Dinsdag 5 Januari

KORPSAWARD

Cor Meulensteen, hoofdagent en werkzaam in het district Land van Cuijk, heeft maandag 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie uit handen van korpschef van Hoorn, de korpsaward ontvangen. De korpschef motiveerde de toekenning als volgt 'Cor heeft zich geprofileerd met zijn aanpak van de jeugdproblematiek. Hij nam niet alleen het initiatief tot de adoptie van scholen maar ook van een vrij omvangrijke groep jeugdigen, die in de gemeente Sint Anthonis voor de nodige overlast zorgde. Door zijn aanpak kreeg de jeugd vertrouwen in hem en heeft hij een "eigen positie" binnen diverse jeugdgroeperingen. (zowel autochtone als allochtone jeugdigen) weten te verwerven. Zijn aanpak gebaseerd op het 'kennen en gekend worden' is mede de basis geweest voor het districtsbrede convenant 'school en veiligheid'. In november heeft de kennis van en invloed op van Cor op een groepje allochtone jongeren geleid tot de aanhouding van 4 verdachten terzake 20 strafbare feiten. Wat Cor in zijn optreden naar probleemjongeren zo effectief maakt is zijn open, heldere en duidelijke benadering en het spreken van dezelfde taal. Hij haalt ze uit de anonimiteit en spreekt ze aan.'

Jeugdagent Vanaf 1 januari zijn Cor Meulensteen (team Zuid) en Ruud Traas (team Noord) benoemd tot jeugdagent binnen het district Land van Cuijk. Zij gaan zich voor het Land van Cuijk full-time bezig houden met werkzaamheden gericht op de jeugd op de manier zoals Cor Meulensteen dit al langere tijd doet. Zij blijven de jeugd gericht opzoeken op zg. vindplaatsen zoals hangplekken, scholen, jeugdcentra enz. Hun werkwijze zal vooral preventief zijn, het signaleren van jongeren die dreigen af te glijden en hierop tijdig ingrijpen. Indien nodig zal er zeker ook repressief worden opgetreden door de jeugdagenten.

VERDACHTEN VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN

De politie Land van Cuijk heeft dinsdagmorgen twee 16-jarige inwoners van Cuijk aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de nacht van oud op nieuw twee inwoners van Cuijk te hebben mishandeld. Een jeugdige inwoner van Cuijk liep in de nacht van oud op nieuw behoorlijk letsel op nadat hij van de twee verdachten enkele rake klappen en schoppen tegen het hoofd te verwerken kreeg. Het slachtoffer werd in het centrum van Cuijk zondere enige aanleiding in het gezicht geslagen. Terwijl het slachtoffer op de grond lag kreeg hij nog enkele rake trappen en klappen te verwerken. Later in de nacht werd een tweede Cuijkenaar eveneens door de twee verdachten flink mishandeld. Ook hij werd zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. Beide slachtoffers liepen behoorlijke verwondingen in het gezicht op en hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Beide verdachten, die inmiddels deze zaken bekend hebben, zijn in verzekering gesteld en zullen deze week worden voorgeleid voor de officier van justitie in Den Bosch. De politie had de verdachten al langer op het oog i.v.m. verschillende mishandelingen. Echter geen enkel slachtoffer durfde tot nu toe aangifte te doen tegen de twee. Bij de politie komen de laatste regelmatig signaleren binnen over vechtpartijen en mishandelingen in het centrum van Cuijk. Omdat echter de meeste slachtoffers uit angst voor represailles geen aangifte durven te doen krijgt de politie slecht grip op deze zaken. Om dit zinloos geweld een halt toe te roepen verzoekt de politie aan slachtoffers danwel getuigen zich alsnog te melden via telefoonnummer 0485 - 3555555. De politie gaat de komende tijd tijdens de weekenden intensiever surveilleren in het centrum van Cuijk.

CONTROLE VERKEER

Tijdens een verkeerscontrole op het 14 Oktoberplein in Overloon bekeurde de politie Land van Cuijk dinsdagmorgen 14 bestuurders omdat zij of hun passagiers geen gordel droegen. De politie maakte 3x proces-verbaal op tegen bestuurders die een kind in de auto vervoerden zonder gordel. Een van de kinderen zat zelfs op de voorstoel zonder gordel. Op de Grotestraat in Vierlingsbeek en op de Provincialeweg in Beers zijn dinsdag respectievelijk 8 en 4 bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen

CONTROLE OVERLAST FIETSEN

Sinds half december voert de politie Land van Cuijk, in samenwerking met de spoorwegpolitie, gericht actie tegen bezitters van fietsen die hun vervoermiddel buiten de stalling plaatsen. Op de N.S. stations in Cuijk en Boxmeer zijn inmiddels tientallen fietsen verwijderd en meegenomen naar het politiebureau in Cuijk of Boxmeer. De bezitters van deze fietsen krijgen hun fiets terug na betaling van een boete van f. 40,-. De spoorwegpolitie zal de komende tijd blijven controleren.

DIEFSTAL UIT AUTO

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Bereklauw in Cuijk. Uit de auto verdween de radio.

Deel: ' Politiebericht Land van Cuijk - 4854 '
Lees ook