Politiebericht Venlo 19-08-2001
Mediabericht zondag 19 augustus (13.30 uur)

VENLO Autodief aangehouden

VENLO De politie heeft zondagochtend rond 5.00 uur twee mannen uit Blerick aangehouden op verdenking van autodiefstal. Een achtienjarige man reed samen met een 17-jarige plaatsgenoot op de Kaldenkerkerweg de politieauto tegemoet in een gestolen auto met gedoofde koplampen. Toen de bestuurder het stopteken van de politie negeerde, volgde een korte achtervolging op hoge snelheid, die eindigde op de Grote Koelbroekweg. Daar raakte de auto in een bocht van de weg en kwam in het struikgewas tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en zijn minderjarige bijrijder zijn aangehouden, voorgeleid en ingesloten voor nader verhoor.
WEERT Wilde automobilist aangehouden

WEERT De politie heeft zaterdagnacht rond half vier een 32-jarige man uit Weert aangehouden na wild rijgedrag. Een politiepatrouille hield de man staande op de Kasteelsingel toen hij met piepende banden door de straat reed. Met zijn rijgedrag bracht hij het uitgaanspubliek in gevaar dat op dat moment in grote getale op straat was. Nadat hem de wacht was aangezegd, volhardde hij in zijn gedrag. Daarop reed de politie hem direkt na en hield hem ter hoogte van het ziekenhuis opnieuw staande. De man werd aangehouden op verdenking van verkeersgevaarlijk rijgedrag. De politie nam hem mee naar het bureau in Weert, waar proces-verbaal werd opgemaakt.
HELDEN Achtervolging motorrijder

HELDEN De politie heeft zaterdagavond rond zes uur een 37-jarige motorrijder uit Helden achtervolgd, die betrapt werd op rijden zonder helm. De politie trof de man op de Koetsiersweg in Helden, waar hij met zijn helm aan de arm op zijn motor reed. Toen hij de patrouille zag, ging hij er meteen vandoor richting Kessel. Tijdens de achtervolging maakte de motorrijder diverse verkeersovertredingen en bracht hij medeweggebruikers in gevaar. Hij bereikte daarbij snelheden boven de 160 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. De politie kon op dat moment niet volgen, maar wist op basis van het kenteken de identiteit van de motorrijder te achterhalen en hem een half uur later aan te houden. De motor van de man werd in beslag genomen en zijn motorrijbewijs ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
TEGELEN Verboden wapenbezit

TEGELEN De politie trof vrijdagavond tijdens een alcoholcontrole op de Venloseweg in een auto een wapenstok aan. De eigenaar van de auto, een 25-jarige man uit Blerick, moest vanwege verboden wapenbezit een boete betalen van 150 gulden. De wapenstok is in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord 13.30u '
Lees ook