Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 6-03-2003 Mediaberichten 6 maart ( 17.10 uur / laatste berichten)

LIMBURG-NOORD 3324 boetes bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de week van 27 februari tot 6 maart 2003 in totaal 3324 bestuurders bekeurd bij verkeerscontroles. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 14.624 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 972 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Beringe en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op woensdag 5 maart op de Napoleonsbaan Zuid in Baarlo: 100 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Venlo Snelle automobilist bekeurd
VENLO De politie heeft in de vroege uren van zondag 2 maart een 20-jarige inwoner van Blerick bekeurd, omdat de man met een snelheid van bijna 100 km per uur over de Kaldenkerkerweg in de richting van het centrum reed. Een patrouille zag de automobilist omtreeks 04.35 uur met hoge snelheid Venlo binnenrijden. Met de surveillance-wagen werd zijn snelheid geklokt op 100 km/u, terwijl de limiet terplaatse op 50 km/u is gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

In het politiedistrict Weert:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 13.882 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1654 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Haelen, Nederweert, Neer, Stramproy en Weert.

Weert Rijbewijs van snelle automobilist ingevorderd WEERT Bij een zondagmorgen 2 maart gehouden snelheidscontrole hebben leden van het verkeershandhavingsteam het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Nederweert gevorderd. De man kwam rond 09.20 uur met een snelheid van 130 km/u via de Eindhovenseweg Weert binnen rijden, op het moment dat daar een snelheidscontrole werd uitgevoerd. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 70 km/u. Het rijbewijs van de verdachte is met het opgemaakte proces-verbaal aan de officier van justitie gezonden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 4.030 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 264 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Roermond. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op zaterdag 1 maart op de Hornerweg in Roermond: 117 km/u waar 80 km/u de limiet is.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 6.081 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 434 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Afferden, Bergen, Gennep, Heijen, Milsbeek, Siebengewald,Venray, Well, Wellerlooi en IJsselsteyn. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op donderdag 27 februari op de Wezerweg in Well: 103 km/u waar 50 km/u de limiet is.

VENLO Verkeersgewonde

VENLO Een 84-jarige Venlose vrouw raakte donderdagmiddag gewond bij een verkeersongeval. De vrouw is per ambulance naar Vie Curie gebracht.

Net voor twee uur ontstond op de kruising Hogeweg Craneveldstraat een aanrijding tussen een 84-jarige fietsster en een 79-jarige automobilist uit Venlo. Bij de aanrijding kwam de fietsster ten val. Ze is per ambulance, met onbekende verwondingen, overgebracht naar het Venlose ziekenhuis.

VENLO 126 straatmaarverbalen

De politie in het district Venlo heeft in de week van 24 februari tot en met 2 maart 126 straatmaatverbalen opgemaakt. De boetes werden uitgedeeld door agenten uit de verschillende basiseenheden en door de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo. Er is met name bekeurd voor het niet voeren van de goede verlichting op fietsen, het niet dragen van de autogordel en het foutief parkeren.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 06-03-2003 '
Lees ook