Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 16-07-2001 Politieberichten district Sittard (JvK/15.00 uur)

Sittard, bijtgrage hond afgemaakt
Zondagavond omstreeks 19.50 uur ontsnapte op de Geleenderweg een Staffordshire terrier aan zijn oppasser waarna het dier een 6-jarig meisje aanviel en in de rug beet. Het dier kon worden gevangen en vervolgens opgesloten. Het kind werd in het ziekenhuis aan de bijtwond behandeld. Zowel de ouders alsook de oppasser van het dier waren danig onder de indruk van het gebeuren. Onderling werd overeengekomen dat de schade werd vergoed. Na een gesprek van de oppasser met de eigenaar van het dier werd besloten om de hond te laten afmaken gezien het gevaar voor herhaling dat wel degelijk aanwezig was. Dat gebeurde in de loop van zondagavond bij een plaatselijke dierenarts.

Beek, motorrijdster breekt knieschijf
Een 21-jarige motorrijdster uit Nuth is maandagmorgen omstreeks 09.45 uur ongelukkig ten val gekomen nabij tankstation Vossedal langs de A-2 ter hoogte van Beek. Vermoedelijk reed de vrouw iets te hard waardoor ze fors moest remmen en een wiel daardoor blokkeerde. Ze verloor de macht over het stuur en gleed onderuit. Daarbij brak ze haar knieschijf. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen waar ze vandaag nog werd geopereerd.

Spaubeek, inbraak bij slager
Bij een inbraak in een slagerij aan de Hobbelrade in Spaubeek hebben inbrekers afgelopen nacht een kassa met inhoud buitgemaakt. Omstreeks 04.00 uur hoorde de boven de zaak wonende eigenaar het alarm overgaan. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij nog net enkele onbekend gebleven mannen naar een auto rennen. Ze droegen de kassa bij zich, waarin zich een onbekend geldbedrag bevond. De toegangsdeur tot de winkel was opengebroken.

Nieuwstadt, inbraak
In de loop van zondagavond c.q. nacht werd ingebroken in een woning aan de Elsenewal . Daarbij werdeen tas met daarin enkele fotocameras en een sleutelbos ontvreemd. De daders gebruikten vermoedelijk een valse sleutel om binnen te komen.

Elsloo, meerdere autos bekrast.
In de nacht van zaterdag op zondag werden tenminste acht in Elsloo geparkeerde autos beschadigd. Deze autos vertoonden allemaal lakschade. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. De autos stonden geparkeerd op de Koolweg en de Rembrandtstraat

Sittard, inbreker betrapt.
Een getuige zag maandagochtend omstreeks 04.15 uur dat een onbekende man probeerde in te breken in het tankstation aan de Leyenbroekerweg, en belde vervolgens de politie. Deze was vlug ter plaatse en trof na een korte zoektocht een 31-jarige man uit Hoensbroek aan die zich verstopte. Hij voldeed aan het door getuige opgegeven signalement. De man werd aangehouden. Aan de toegangsdeur van het tankstation zaten braaksporen. De dader was niet in het pand geweest en had dus ook niets buit gemaakt. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid district Sittard '
Lees ook