Politiebericht Venlo 12-08-2001
Mediaberichten 11 en 12 augustus (16.15 uur)

PANNINGEN Aanhouding

PANNINGEN De politie heeft een 36-jarige man uit Belfeld zaterdagmorgen rond 3.15 uur op het Raadhuisplein aangehouden op verdenking van belediging van politieagenten. De man die onder invloed verkeerde had geprobeerd na sluitingstijd in een horecagelegenheid nog bier te krijgen en had daarop geweigerd weg te gaan. De verdachte is door medewerkers van de horecagelegenheid naar buiten gebracht. De gewaarschuwde politiepatrouille sommeerde de man meerdere keren om te vertrekken maar hij weigerde en beledigde daarbij de politieagenten. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor waar hij later op de morgen werd vrijgelaten. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENLO Straatroof

VENLO Een 15-jarige jongen uit het Duitse Monheim is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van beroving van geld onder bedreiging. De jongen was met een evenoud vriendje naar Venlo gekomen en zij liepen richting Roermondseweg toen zij op enkele meters afstand werden gevolgd door een onbekende jongen, leeftijd circa 17 jaar, lengte 1.80 m., korte blonde haren en gekleed in een groen/blauwe broek en een beige T-shirt. Bij een onderdoorgang aan de Tegelseweg voegden zich plots twee andere mannen bij de achtervolger. Het betrof een man van ongeveer 18 jaar, 1.75 m. lang, blonde halflange haren, gekleed in een korte broek en een bont hemd met korte mouwen. De derde man was ook ongeveer 18 jaar oud, was van Turkse of Marokkaanse afkomst, 1.75 m. lang en droeg eveneens een korte broek en hemd met korte mouwen. Zij spraken alledrie Duits en vroegen onder bedreiging met de dood om geld. Een van de twee 15-jarigen wist te ontkomen en de politie te waarschuwen. Het slachtoffertje gaf onder dwang al zijn contant geld, enkele Duitse Marken en guldens, af. De drie belagers wisten te ontkomen via de Molensingel. De politie heeft de naaste omgeving afgezocht maar het drietal niet kunnen opsporen en stelt een nader onderzoek in.

VLODROP Drugsaanhouding

VLODROP De politie heeft zaterdagavond een 15-jarige jongen uit Vlodrop aangehouden met 12 gram wiet in zijn bezit. De jongen werd meegenomen naar het bureau en kreeg in het kader van snelrecht een boete van fl. 60,- die hij meteen betaalde. De verdovende middelen werden in beslag genomen.

MONFORT Snelheidsovertreder aangehouden

MONTFORT De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige bromfietser uit Montfort na een wilde achtervolging aangehouden op de Wilhelminastraat. De man reed met hoge snelheid over de Dijk en negeerde stoptekens van de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar de bromfiets in beslag werd genomen. Na controle op de rollentestbank bleek de bromfiets een veel te hoog vermogen te hebben. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

PANNINGEN Inbreker betrapt

PANNINGEN In nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige Joegoslaaf zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad betrapt door beveiligingsbeambten terwijl hij was aan het inbreken bij een bedrijf op het Industrieterrein Panningen. De man werd overgedragen aan de politie die het meenam naar het politiebureau waar hij door de vreemdelingendienst en in bewaring werd gesteld. Bij de inbraak werden geen goederen ontvreemd.

HEIJEN Agressieve man aangehouden

HEIJEN De politie heeft zondagmorgen rond 0.15 uur een 24-jarige man uit Schiedam aangehouden op een bungalowpark aan de Hommersumseweg op verdenking van mishandeling. De man was door alcoholgebruik agressief geworden en had zijn 27-jarige vriendin uit Schiedam geslagen. Ook een gewaarschuwde bewaker van het park, een 26-jarige man uit Tiel, liep klappen op. De man werd voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau waar hij in de loop van zondag werd vrijgelaten. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

ECHT Verkeersovertreder aangehouden

ECHT De politie heeft zondagmorgen rond 1.15 uur een 44-jarige automobilist uit Sittard aangehouden. De man had zijn auto geparkeerd op de Bovenste Straat ondanks een gesloten verklaring. Op het moment dat de politieagenten de bon onder de ruitenwisser wilden steken, meldde de eigenaaar van de auto zich. Hij wilde de boete wel meteen betalen. Er werd de man medegedeeld dat hij een acceptgiro kon verwachten. De man duwde daarop een van de agenten naar achteren en drukte een brandende sigaret op het overhemd uit. Daarna probeerde hij de brandende sigaret in het borstzakje te duwen. Ondertussen uitte de verdachte allerlei beledigingen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij door bleef gaan met zijn beledigingen. De man is in de loop van zondagmorgen in vrijheid gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord 16:15 '
Lees ook