Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 16-02-2003 Mediaberichten zondag 14 februari (11.40 uur)

REGIO 1183 blaastesten, 8 processen-verbaal tijdens Europese alcoholcontrole

REGIO De politie heeft vrijdagavond en nacht op 20 verschillende locaties in de districten Weert, Roermond en Venlo alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 1183 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed. Allen kregen een tijdelijk rijverbod en een geldboete van enkele honderden euros. Bij twee van hen werd het rijbewijs ingenomen. In Venlo op de Krefeldseweg, werd bij een 36-jarige automobilist uit Helmond 700 ugl (eenheden alcohol per liter uitgeademde lucht) gemeten. Dat is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Op de Rijksweg tussen St. Joost en Maasbracht negeerde een 30-jarige automobilist (zonder vaste woon- of verblijfplaats) in eerste instantie het stopteken van de politie en blies later 590 ugl. In totaal werkten 35 medewerkers van politie, inclusief enkele medewerkers van vrijwillige politie en Marechaussee, aan de alcoholcontrole mee.

ROERMOND Aanhouding na belediging en mishandeling van politieagenten

ROERMOND De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks vier uur, een 54-jarige man uit Roermond en een 52-jarige vrouw uit Herten aangehouden, nadat zij eerst getuigen waren geweest van een ruzie aan de Minderbroederstraat. De man en de vrouw volgden de herhaalde instructie van de politie om hun weg te vervolgen niet op en beledigden vervolgens twee agenten. De vrouw gooide bovendien haar fiets tegen één van de agenten en wilde daarna de andere agent slaan. De vrouw moest daarop geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau. Ook de man is meegenomen naar het bureau, waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

MAASBREE Man rijdt in op politieagent bij alcoholcontrole

MAASBREE De politie heeft vrijdagavond, omstreeks half tien, op de Provinciale weg (N275) tijdens de Europese alcoholcontrole een 32-jarige automobilist uit Maasbree aangehouden, nadat hij de politieagent die het stopteken gaf, probeerde aan te rijden. Toen de man het stopteken kreeg, gaf hij gas en stuurde hij naar rechts. De agent kon nog op tijd opzij springen om de aanrijding te voorkomen. De man ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De politie is de man achterna gereden en wist hem op de Groesweg aan te houden. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt op verdenking van doodslag en verkeersgevaarlijk rijgedrag. De man bleek volgens de ademanalyse niet te rijden onder invloed. Hij verklaarde het stopteken niet te hebben gezien.

MAASBREE Dronken automobilist op de A67

MAASBREE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks vier uur een 33-jarige man uit Oosterhout (Gld) aangehouden, nadat hij met zijn auto tegen de vangrail in de middenberm was gereden op de A67 ter hoogte van Maasbree. De politie kreeg eerst de melding dat er een auto slingerend over de A67 reed in de richting van Venlo. Toen de politie ter plaatse kwam stond de inmiddels beschadigde auto midden op de snelweg stil ter hoogte van de afslag Sevenum/Maasbree en veroorzaakte daarmee gevaar voor de overige weggebruikers. Toen hij de politie zag aankomen, wilde hij verder rijden op de vluchtstrook. De automobilist is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 520 ugl, ruim twee maal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar op de weg en het doorrijden na een aanrijding. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 16-02-2003 '
Lees ook