Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 23-05-99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 23 mei 1999

Man in café in Nieuwstad mishandeld en gegijzeld

De politie heeft zaterdagnacht een inval gedaan in aan café in de Nieuwstad. In de zaak zijn zeven personen aangehouden. Twee mannen omdat zij zich niet hielden aan de aanwijzingen van de politiemensen, drie mannen (een 27-jarige man uit Utrecht, een 28-jarige stadjer en een 22-jarige man zonder bekende woonplaats) omdat ze in bezit waren van harddrugs en de caféhoudster en haar medewerkster. De 44-jarige caféhoudster en de 42-jarige medewerkster zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een mishandeling en gijzeling van een 24-jarige man uit Utrecht. Vrijdagavond is de Utrechtenaar ongeveer twee uur in het café tegen zijn wil vastgehouden en mishandeld. De politie heeft vrijdag rond middernacht bij het café een 26-jarige man uit Woerden aangehouden voor mishandeling en vrijheidsberoving van het slachtoffer. Behalve de 26-jarige man uit Woerden hebben meerdere mannen zich schuldig gemaakt aan mishandeling van het slachtoffer in het café. Omdat er aanwijzingen waren voor wapenbezit heeft de politie vrijdagnacht en zaterdagochtend in drie woningen in de Steentilstraat, Kajuit en Aluminiumstraat huiszoekingen gedaan. Bij de huiszoekingen is een hoeveelheid drugs aangetroffen waaronder heroïne, cocaïne, XTC pillen, plakken hasj, en munitie en van diefstal afkomstige goederen. Bij de huiszoekingen zijn nog drie mannen aangehouden, een 22-jarige man uit Woerden en twee mannen uit Utrecht (20 en 19 jaar) Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie is een nader onderzoek gestart naar de mishandeling en vrijheidsberoving en de herkomst van de drugs en de goederen.

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Inbreker aangehouden

Door zondagochtend rond 6.30 uur met een gasbrander op het slot van een deur te branden probeerde een 21-jarige man uit Groningen een woning aan de Ankemaheerd binnen te komen. Een buurtbewoner waarschuwde de politie en beschikte over een signalement. De man werd aangehouden op een plein van een school aan de Fultsemaheerd. Op het schoolplein lag een brander en een breekijzer. De man is ingesloten.

Rijden onder invloed
Op de Emmalaan in Haren is zaterdagnacht een 30-jarige automobilist gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man afkomstig uit Haren had 0.85 promille op. Hij heeft een boete van f 900.- en een dagvaarding meegekregen.

Openbare dronkenschap
Twee duitsers (23 en 22) zijn zaterdagnacht naar het bureau gebracht voor openbare dronkenschap. De mannen zwalkten in de Oosterstraat rond. De 22-jarige man was dronken dat hij is ingesloten. De andere man is heengezonden.

Man klimt op dak provinciehuis
Een klimpartij via de steigers was er zaterdagnacht voor nodig om een 24-jarige man op het dak van het provinciehuis aan te houden. De verwarde man had vanaf het dak van het provinciehuis stukken steen naar beneden gegooid. In de Sint Jansstraat raakte daardoor een auto beschadigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hulp ingeschakeld.

Duitser beroofd van portemonnee
In de Grunostraat is zaterdagavond een 21-jarige duitser beroofd van zijn portemonnee door een 22-jarige man zonder vaste woonplaats. De duitser was met de man meegegaan omdat die wel een adres kende waar paddo's te koop waren. Tot een koop kwam het niet omdat de man beroofd werd. Op basis van aanwijzingen van een getuige kon de overvaller op het Hoornsediep worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Fietsendief gepakt
Na bedreiging van een 46-jarige stadjer die hem aansprak toen een 35-jarige plaatsgenoot een fiets probeerde weg te nemen vanaf het Nieuwe Kerkhof is de man aangehouden op het Kwinkenplein. De man wordt gehoord voor bedreiging en poging fietsendiefstal.

Vrouw gestoken door ex-vriend
Een 23-jarige man uit Groningen heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Emingaheerd zijn ex-vriendin met een mes gestoken. De man kwam langs bij zijn ex en maakte stennis. Toen de vrouw zei dat hij de woning moest verlaten stak hij haar en verliet de woning. De vrouw raakte licht gewond en kon door de GGD ter plekke worden behandeld. Een zoektocht in de omgeving naar de man leverde niets op.

Man met hond slaat vrouw
Een 52-jarige vrouw die angstig werd van een jonge onstuimige hond en een trappende beweging maakte naar de hond heeft een klap gehad van de baas van de hond. De baas - een 31-jarige man uit Groningen - die zijn aan de DHAC Hammerskjoldstraat uitliet bekende de vrouw te hebben geslagen en is aangehouden. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat ze last had van haar nek. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Voor nader informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht korps Groningen '
Lees ook