Woensdag 10 November

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

De politie Land van Cuijk heeft woensdagmorgen in een schuur aan de Verkavelingsweg in Wanroij een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte trof de politie een kwekerij zonder planten aan, de planten waren waarschijnlijk kortgeleden geoogst. In een tweede ruimte trof de politie ongeveer 600 jonge plantjes aan. Tijdens de ontmanteling van de kwekerij vond de politie een derde ruimte waarin 560 nagenoeg volgroeide planten stonden. Alle planten en bijbehorende apparatuur zoals bakken en assimilatielampen zijn inbeslaggenomen. De 43 jarige eigenaar van de schuur is door de politie verhoord. Hij bleek de schuur verhuurd te hebben aan een man waarvan de naam inmiddels bij de politie bekend is.

AANBIEDER VALS GELD AANGEHOUDEN

De politie heeft dinsdagmiddag een 52 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in Nijmegen. De man wordt ervan verdacht in augustus vals geld te hebben aangeboden in een winkel in Grave. Ook op a ndere plaatsen in de regio Brabant-Noord heeft hij diverse malen geprobeerd met valse biljetten te betalen, o.a. in Cuijk, Boxmeer, Oss, Lith Zeeland en Rosmalen. 7 maal lukte het hem om met de valse biljetten te betalen. De verdachte zegt dat hij niet wist dat hij met vals geld betaalde. In Grave zag de winkelier direct dat het om een vals biljet ging. Toen hij hier de verdachte op aansprak ging de man er vandoor en liet het biljet achter. Dankzij goede getuigenverklaringen en een genoteerd kenteken kwam de politie de man op het spoor. De verdachte is in verzekering gesteld, hij wordt morgen (donderdag) voorgeleid voor de officier van justitie in Den Bosch.

VERDWAALD OP SNELWEG

De politie heeft dinsdagmiddag een man fietsend aangetroffen op de vluchtstrook van A 73 onder Cuijk. De man bleek door de gewijzigde situatie op de Beersebaan in Cuijk de verkeerde afslag gepakt te hebben. Hij ging er vanuit dat hij op het fietspad reed. Met vereende krachten is de fiets t.h.v. de brug over de vangrail getild waarna de man zijn weg op een veilige manier richting Malden kon voortzetten.

DIEFSTAL UIT AUTO

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Bergfluiter in Boxmeer. Nadat een ruit was vernield verdwenen onbekenden met de geluidsinstallatie.

Deel: ' Politiebericht Land van Cuijk - 2390 '
Lees ook