Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-02-2003 Mediaberichten donderdag 20 februari (17.15 uur, laatste)

HAELEN / HEYTHUYSEN Negen hennepkwekerijen ontruimd

HAELEN / HEYTHUYSEN De politie heeft vanmorgen negen hennepkwekerijgen ontruimd aan de Bosrand in Haelen en op de Schuttersdreef en de Wingerdstraat in Heythuysen. Ze deed dat naar aanleiding van diverse overlastmeldingen van buurtbewoners. Aan de Bosrand werden in zeven schuurtjes zeven hennepkwekerijen ontruimd en in totaal ruim 1000 planten en diverse kweekmaterialen, als lampen, pompen en afzuiginstallaties in beslag genomen. Ook trof de politie daar nog twee kwekerijen in aanbouw aan. Zeven mannen kregen een procesverbaal voor het telen van hennep en diefstal van stroom. Het gaat om zeven mannen uit Haelen in de leeftijd van 19, 24, 32, 34, 40, 48 en 57 jaar.

In twee woonhuizen in Heythuysen aan de Schuttersdreef en op de Wingerdstraat werden op zolder nog eens twee hennepkwekerijen ontruimd. Op de zolder van de woning aan de Schuttersdreef trof de politie 230 hennepplanten aan. De politie nam de planten en diverse kweekmaterialen in beslag. Tegen de 31-jarige bewoner is procesverbaal opgemaakt voor het telen van hennep en diefstal van stroom. In de woning aan de Wingerdstraat werd naast 110 hennepplanten bovendien een kleine hoeveelheid harddrugs en XTC aangetroffen. De 25-jarige bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld. Verder trof de politie in die woning een 22-jarige vrouw uit Liberia aan, die illegaal in Nederland verbleef. Zij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst van de Politie Limburg-Noord en in vreemdelingenbewaring gesteld.

MAASBREE Hennepkwekerij ontruimd

MAASBREE De politie heeft vanmiddag om half twee een hennepkwekerij ontruimd aan de Wilhelminalaan. De politie nam 256 hennepplanten in beslag en diverse materialen, zoals lampen, ventilatoren en elektrische installaties. De 39-jarige bewoner van het pand is aangehouden en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 20-02-2003 '
Lees ook