Vrijdag 16 Juli

MISHANDELINGEN IN MILL EN LINDEN

Twee broers uit Overasselt hebben bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De fietsende mannen kregen donderdagavond op de Cuijksedijk in Mill geen voorrang van een onbekende automobilist. Even later moest het tweetal weer volop in de remmen omdat de automobilist de fietsers afsneed. Toen de mannen gebaarden dat zij het met de rijstijl van de man niet eens waren, stapte de autobestuurder uit en sloeg en schopte de fietsers. Daarbij smeet hij een van de racefietsen op de grond. De fiets, ter waarde van f.9.000,-- raakte daardoor beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek, het kenteken van de auto is bekend.

Donderdagavond werd de assistentie van de politie gevraagd op de Geest in Linden. Daar was een 36-jarige inwoner uit die plaats mishandeld door twee mannen. In eerste instantie had het slachtoffer een woordenwisseling met een mannelijke kennis over een geldbetaling. Nadat de kennis vertrokken was kwam hij even later terug in gezelschap van drie andere mannen. De Lindenaar werd eerst verbaal bedreigd en daarna klommen twee mannen op de tractor waar het slachtoffer opzat. Een dader sloeg de man in het gezicht en de ander trok zijn kleren kapot. De Lindenaar vluchtte daarop met zijn tractor het veld in. Hij is later in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen behandeld aan zijn verwondingen in het gezicht.

WASDROGER IN BRAND

Surveillerende agenten zagen vrijdagmorgen rond 04.00 uur rook komen uit een woning aan de Zandseveldweg in Sint Anthonis. Nadat de bewoners wakker waren gebeld bleek dat een wasdroger de veroorzaker was van de rookontwikkeling. De gewaarschuwde brandweer kon de beginnende brand blussen. Schade niet bekend.

GELD WEG

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Bernhardstraat in Cuijk. Na het verbreken van een raam ging de dader er vandoor met een bedrag van enkele honderden guldens.

STAART AFGEKNIPT

Een paardeneigenaresse uit Grave deed aangifte van diefstal van een paardenstaart. Donderdagavond ontdekte de vrouw dat van haar paard een gedeelte van de staart was afgeknipt. Het dier verbleef in een paardenpension aan de Kwartelweg in Escharen.

AUTO GESTOLEN

Op het Maasveld in Cuijk is vanmorgen een groene personenauto gestolen. Het voertuig, een Audi 80, had het kenteken GJ-RH-44. Waarde onbekend.

POLITIE NEEMT DUIZENDEN TELEFOONKAARTEN IN BESLAG

De politie heeft donderdagavond in een auto op de Rijksweg A73 duizenden telefoonkaarten aangetroffen. De bestuurder en een medepassagier werden aangehouden en in verzekering gesteld. De 29-jarige bestuurder, afkomstig uit Rotterdam, werd door enkele douane-ambtenaren gecontroleerd omdat hij in een auto reed die geregistreerd stond voor de export. Na controle bleek ook dat het voertuig niet verzekerd was en de Rotterdammer geen Nederlands rijbewijs had. In de auto trof de politie ruim 5000 gebruikte telefoonkaarten aan. De politie vermoedt dat de man de kaarten via een tussenpersoon illegaal wilde laten opwaarderen. In de woning van de verdachte trof de Rotterdamse politie vandaag ook enkele duizenden telefoonkaarten aan. De man wordt verdacht van opzetheling. Zijn 18-jarige Koeweitse medepassagier uit Leiden is in de loop van vrijdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Deel: ' Politiebericht Land van Cuijk - 3385 '
Lees ook