Donderdag 21 Januari

AANGEHOUDEN VOOR WAPENBEZIT

Op de Steegsenhofseweg in Velp zijn woensdagmiddag een 20-jarige Duitser aangehouden voor het bezit van een mes. Het mes lag in de deurpost van de auto waarin hij reed. Een 32-jarige man uit Duitsland die bij hem was, werd aangehouden voor het voorhanden hebben van een mes. Uit nader onderzoek bleek dat dit mes niet valt onder de Wet wapens en munitie. De 20-jarige man kreeg een transactie van 300 DM, die meteen betaald werd. Hij heeft afstand gedaan van het mes.

ONGEVAL MET LETSEL

Op de Provincialeweg Gemert-Boxmeer is woensdagavond een 55-jarige motorrijder uit Gemert gewond geraakt bij een ongeval. De motorrijder reed over de Provincialeweg te Oploo, komende uit de richting Boxmeer, gaande in de richting Gemert. Voor de motorrijder reed een vrachtwagen. De motorrijder haalde de vrachtwagen vervolgens in. Ongeveer 150 meter voor het kruispunt Oploo/Westerbeek begint een verhoogde middenberm die doorloopt tot het kruispunt. De motorrijder kon niet meer op tijd op zijn eigen rijstrook komen en raakte de middenberm. Hij raakte een bord, kwam ten val en gleed door over het wegdek. Hij kwam tot stilstand in de berm. De motorrijder gleed voor de vrachtwagen langs, die vol in de remmen ging. De motorrijder is ernstig verwond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

BROMFIETS GESTOLEN

Op de Essinklaan in Grave is woensdagavond een rode Honda bromfiets Visioen gestolen, met het kenteken FSJ-384. De waarde van de bromfiets is fl. 1850,-.

VERKEERSCONTROLES

Op de Provincialeweg in Beugen is donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden tussen Beugen en Oeffelt. Hierbij zijn 28 bekeuringen uitgeschreven. 22 voor het niet dragen van de gordel. Verder waren er bekeuringen voor het vervallen van apk, het voeren van het mistlicht. In de Elisabethstraat in Grave zijn bij een verkeerscontrole zes bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

SNELHEIDSCONTROLES

Op de Beersebaan in Cuijk zijn woensdagmiddag bij een snelheidscontrole 150 voertuigen gecontroleerd. Van hen reden er 3 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u. In Katwijk en Mill zijn donderdagochtend snelheidscontroles gehouden. Op de Liefkeshoek te Katwijk passeerden 71 voertuigen, waarvan er 19 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/h. Op de Wanroijseweg te Mill waren 170 passanten, waarvan er 62 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/h. In Mill op de Wanroijseweg is de maximumsnelheid 50 km/u.

Deel: ' Politiebericht Land van Cuijk - 2563 '
Lees ook