Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-05-2002 Mediaberichten 21 mei (14.35 uur)

Venray verdachte van schietpartij aangehouden

VENRAY De politie heeft dinsdagmorgen een 19-jarige man uit Reuver in zijn woning aangehouden op verdenking van het schieten met een (gas)pistool op zondagavond in een woning aan de Henseniusstraat. De 14-jarige vriendin van de man (uit Venray) is zondagavond al aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld.

Het tweetal bezocht, met twee nog onbekende mannen, de Venraynaar omdat de relatie tussen het aangehouden meisje en haar vriend uit Venray beëindigd was, maar er kennelijk over en weer wat bedreigingen werden geuit. Hierop ging de nieuwe vriend van het meisje (de man uit Reuver) naar Venray. In de kamerwoning van de benadeelde ontstond een woordenwisseling waarbij vermoedelijk met traangas is geschoten. Nadat het viertal vertrokken was deed de Venraynaar aangifte en werd zijn ex-vriendin nog diezelfde avond in haar ouderlijke woning aangehouden. Uit het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat haar nieuwe vriend de andere verdachte was. Hij is daarop vandaag aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. Het gebruikte pistool is nog niet gevonden.

Linne motorrijders gewond

LINNE Op de Rijksweg zijn maandagmiddag twee motorrijders gewond geraakt toen zij achter op een auto reden. Een 54-jarige man uit Oss kon niet op tijd stoppen voor een remmende auto, bestuurd door een 64-jarige man uit Venlo, raakte die met zijn arm en kwam ten val. Zijn 48-jarige vrouw reed op haar eigen motor achter hem, kon ook niet op tijd stoppen en botste ook tegen de auto. Bij de val brak zij mogelijk haar heup. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Thorn man aangehouden wegens poging tot doodslag

THORN De politie heeft maandagmiddag een 18-jarige man uit Heythuysen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag c.q. bedreiging en discriminatie. De man reed met zijn auto verschillende keren hard over het gras langs het water van De Grote Hegge, stopte daarbij vlak voor recreërende gasten en riep tegen enkele Duitsers dat zij terug moesten naar hun eigen land. Getuigen meldden dat bij de politie die ter plaatse de verdachte in zijn auto kon aanhouden. Een 40-jarige man uit Neuss heeft aangifte gedaan. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en zal voor worden geleid aan de officier van justitie.

Gennep man aangehouden wegens vernieling en mishandeling

GENNEP De politie heeft maandagavond in zijn woning in Ottersum een 40-jarige man aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De man gooide bij een voormalige buurman in Gennep maandagmiddag een klinker door een raam en bespoot zijn 27-jarige oude buurman buiten met traangas. Beide gezinnen hebben in het verleden naast elkaar gewoond maar hebben al geruime tijd ruzie waarin ook de echtgenotes zich niet onbetuigd laten. Maandagmiddag troffen zij elkaar toevallig in Ottersum waarbij de middelvinger werd gebruikt. De verdachte stapte wat later in zijn auto en ging verhaal halen in Gennep. Daarbij vernielde hij de ruit en gebruikte hij traangas tegen zijn oude buren toen die naar buiten kwamen. Volgens de verdachte heeft zijn voormalige buurman een deuk in zijn auto geschopt. De politie gaat verder met het onderzoek. De klinker en het traangas zijn in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 21-05-2002 '
Lees ook