Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 22-09-2001 District Heerlen
Politiebericht

Heerlen

Heerlen; veel overtreders tijdens regionale alcoholcontrole Tijdens een regionale alcoholcontrole die in de nacht van vrijdag 21 en zaterdag 22 september door de politie Limburg-Zuid werd gehouden, werden in totaal 40 automobilisten bekeurd omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur van hun auto werden aangetroffen. De meeste bekeuringen vielen op de Valkenburgerweg in Nuth en op de Akerstraat-Noord in Heerlen. Op deze controleplaatsen werden 17 bestuurders bekeurd.
In Maastricht werd gecontroleerd op de Bouillonstraat, op de Frontensingel en op de Bisschopsingel. Daar werden 12 automobilisten bekeurd. In Sittard bleken er zes en in Kerkrade vijf automobilisten teveel aan alcohol te hebben gedronken.
Bij de controles moesten vijf automobilisten hun rijbewijs inleveren. Opmerkelijk was verder dat bij een van de Heerlense controles een taxichauffeur, die in dienst was, teveel alcohol op had.

Heerlen; vrouw ernstig mishandeld
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd om nog onduidelijke redenen een 19-jarige inwoonster uit Heerlen zodanig mishandeld dat zij er een hersenschudding en een gebroken neus aan overhield. Als verdachte werd op de Dr. Poelsstraat een 23-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. Een agent die op de Akerstraat liep, zag dat enkele personen een man achtervolgden. Zij gaven te kennen dat die man kort daarvoor een jongen en een meisje had mishandeld.
De jongen die mishandeld zou zijn is een vriend van het slachtoffer. Hij blijkt geen noemenswaardig letsel te hebben opgelopen. Voor zover bekend heeft de vechtpartij plaats gevonden op het Pancratiusplein. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

Deel: ' Politiebericht Korps Limburg-Zuid district Heerlen '
Lees ook