Politiebericht Flevoland: gehele regio 26-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Drugs
ALMERE De politie hield bij een horecagelegenheid op het Festivalplein zaterdagnacht twee mannen (18 jaar uit Almere en 30 jaar uit Lelystad) aan voor handel in hard drugs (de verdachte uit Almere) en voor drugsbezit (de Lelystedeling). De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Ongevallen
EMMELOORD Zaterdagmiddag op de Muntweg raakte een 18-jarige bestuurder (uit Emmeloord) van een snorfiets ernstig gewond (vermoedelijk hoofdletsel) toen hij botste met de auto van een 37-jarige vrouw uit Emmeloord. De traumaheli is afgebeld (landde bij het Kampereiland). Het slachtoffer is onder politiebegeleiding per GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle overgebracht. De auto is afgesleept. De politie stelde een technisch onderzoek naar de oorzaak (nog onbekend) ter plaatse in.

MARKNESSE Na een melding van een verkeersongeval op de Repelweg, troffen agenten een 56-jarige man (uit Kraggenburg) met een hoofdwond aan op het fietspad. De man had zonder verlichting over de rijbaan gefietst. Oplettende voorbijgangers lieten hem stoppen en wezen hem hierop. De man verloor zijn evenwicht en viel. Ambulancepersoneel bracht de inwoner van Kraggenburg voor controle naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Zwemmen in vaargeul gevaarlijk
BIDDINGHUIZEN Zaterdagmiddag waarschuwde surveillerende politieagenten op het water een groot aantal zwemmers op de gevaren van het zwemmen in de vaargeul (het is daar diep en er varen regelmatig boten door). Dit gebeurde in het Veluwemeer achter de Bremerbergdijk. De politie in samenwerking met het KLPD houdt hier zondag extra toezicht.

Tarwe op weg
DRONTEN Op de Dronterweg vanaf de Roodbeenweg tot voorbij de rotonde West-Gildepenningdreef lag zaterdagmiddag ruim 2000 liter tarwe verspreid. Na waarschuwingen van medeweggebruikers, ontdekte de 42 bestuurder (uit Biddinghuizen) van de landbouwtrekker dat hij zijn lading verloren had, omdat de klep door een technische storing openstond. De bestuurder samen met het Veilig Op Straat (VOS)-team en medewerkers van het landbouwbedrijf veegden de wegen schoon. Een heftruck stortte het meeste graan weer in de aanhanger. De provincie is ter plaatse geweest.

Alcohol
BIDDINGHUIZEN De politie hield zaterdagochtend op de Harderbosweg een 26-jarige automobiliste uit Groenlo aan voor het rijden onder invloed, nadat ze tegen een verkeersbord gereden was. Bij de blaastest blies zij 760 ug/l (1,73 promille) Haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is ze heengezonden.

URK De politie kreeg zaterdagavond een melding van een aanrijding (met alleen materiële schade) op de T-splitsing Damlaan/Blauwe Zeedistelstraat. De bestuurder van de snorfiets een 17-jarige Urker bleek alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de jongen 630 ug/l (1,43 promille) De verdachte kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is hij heengezonden.

Onveilig rijgedrag
LELYSTAD De politie nam verschillende aangiften van onveilige situaties op van bezorgde buurtbewoners van de Horst. Zo reed volgens bewoners een jongen op een brommer snel door de straat en raakte daarbij bijna een man met een baby in een kinderwagen. De jongen werd hierover aangesproken en reageerde volgens verklaringen agressief. Hij gooide zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto, schopte een omstander en sloeg een andere persoon in het gezicht. De politie stelde een onderzoek in.

Autoinbraak
ALMERE Zaterdagnacht is door nog onbekende verdachte(n) in drie autos op de Marinaweg ingebroken. Vrijdagnacht was er in één auto ingebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Branden
LUTTELGEEST De politie kreeg zaterdagavond een melding van een brand in een combine op de Lindeweg. De brandweer bluste het vuur. Tijdens het dorsen merkte de 26-jarige bestuurder uit Bant dat er vlammen van achter zijn voertuig kwamen. Hij kon ongedeerd het voertuig verlaten. De combine werd door de brand vernield.

LELYSTAD Een brand in een schuur in de Kempenaar veroorzaakte zaterdagochtend rook in de omgeving. De brandweer bluste de brand. Omdat de melder van de brand een 51-jarige Lelystedeling in de rook gestaan had, is hij door ambulancepersoneel gecontroleerd. De politie vermoedt geen brandstichting. De schade bleef beperkt tot de schuur.

Vechtpartij
LELYSTAD Na een melding zaterdagavond van een vechtpartij in de Kamp, troffen politieagenten een 25-jarige Lelystedeling met hoofdletsel aan. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen zou de man door vier personen geslagen zijn. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie stelde een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Lelystad agressieve bromfietser '
Lees ook