Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 2-06-2002 Mediaberichten zondag 2 juni (14.00 uur)

REGIO 20 bekeuringen bij alcoholcontroles

REGIO De politie heeft ten behoeve van de veiligheid op de weg zaterdagavond en aansluitend de zondagochtend op diverse plaatsen in de districten Weert, Roermond, Venlo en Venray alcoholcontroles gehouden. De politie zette meer dan twintig agenten in om tussen negen uur s avonds en vijf uur s nachts de controles uit te voeren. In totaal werden in Venray en Weert bijna 1200 automobilisten gecontroleerd. (In Venlo en Roermond hield de politie daarvan geen telling bij.) De politie nam na de blaasproef 28 automobilisten mee voor een adem-analyse op het bureau. Twintig maal is proces-verbaal opgemaakt vanwege een te hoog alcoholpromillage. Het hoogste promillage werd gemeten bij een 44-jarige automobilist uit Venray, die rond middernacht op de Stationsweg in Venray werd aangehouden. Hij had 815 ugl (uitgeademde eenheden alcohol per liter), wat gelijk staat aan een promilage van 2, waar maximaal 0.5 is toegestaan. Hij en drie andere automobilisten moesten het rijbewijs inleveren. De anderen kregen een rijverbod van één tot enkele uren. Allen kunnen een boete verwachten van 190 Euro of meer.

BAARLO Inzet mobiel jeugd team

BAARLO Het mobiel jeugd team van de politie Limburg-Noord was ook dit weekend weer actief. Vrijdagavond en zaterdagmorgen was het team samen met vier medewerkers van de basiseenheid Helden aanwezig bij het concert van Rowen Heeze op de Baron van Erplaan. Het concert is rustig verlopen. Er werd één persoon aangehouden vanwege belediging van een politiemedewerker.

WEERT Brand in woning

WEERT Een woning aan de Achtkantmolen is zaterdagochtend om kwart over vijf in de brand geraakt. De brand was aan de buitenzijde van de woning ontstaan, op het moment dat de 55-jarige eigenaar en zijn vrouw, hun zoon en twee kleinkinderen in bed lagen. Eén van de kleinkinderen werd wakker van het geluid van de brand en de rookontwikkeling en wist de anderen op tijd te waarschuwen. De woning werd zodanig beschadigd dat het na de brand niet meer bewoonbaar was. De politie heeft een technische onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand en heeft inmiddels met enkele buren gesproken. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 02-06-2002 '
Lees ook