Korps: Limburg-Noord, plaats: venlo 24-07-2001
Mediabericht 24-07 (16.30 uur)

VENLO 199 Straat- Maatbekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo heeft de afgelopen week in totaal 199 bekeuringen opgemaakt in het kader van het project Straat-Maat. In samenwerking met de dienst parkeerbeheer van de gemeente Venlo werden 53 parkeerbonnen uitgeschreven. De overige overtredingen hebben te maken met het parkeren ondanks een parkeerverbod (28), het rijden door roodlicht (6), het rijden in strijd met een geslotenverklaring (7), het niet voeren van een deugdelijke verlichting (5), het rijden zonder helm (24), het niet hebben van een bromfietscertificaat (8), een te hoog vermogen (3) te hoge snelheid (2), hinderlijk drankgebruik (1) en wildplassen (2). Verder werden er 60 bekeuringen uitgeschreven voor overige uiteenlopende overtredingen. Verdeeld over de basiseenheden zien de resultaten er als volgt uit: basiseenheid Venlo-Centrum (41), Tegelen (19), Helden (35), Blerick (18), Arcen, Velden en Venlo-Oost (18). Ook door de leden van het drugsteam werden 15 overtreders beboet.

Blerick Krattendiefstal

BLERICK Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vanmorgen omstreeks 08.00 uur door de politie aangehouden voor diefstal van kratten met lege flessen. Hij nam die weg bij een bedrijf aan de Parlevinkerweg en leverde ze in bij een winkel aan de Vastenavondkampstraat, om er het statiegeld voor te ontvangen. Op die manier heeft hij zeker een kleine 100 kratten verhandeld. Hij werd overgebracht naar het bureau in Blerick waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Reuver Inbreker aangehouden

REUVER Een 17-jarige jongen uit Kaldenkirchen is afgelopen nacht aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een café-restaurant aan de Keulseweg. Nadat de eigenaar de verdachte had staande gehouden en vastgezet in een bijzaaltje van zijn restaurant, trachtte de jongen weg te komen via het terras. Terrasbezoekers pakten de jongen vast en omdat hij wild om zich heen schopte en sloeg, boeiden ze hem met een touw, in afwachting van de politie. De jongeman is overgebracht naar het bureau en zal worden overgedragen aan de Duitse collegas.

Deel: ' Politiebericht Korps Limburg-Noord, Venlo '
Lees ook