Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 11-03-2003 Mediabericht 11 maart (14.15 uur)

BLERICK / NIJMEGEN Vier aanhoudingen in onderzoek naar Mercedes-diefstallen

BLERICK / NIJMEGEN Dinsdagmorgen heeft de politie vier personen aangehouden op verdenking van meerdere Mercedes Benz diefstallen. In 2002 zijn er in de regio Limburg-Noord 159 Mercedessen gestolen. De diefstallen zijn in 2003 voortgezet. De politie onderzoekt bij hoeveel diefstallen het viertal is betrokken. Het onderzoek naar de zaak wordt voortgezet met een team van 15 medewerkers.

De Mercedes diefstallen vonden met name plaats in de regio Venlo en de regio Roermond. Dinsdagmorgen heeft de politie in een tweetal woningen in Blerick drie Blerickenaren aangehouden. De verdachten; een 35-jarige man, een 44-jarige man en een 21-jarige vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. In Nijmegen heeft de politie dinsdagmorgen een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij deze diefstallen. Ook deze man is overgebracht naar het politiebureau. De vier verdachten worden in de loop van deze week voorgeleid aan de officier van justitie.

Bij de aanhouding van de Nijmegenaar heeft de politie een grote hoeveelheid Mercedes-onderdelen aangetroffen. De politie vermoedt dat deze onderdelen, onder andere motorblokken, afkomstig zijn van diefstal. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 11-03-2003 '
Lees ook