Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-06-2002 Mediabericht 07 juni 14.10 uur

Weert Vernieling

WEERT Onbekenden hebben afgelopen nacht in de Beekstraat vernielingen aangericht door brand te stichten in een winkelkar met oud papier en een papiercontainer en die tegen de terraswand bij de gevel van een restaurant te duwen. De politie kon de brand met een poederblusser enigszins doven, en de brandende wagens van de gevel weg te trekken. Ook werd een poging gedaan brand te stichten in een meterkast van gas en elektra bij een naastgelegen pand. Hierbij liep de deur brandschade op, maar het vuur ging vanzelf uit. . De brandweer doofde het vuur in de container en het winkelwagentje tenslotte definitief.

Roermond Winkeldiefstal

ROERMOND Een 58-jarige Roermondenaar is donderdagmiddag in een supermarkt aan de Kasteel Hornstraat aangehouden nadat de man twee flessen drank had weggenomen zonder te betalen. De verdachte kreeg door de bedrijfsleider een winkelverbod van vijf jaar uitgereikt voor alle filialen en tegen hem is door de politie proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht kreeg de verdachte een boete opgelegd van 130,00, te betalen voor 20 juni. Mocht hij die niet betalen dan zal hij zich op 26 augustus voor de rechter moeten verantwoorden.

Venlo Winkeldiefstal

VENLO Door personeel van een supermarkt aan het Monseigneur Nolensplein werd donderdagmiddag een 31-jarige inwoner van Venlo betrapt op winkeldiefstal. De man nam tien pakken koffie in zijn rugzak mee zonder te betalen. Omdat de man bekend staat als stelselmatige dader, werd hij ingesloten en zal vandaag worden voorgedragen bij het justitiekantoor.

Horst Overval opgelost

HORST Met de aanhouding van vier minderjarigen heeft de politie de op 13 mei plaatsgevonden gewapende overval op een horecagelegenheid aan de gasthuisstraat tot klaarheid gebracht. De vier overvielen op 13 mei een eetgelegenheid, waarbij ze gewapend met een mes een geringe buit in de wacht sleepten, die ze onder elkaar verdeelden. Na onderzoek bleken voor deze overval vier jongeren uit Horst enTienray in beeld te komen. Drie van hen zijn op 31 mei aangehouden en de vierde werd op 3 juni aangehouden en in verzekering gesteld. Het betreft jongeren in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar, die inmiddels een volledige bekentenis hebben afgelegd. Zij zijn voorgeleid en in bewaring gesteld en zullen waarschijnlijk al in augustus voor de kinderrechter moeten verschijnen. Het onderzoek wordt voortgezet omdat de politie hen van nog andere strafbare feiten verdenkt.

Blerick Twee gewonden na ruzie

BLERICK De politie heeft donderdagavond een 41-jarige inwoner van Blerick aangehouden, nadat deze zijn 65-jarige plaatsgenoot met een ijzeren staaf op zijn hoofd had verwond. Het slachtoffer werd behandeld en ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De ruzie ontstond rond 21.00 uur in de woning van het slachtoffer aan de Hazenkampstraat. Na de mishandeling verdween de verdachte , maar kon even later op de Vastenavondkampstraat worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide mannen bleken onder invloed van alcohol, hetgeen betekende dat het onderzoek vandaag zal worden voortgezet. Een buurtonderzoek zal plaatsvinden ter aanvulling van de informatie omtrent het gebeuren.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 07-06-2002 '
Lees ook