de motorkap en tegen de voorruit van de auto en viel vervolgens op de grond. Ze is met een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Bleuland ziekenhuis in Gouda.

Aanrijding met alcoholgebruik Leiden
Een 40 jarige man uit Leiden is maandag 7 februari omstreeks 24.00 uur aangehouden in verband met verdenking van alcoholgebruik. De man was op de Hoefstraat de macht over het stuur van zijn personenauto kwijtgeraakt en was tegen een voordeur van een woning tot stilstand gekomen. Vervolgens was hij naar zijn eigen woning doorgereden. Getuigen zagen het voorval en belden de politie die de man vervolgens aanhield. De man krijgt een proces-verbaal voor het feit dat hij zijn gegevens niet bekend gemaakt heeft aan de benadeelde bewoner. Bovendien kreeg hij in verband met alcoholgebruik een proces-verbaal Hij had een adem-alcoholgehalte van 520. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod.

Mishandeling in relatiesfeer Leiden
Een 56 jarige man uit Leiden is dinsdag 8 februari omstreeks 02.00 uur gewond geraakt tijdens een ruzie met zijn vrouw. Het tweetal leeft al langere tijd in onmin. De 34 jarige vrouw des huizes heeft de man verwond door hete olie over hem heen te gooien. De man heeft 2e en 3egraads brandwonden opgelopen. De vrouw is aangehouden en wordt in de loop van de dag verhoord. De vrouw is tevens onder behandeling bij hulpverleningsinstanties.

Rijden onder invloed Leiden
Een 30 jarige man uit Leiden is dinsdag 8 februari omstreeks 03.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Haagweg toen hij gecontroleerd werd. Op het bureau bleek zijn ademalcoholgehalte 305. Hij kreeg een bekeuring van f 390,- en een rijverbod.

Mishandeling Lisse
Een 20-jarige man uit Lisse heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man liep samen met een vriend op zaterdagochtend 5 februari omstreeks 02.15 uur op de hoek Kanaalstraat/Molenstraat toen zij omringd werden door een groep van vijf jongeren. Een uit de groep sloeg vervolgens de aangever met een blik. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Nekklachten na aanrijding Leimuiden
Een 54-jarige taxichauffeuse uit Alphen aan den Rijn en een 38-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats hebben op maandag 7 februari omstreeks 07.30 uur letsel opgelopen nadat zij waren door een 39-jarige automobiliste uit Oude-Wetering. Deze laatste reed over de Provincialeweg N207 in de richting van Nieuw Vennep. Ter hoogte van de afslag Roelofarendsveen wilde zij op de kruising linksaf de Weteringweg in. Nog voor de uitvoegstrook reed zij over de links van haar gelegen doorgetrokken streep en volgde zij deze over enige afstand. Vermoedelijk zijn de linkerwielen van haar voertuig in de berm terechtgekomen. Bij het uitsturen van haar voertuig schoot deze terug de rijbaan op en raakte zowel de taxi en de auto daarachter welke op de linkerstrook in de richting van de A4 stilstonden. De bestuurders van de auto's en de passagiere van de taxi, een 33-jarige Alphense, zijn ter controle voor nek- en rugklachten controle naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 16-jarige fietsster uit Leiden heeft op maandag 7 februari omstreeks 08.50 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 49-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Maresingel komende uit de richting van de Waldeck Pyrmontstraat. Voor hem in dezelfde richting reed de fietsster. Vanwege het verlenen van voorrang aan een andere weggebruiker remde deze laatste af. De automobilist kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen, en reed tegen de fietsster aan. De fietsster is met een letsel aan een been naar een ziekenhuis in Leiden vervoerd.

Snelheidscontrole Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Waddinxveen De politie van het district IJssel & Gouwe heeft op maandag 7 februari een snelheidscontrole gehouden in de plaatsen Moordrecht, Nieuwerkerk aan de IJssel en Waddinxveen. In Moordrecht werd om 09.45 uur tot 11.40 uur gecontroleerd op de Middelweg. Van de 1203 passanten waren er 25 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/h terwijl 80 is toegestaan. Tussen 13.30 en 14.00 uur zijn op de Prins Alexanderlaan te Nieuwerker a/d IJssel 64 automobilisten gecontroleerd. Geen van hen ging harder dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/h. In Waddinxveen werd gecontroleerd op de Beijrincklaan tussen 14.30 en 14.50 uur werden 200 automobilisten gecontroleerd. 30 kunnen er een proces verbaal verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 119 km/h waar 80 is toegestaan. Tussen 15.30 en 16.19 uur werd op dezelfde lokatie gecontroleerd. Van de 671 passanten werden er 54 op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 119 km/h.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 53-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Madeliefveld. De inbraak vond vermoedelijk plaats op zondag 6 februari 13.00 uur en maandag 7 februari 10.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning via de schuifpui. Weggenomen is onder andere een videorecorder en horloges.

