Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-05-2002 Mediaberichten 20 mei (15.15 uur)

WEERT schutters aangehouden

WEERT De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Weert aangehouden omdat zij met een gas- en een luchtdrukpistool op een 13-jarige jongen uit Weert hadden geschoten. De jongen reed op zijn skates over de Dr. Schaepmanstraat. Volgens zijn verklaring kwamen er hem twee autos achterop gereden waarvan enkele inzittenden op hem schoten. Daardoor onstond schade aan zijn kleding en liep hij verschillende verwondingen op. Die zijn in het ziekenhuis behandeld. Inmiddels was de politie gewaarschuwd die het tweetal kon aanhouden. De man verklaarde de pistolen in België te hebben gekocht. Beiden zijn inverzekering gesteld en de pistolen en bijbehorende loden en plastic kogeltjes zijn in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Weert auto over de kop

WEERT Een 35-jarige man uit Utrecht is zondagmorgen op de A2 met zijn auto over de kop geslagen en daarbij gewond geraakt. De man reed richting Maastricht, raakte daarbij met een wiel in de linkerberm en corrigeerde dat zo sterk, dat zijn auto in een slip raakte en vervolgens enkele malen over de kop sloeg. De auto kwam rechts in de berm tot stilstand. Het slachtoffer raakte wonderwel maar licht gewond en hoefde niet eens naar het ziekenhuis.

Helden brand in garage

HELDEN Zondagavond is een gestalde bestelbus in een garage aan de Anna Schennaersstraat totaal uitgebrand. Mogelijk is er kortsluiting in het busje ontstaan dat daardoor in brand is geraakt. Door de brandweer is het busje uit de garage geduwd en buiten geblust. De garage liep daarbij rook, roet en waterschade op. De 42-jarige bewoner was niet thuis. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

St. Odiliënberg Mishandeling, getuigen gezocht

ST. ODILIËNBERG Een 30-jarige man uit Posterholt heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie zoekt getuigen daarvan. Het slachtoffer is tengevolge van een eerder motorongeluk invalide en is door de mishandeling van zaterdagavond opnieuw gewond geraakt. De man reed zaterdagavond rond 8 uur vanaf de Roermondseweg in Posterholt de Provincialeweg op. Daarbij kreeg hij bijna een aanrijding met de bestuurder van een zwarte Golf. Die chauffeur sneed hem even later zodat de man moest stoppen. Uit de Golf kwam een man op hem af die hem enkele malen hard in zijn gezicht sloeg en aan een been probeerde de auto uit te trekken. Juist het been wat tengevolge van het motorongeval ernstig beschadigd is. Uiteindelijk hield de aanvaller op en reed met hoge snelheid in zijn auto weg.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 20-05-2002 '
Lees ook