Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-07-2002 Mediaberichten zondag 28 juli (17.30, laatste berichten)

VENLO Verkeersongeval

VENLO - Bij een verkeersongeval zondagmorgen om 9.30 uur op de Krefeldseweg zijn een 46-jarige motorrijder uit Beuningen en zijn 45-jarige bijrijdster uit Valburg licht gewond geraakt, toen zij in botsing kwamen met een personenauto, bestuurd door een 75-jarige automobilist uit Venlo. De automobilist zag de motor over het hoofd, toen hij de voorrangsweg opreed vanaf de Laaghuissingel. De motorrijders kwamen ten val op het wegdek. Beiden werden met een ambulance naar het ziekenhuis in Venlo gebracht, waar ze voor lichte verwondingen zijn behandeld.

AMERICA - Verkeersongeval

AMERICA Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising van de Peelheideweg en de Lorbaan, zijn zondagmiddag rond 13.15 uur vijf personen gewond geraakt. Het ongeluk ontstond toen een 30-jarige automobilist (woonplaats onbekend) linksaf sloeg de Loohorst op en daarbij de tegemoetkomende 27-jarige automobilist uit Tegelen over het hoofd zag. Zijn auto draaide om zijn as en de auto van de man uit Tegelen sloeg over de kop. In de auto van de eerstgenoemde bestuurder zaten nog drie andere inzittenden waarvan één klein kind (leeftijden nog onbekend). Allen zijn met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

ROERMOND Jetski-bestuurder aangehouden na achtervolging over het water

ROERMOND De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een 26-jarige man uit Münstergeleen aangehouden nadat hij er met zijn jetski er vandoor was gegaan en de politieagenten had bedreigd. De politie wilde de man staandehouden bij een controle bij Hateboer, waarop de man er zonder aanleiding vandoor ging. Met de speedboot wist de politie de man te achterhalen. Daarop bedreigde de man de politie-agenten. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Roermond. Daar is de man voorgeleid en in verzekering gesteld op verdenking van het niet voldoen aan een bevel van de politie en het bedreigen van een ambtenaar in functie.

LIMBURG-NOORD 565 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Weert, Panningen en Blerick in totaal 565 bekeuringen uitgedeeld.

WEERT Op de St Maartenslaan en de Roermondsweg heeft het verkeershandhavingsteam van de politie zaterdagmiddag tussen 14.30 en 17.30 uur 33 automobilisten bekeurd voor rijden zonder autogordel. Eén keer werd een bekeuring uitgedeeld voor bellen onder het rijden.

PANNINGEN Op de Beekstraat heeft de hele vrijdag een motorrijder van het verkeershandhavingsteam de politie gecontroleerd op rijden met autogordel. Hij deelde 11 bekeuringen uit.

WEERT Op de Maaseikerweg heeft het verkeershandhavingsteam van de politie zaterdagmiddag en avond tussen 14.50 en 20.30 uur 1730 automobilisten gecontroleerd op het handhaven van de veilige snelheid. De politie deelde 209 bekeuringen uit. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Ook op zaterdagmiddag en avond controleerde het team de snelheid op de Roermondseweg. Daar passeerden tussen 14.30 en 20.30 uur 1740 voertuigen, waarvan er 304 zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/uur hielden. De hoogste gemeten snelheid was daar 93 km/uur.

BLERICK Bij een radarsnelheidscontrole op de Eindhovenseweg bekeurde de politie zaterdagochtend tussen 8.30 en 10.00 uur 8 automobilisten, die harder reden dan 80 km/uur. Hoogst gemeten snelheid was 115 km/uur. Er werden 52 voertuigen gecontroleerd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 28-07-2002 '
Lees ook