Politiebericht Venlo 12-08-2001
Mediaberichten zaterdag 11 en zondag 12 augustus (13.00 uur)

GENNEP Erwtenschieters aangehouden

GENNEP De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens van 14 en 15 jaar uit Gennep aangehouden op de Niersbrug nadat zij met erwten op autos en verkeersborden hadden geschoten. Een automobilist uit Ottersum merkte dat zijn auto werd geraakt en kon het tweetal overdragen aan de politie. De ouders van het tweetal zijn ingelicht. De jongens zullen worden doorverwezen naar bureau HALT.

PANNINGEN Bromfietser aangehouden

PANNINGEN De politie heeft zaterdagmorgen een 19-jarige bromfietser uit Panningen staandegehouden op de Wietelweg omdat hij reed zonder helm. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De bromfiets werd meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

GENNEP - Winkeldief aangehouden

GENNEP Een 62-jarige man uit Gennep is zaterdagmorgen aangehouden in een winkel aan het Europaplein op verdenking van winkeldiefstal. De man wilde levensmiddelen ter waarde van fl. 32,51 meenemen zonder te betalen. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij kreeg in het kader van snelrecht een boete opgelegd van fl. 300,- die hij meteen betaalde.

REGIO Snelheidscontroles

SWALMEN Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg Noord in het kader van het project Samen minder zijn vrijdagmiddag 12 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 700 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

BEESEL - Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg in het kader van het project Samen minder zijn vrijdagmiddag 15 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 675 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

NEER - Tijdens snelheidscontroles op de Roggelsedijk zijn vrijdagmiddag 20 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 410 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

NEER - Tijdens snelheidscontroles op de Heldenseweg zijn vrijdagmiddag 105 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 365 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

HEYTHUYSEN - Tijdens snelheidscontroles op de Eykerstokweg zijn vrijdagmiddag 6 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 36 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

HEYTHUYSEN - Tijdens snelheidscontroles op de Eykerstokweg zijn vrijdagavond 15 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 55 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

SWALMEN Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg Noord in het kader van het project Samen minder zijn in de periode van 5 augustus tot 11 augustus 790 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 72.000 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend.

NEDERWEERT - Tijdens snelheidscontroles op de Wetering zijn vrijdag 14 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 95 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Tijdens snelheidscontroles op de Wetering zijn zondagmorgen 39 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 200 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord '
Lees ook