Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-06-2002 Mediabericht 05 juni 13.30 uur

Ittervoort Pistool in auto

ITTERVOORT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden die in zijn auto een doorgeladen vuurwapen vervoerde. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is na te zijn gehoord en het opmaken van proces-verbaal heengezonden. Een politie patrouille hield de auto van de 28-jarige in Venlo wonende man omstreeks 19.00 uur aan op de Napoleonsweg vlak voor de grensovergang met België. Omdat hij in een auto met buitenlands kenteken reed, werd de douane ingeseind en werden de gegevens van het voertuig gecontroleerd. Bij het zoeken naar het chassisnummer werd het vuurwapen aangetroffen. Beiden inzittenden, de bestuurder en een 27-jarige inwoner van Bilzen (B), werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Weert. De inzittende werd na te zijn gehoord in vrijheid gesteld. De verdachte werd omstreeks 00.20 uur in vrijheid gesteld.

Thorn Auto-inbrekers aangehouden

THORN Twee mannen zijn afgelopen nacht aangehouden op verdenking van inbraken in autos. Zij zijn ingesloten en worden gehoord. De politie kreeg van een oplettende bewoner van de Ittervoorterweg vannacht om 02.00 uur een melding dat een onbekende auto was gestopt en twee personen met een zak bij zich waren weggelopen. Een politiepatrouille vatte post en zag de twee mannen na enige tijd terug komen bij hun wagen. De auto werd even later op de Napoleonsweg staande gehouden en gecontroleerd. Bij de ontdekking van inbrekerswerktuig en een aantal autoradios in de koffer van de wagen werden beide inzittenden aangehouden. Op de Staten van Thornsingel werd een opengebroken personenauto aangetroffen, waaruit de radio ontvreemd was. Bij controle van de gegevens van beide mannen bleek het te gaan om een 18-jarige inwoner van Lithouwen en een 22-jarige man uit Düsseldorf. Bij huiszoeking in hun caravan op een camping in Roermond werden meerdere goederen, mogelijk van diefstal afkomstig, aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Venlo Bromfietser aangehouden

VENLO De politie heeft afgelopen nacht een 15-jarige jongen aangehouden, die op een bromfiets over de Parade reed en daarbij geen helm droeg. Bij controle bleek de jongen nog geen zestien jaar te zijn en daarom ook niet in het bezit is van een certifikaat. Ook werd hij geverbaliseerd voor het rijden binnen een geslotenverklaringsgebied voor bromfietsen. Ook had de jongen een busje traangas in zijn fouillering. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor deze overtredingen. Bij controle van zijn gegevens bleek dat hij een valse naam opgaf en zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Hij bezit geen identiteitsbewijs en is om die reden ingesloten voor onderzoek door de vreemdelingen politie.

Heythuysen Zonder rijbewijs

HEYTHUYSEN Bij een verkeerscontrole op de Dorpsstraat is een 28-jarige automobilist uit Born aangehouden, die in een auto reed, waarvan de APK-datum was verlopen. Bij controle van de persoonsgegevens van de man bleek dat hij niet in bezit is van een Nederlands rijbewijs. Controle van de gegevens wees uit dat de automobilist al eerder was gecontroleerd met de toezegging dat bij een volgende overtreding zijn auto in beslag genomen zou worden. De man deed vrijwillig afstand van zijn auto, die voor vernietiging aan de sloop zal worden aangeboden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 05-06-2002 '
Lees ook