Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 31-03-2003 Uitzending `De Gouden Tip` op 1 april

Limburgse televisiekijkers kunnen politie helpen bij oplossen misdrijven

VENLO / MAASTRICHT De Limburgse politie vraagt televisiekijkers in het opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 1 april, te helpen bij het oplossen van vijf misdrijven.

Een groepje van twee mannen en twee vrouwen heeft een Maastrichtse juwelier zodanig weten af te leiden, dat ze er in slagen met tienduizenden Euros aan sieraden ervan door te gaan. Ook hier kunnen bewakingsbeelden leiden tot identificatie van de dieven.

In Born wordt een tankstation overvallen. Tijdens de overval valt een schot, zonder dat iemand gewond raakt. Bewakingscameras registreren de overval en de politie hoopt dat televisiekijkers de overvaller herkennen.

Bij een scholengemeenschap in Weert worden tijdens een drukke lesavond meerdere pinpassen gestolen. In de dagen erna wordt met deze passen op verschillende plaatsen geld van de rekening gehaald. Door het tonen van bewakingsbeelden, hoopt de politie de daders te identificeren.

Gewapende en gemaskerde overvallers dringen in de vroege ochtend een woning binnen in Blerick. De bewoners worden gekneveld en mishandeld. Nadat ze het huis doorzocht hebben, verdwijnen de overvallers met een flink geldbedrag. Door de zaak te reconstrueren, hoopt de politie dat kijkers behulpzaam kunnen zijn bij het opsporen van deze gewelddadige overvallers.

Bij een tankstation in Born probeert een onbekende man met geblokkeerde creditcards te betalen. Als dat niet lukt vertrekt hij in een auto met gestolen kentekenplaten. Ook hier staat de dader goed herkenbaar op bewakingsbeelden.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 1 april om 17:07 uur. Daarna zijn er om zeven minuten over elk vol uur herhalingen te zien tot en met 22:07 uur. Ook woensdag 2 april wordt het programma tussen 09:00 en 17:00 uur in de dagcaroussel nog een aantal keren herhaald.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 31-03-2003 '
Lees ook