Dinsdag 9 Maart

WONINGINBRAAK, CUIJK

Bij een inbraak in een woning aan het Kievitenveld is de geluidsinstallatie ontvreemd. De inbraak vond in de nacht van zondag op maandag plaats. De dader(s) verschafte(n) zich de toegang door een raam te forceren.

SNELHEIDSCONTROLES

De politie heeft dinsdag bij twee snelheidscontroles in Rijkevoort in totaal 96 automobilisten bekeurd die te hard reden. De eerste controle vond tussen 06.30 en 07.45 uur plaats op de Hapsedijk. Hier zijn 87 voertuigen gefotografeerd, van wie de snelste 78 km/u reed. Tussen 08.00 en 09.00 uur reden 9 automobilisten te hard op de Sint Anthonisdijk en ook zij krijgen hiervoor een acceptgiro thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 68 km/u. Tussen 10.30 en 11.45 uur stond de radarwagen opgesteld op de Deurneseweg in Oploo. Hier kregen 24 automobilisten een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

AUTODIEFSTAL, GRAVE

Op de Dokter Kanterslaan in Grave is in de nacht van maandag op dinsdag een witte Mercedes bestelbus gestolen. De auto is gekentekend VD-PD-48.

VERKEERSCONTROLE

Op de Stoofweg in Grave, Hapsebaan in Cuijk en de Bosschebaan in Velp zijn dinsdagochtend bij een verkeerscontrole 40 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 29 voor het niet dragen van de autogordel. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het het niet dragen van de helm, niet kunnen tonen van bromfietscertficaat of rijbewijs.

ONGEVAL OP DE A73

Op de A73 bij Rijkevoort vond dinsdagochtend rond 8.30 uur een ongeval plaats waar twee personenauto's en een vrachtwagen bij betrokken waren. Hierbij vielen geen gewonden. Een personenauto bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Boxmeer, reed vanaf de invoegstrook de rechterrijstrook op. Op dat moment kwam van de linkerrijstrook een personenauto naar rechts. Deze auto was de vrachtwagen aan het inhalen die op de rechterrijstrook reed. De man uit Boxmeer schrok hiervan en trok aan zijn stuur. Hierdoor begon zijn auto te slingeren en reed rechts tegen de vangrail. Vervolgens kwam hij weer op de rijbaan. Hier botste de auto van de man uit Boxmeer op de rechterrijstrook tegen een vrachtwagen, bestuurd door een 52-jarige man uit Utrecht. Daarna botste de auto van de man uit Boxmeer tegen de personenauto van een 31-jarige man uit Duitsland. De auto van de man uit Boxmeer raakte zwaar beschadigd. De vrachtwagen was linksvoor gedeukt en de personenauto aan de voorzijde rechts.

Deel: ' Politiebericht Land van Cuijk - 2512 '
Lees ook