Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-06-2002 Mediaberichten 28 juni (laatste berichten)

Verkeershandhavingsteam schrijft 1121 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Haelen, Reuver en Baarlo 1121 bekeuringen uitgeschreven.

HAELEN - Op de Napoleonsweg zijn donderdag 707 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 7930 gecontroleerde voertuigen bedroeg 97 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

REUVER Op de Streekweg zijn donderdag negen automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 121 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

BAARLO Op de Napoleonsbaan Zuid zijn vrjidag 405 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 5190 gecontroleerde voertuigen bedroeg 94 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

LIMBURG-NOORD 279 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Bergen, Maasbree, Heijen, Milsbeek, Ven-Zelderheide, Swalmen en Venlo 279 bekeuringen uitgeschreven.

BERGEN - Op de Rijksweg zijn donderdagavond 36 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 657 gecontroleerde voertuigen bedroeg 165 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De officier van justitie zal beslissen wat er met deze snelheidsovertreder gaat gebeuren.

MAASBREE Op de Provincialeweg zijn vrijdag 138 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1210 gecontroleerde voertuigen bedroeg 135 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 327,00.

HEIJEN - Op de Rijksweg zijn donderdagavond zestien automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 461 gecontroleerde voertuigen bedroeg 114 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

MILSBEEK - Op de Zwarteweg zijn vrijdagmorgen 45 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 210 gecontroleerde voertuigen bedroeg 90 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

VEN-ZELDERHEIDE Op de Kleefseweg zijn vrijdagmorgen zestien automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 137 gecontroleerde voertuigen bedroeg 87 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

SWALMEN Het Mobiel Jeugd Team heeft bij verkeerscontroles in Swalmen, Reuver en Beesel vijf bromfietsers bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brommer. De controles zijn gehouden op de Hertogdom Gelresingel in Swalmen, het Raadhuisplein in Reuver en de Markt in Beesel.

VENLO Bij een verkeerscontrole in de omgeving van het stationsplein zijn woensdag 23 bromfietsers bekeurd. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het rijden op een opgevoerde brommer (10), niet dragen van een helm (4), rijden door rood licht (2), niet dragen van de autogordel (2) en overige overtredingen (5).

25 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 25 automobilisten, twee bromfietsers en één fietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Venlo, Blerick, Neer, Horn, Ittervoort, Siebengewald, Neer, Maasbree, Maasbracht, Roermond, Meerlo, Horst, America, Roggel, Molenhoek, Sevenum, Bergen en Tegelen.

Op de Weselseweg in Venlo heeft de politie een 30-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. De politie kreeg een melding dat er vanaf de Straelseweg een groene Volvo gestolen was. Vervolgens zag een politiesurveillance de auto staan op een parkeerplaats langs de Nijmeegseweg. Bij een daaropvolgende controle ging hij er met een snelheid van 100 km/uur vandoor in de richting van het Europaplein. Op het Europaplein verloor hij de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord, waarna hij te voet wegrende. Na een korte achtervolging is de man, in de struiken tussen de Weselseweg en de Rayerweg, aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat hij teveel gedronken had en dat hij geen rijbewijs had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Op de Indusstriestraat in Tegelen heeft de politie een 48-jarige automobiliste uit Tegelen aangehouden. De vrouw was op de Indusstriestraat tegen twee geparkeerde autos gereden. Nader onderzoek wees uit dat de vrouw veel teveel gedronken had. Ze is aangehouden, haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Op de Jacob Poelsweg in America heeft de politie een 35-jarige dronken automobilist uit America in de kraag gegrepen. Tijdens een controle bleek dat hij veel teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd, zijn rijbewijs is ingevorderd en de zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van 1 tot 11 uur.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 28-06-2002 '
Lees ook