Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Claudia van Osnabrugge
Datum: 11 februari 2000
·

Controle parkeerverordening Oegstgeest
De politie heeft vrijdagochtend, 11 februari, parkeercontroles uitgevoerd aan de Irislaan, het Terweeplein, de Terweeweg, De Kempenaerstraat en aan de Koninginnelaan. In totaal is er zeven maal een procesverbaal opgemaakt voor het niet gebruiken van de parkeerschrijf en drie maal voor het overschrijden van de parkeertijd.

Verkeersongeval Leiden
Op het kruispunt Churchillaan en Voorschoterweg zijn vanochtend, 11 februari, rond negen uur, drie fietsers in botsing gekomen met een personenauto. Drie fietsers, een 41-jarige vrouw en twee 14-jarige jongens uit Zoeterwoude-dorp, staken de Churcilllaan over waarbij ze een 75-jarige bestuurder van een personenauto, die van rechts kwam, geen voorrang gaven. Een van de jongens is met een pijnlijke knie en de vrouw is met een hoofdwond en een pijnlijk been overgebracht naar het LUMC ziekenhuis. Om het ambulancepersoneel veilig te kunnen laten werken is een klein gedeelte van de Churchilllaan korte tijd afgezet en werd besloten om het verkeer om te leiden via de Jacob van Campenlaan.

Verkeersongeval Leiden
Vanochtend, 11 februari, om kwart voor tien is op het kruispunt Stationsweg Rijnsburgersingel, een 32-jarige man uit Leiden aangereden door de 53-jarige bestuurder van een autobus. De fietser reed voor de autobus en wilde op de Stationsweg linksaf slaan de Rijnsburgersingel op. Hierbij gaf de fietser geen richting aan. De autobus die achter hem reed, kreeg daarbij van de man geen voorrang, waardoor de aanrijding ontstond.

Inbraken in kelderboxen Leiden
Aan de Nienke van Hichtumstraat, de Top Naeffstraat en aan de Etta Palmstraat is op 11 februari in totaal 13 keer geprobeerd in te breken in kelderboxen. In drie gevallen is het niet bij een poging gebleven en is er onder andere een fiets en drank weggenomen.

Ongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel
Door de gladheid is een 40-jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d Ijssel vanochtend, 11 februari om half negen, op de Stationsdreef ten val gekomen met haar fiets. Het gevolg was een gebroken enkel.

Hennepkwekerijen aangetroffen Gouda
In een woning aan de Nobelstraat en in een woning aan de Bosranklaan heeft de politie vanochtend, 11 februari, twee kleine hennepkwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast, heeft de politie vanochtend de woningen bezocht. In de woning aan de Nobelstraat zijn 57 stekken en zeven assimilatielampen in beslag genomen en aan de Bosranklaan zijn 41 planten en drie assimilatielampen in beslag genomen. De politie heeft een verdachte kunnen aanhouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkeersongeval Moordrecht
Door de gladheid heeft vanochtend, 11 februari om kwart voor negen, een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden. De twee tegenliggers, een 36-jarige vrouw en een 55-jarige vrouw uit Moordrecht, moesten in een flauwe bocht remmen, omdat de rijbaanbreedte zo is dat ze elkaar niet konden passeren. Hierbij reden ze door de gladheid tegen elkaar op. Na de aanrijding stapte een 58-jarige man (een inzittende bij de 36-jarige vrouw) uit Moordrecht uit de auto om zijn kleinkind van de achterbank te tillen. De auto stond echter niet in zijn vrij, maar in 'Drive', waardoor de auto nog iets doorgleed. Hierdoor viel de man en brak daarbij zijn knieschijf. De man is per ambulance naar het Bleulandziekenhuis in Gouda gebracht.

Verkeersongeval Bergambacht
Door het gladde wegdek Hem is vanochtend, 11 februari om acht uur, een 17-jarige vrouw uit Nieuwpoort gevallen met haar bromfiets, toen zij op de Hogedijk rechtsaf wilde slaan de Hem op. De vrouw is met lichte verwondingen naar het Bleulandziekenhuis in Gouda gebracht.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden '
Lees ook