Vernielingen auto's Moordrecht
Tussen zaterdag 5 februari 19.00 uur en zondag 6 februari 09.00 uur heeft een groep van 5 jongeren in de leeftijd van 13/14 jaar vernielingen aangericht aan auto's die geparkeerd stonden aan de Prinses Irenestraat. Volgens een getuige liep de groep over de auto's heen. Hierdoor ontstond flinke schade aan de daken van de auto's. Tevens werden er vernielingen gepleegd aan de spiegels van de auto's en werden er deuken getrapt in de auto's. Diverse bewoners hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de zwarte Alfa die de jongeren aansprak op hun gedrag. De bestuurder kan bellen naar het bureau in Moordrecht 0182 - 642668.

Diefstal uit woning Gouda
Een 34-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Boschlust. De inbraak is vermoedelijk gepleegd op maandag 7 februari tussen 08.00 uur en 11.15 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen middels de hengelmethode, mogelijk via de brievenbus. Weggenomen is een portemonnee.

Krattendief in de kraag gevat Lisse
De politie heeft maandag 7 februari een 48-jarige Lissenaar in zijn woning aangehouden als verdacht van een kort daarvoor gepleegde diefstal van twee kratten met lege flessen frisdrank. Een getuige meldde de diefstal aan de politie die op zoek ging naar de krattendief. Na een korte zoekactie kon hij even later worden aangehouden. Na het verhoor aan het bureau en het opmaken van een proces-verbaal, is hij in de loop van de avond heengezonden.

Verdachte geweld op het voetbalveld aangehouden Leiderdorp De politie heeft maandagavond 7 februari in het politiebureau een 41-jarige Alphenaar aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een voetbalscheidsrechter op zaterdag 5 februrari op één van de sportvelden van sportpark De Bloemerd. De 52-jarige scheidsrechter uit Leiderdorp heeft aan dit voorval vermoedelijk een hersenschudding over gehouden. De mishandeling ontstond na de wedstrijd RCL B2 tegen Alphen B1. De Alphenaar, leider van Alphen B1, was het oneens met de beslissingen van de leidsman. Dit liet hij herhaaldelijk weten. Na afloop kreeg de leidsman plotseling een trap in zijn rug en werd zijn nek geraakt. Hij raakte daarbij even buiten bewustzijn. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd een vermoedelijke hersenschudding geconstateerd. Voetbalvereniging Alphen hielp de politie bij het zoeken naar de verdachte. Deze meldde zich maandagavond bij de politie.

2-jarig jongetje verdrinkt Gouda
Maandag 7 februari raakten in een sloot achter de paardenmanage aan de Veenzoom twee jongetjes uit Gouda van 2 en 1 jaar te water. Zij waren even aan de aandacht van een familielid ontsnapt. Op ongeveer 150 meter afstand van de woning raakten zij te water. De 1-jarige zag kans om weer uit de sloot te komen. Een bewoner aan de Rietzoom had het jongetje al een half uur met natte kleren zien rondlopen en haalde hem binnen. De geallarmeerde politie kreeg deze melding en de melding van het familielid dat hij de kinderen miste. Met buurtbewoners werd een zoekactie op touw gezet. Na ongeveer een kwartier werd het 2-jarige jongetje in de sloot aangetroffen. Het kind werd met spoed overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda waar het even later overleed.

Brand in woning Gouda
Op maandag 7 februari omstreeks 13.45 uur heeft een brand gewoed in een woning aan de Lange Groenendaal.Vermoedelijk is tijdens het dakbedekken door de hitte een balk tussen de woning en het onder gelegen pand gaan branden. De melder ondekte de brand in de keuken en waarschuwde de politie.

Onder invloed Gouda
Een 24-jarige automobilist uit Moordrecht is zondag 6 februari rond 20.00 uur op de Sluisweg over een vluchtheuvel en tegen een verkeerspaal gereden. Hij verklaarde met zijn autoradio bezig geweest te zijn en toen hij weer opkeek, kon hij ondanks stevig remmen de botsing niet meer voorkomen. De verkeerspaal was geheel vernield. De man uit Moordrecht bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 885 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd een proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding Gouda
Maandag 7 februari omstreeks 19.00 uur vond een aanrijding plaats op de Gouderaksedijk. Een 18 jarige man uit Gouda reed met zijn scooter vanuit de richting Gouderak. In tegenovergestelde richting naderde een personenauto met een 23 jarige bestuurster uit Gouda. De bestuurster van de auto sloeg af, en zag hierbij de scooter over het hoofd. De Gouwenaar sloeg over de auto heen en kwam op de grond neer. De man is overgebracht naar het Bleulandziekenhuis in Gouda. De man heeft o.a. een wond aan zijn been opgelopen. Door de afhandeling van de aanrijding is de rijbaan korte tijd afgezet geweest.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook